30 iulie 2021, ziua în care Jenica Tabacu, fostul director al Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina, ar fi împlinit 53 de ani. O zi în care au fost mulți cei care și-au adus aminte de unul dintre cei mai valoroși oameni de cultură ai Câmpinei, un om care s-a identificat cu Muzeul Hasdeu, dar mai presus de toate, un om care a iubit Câmpina și a făcut enorm pentru imaginea Câmpinei în țară și chiar dincolo de hotarele ei.
Într-o postare pe Facebook, președintele PSD Câmpina, Dan Ioan Mușat, a anunțat intenția consilierilor PSD Câmpina de a iniția un proiect de hotărâre pentru acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem" Jenicăi Tabacu. ”Pentru a răsplăti tot ceea ce a făcut Jenica Tabacu pentru Câmpina, în scurta sa viață, organizația locală a partidului nostru, prin consilierii săi, a hotărât să inițieze și să propună Consiliului Local Câmpina un proiect de hotărâre prin care doamnei Jenica Tabacu să îi fie acordat, post mortem, titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE al orașului nostru. Dacă și alți consilierii locali în funcție, indiferent de apartenența politică, doresc să participe ca inițiatori ai acestui proiect, îi invităm să îl contacteze pe liderul grupului consilierilor noștri”, este mesajul liderului câmpinean al social-democaților.
Jenica Tabacu ar merita o astfel de recunoaștere din partea Câmpinei și ar fi minunat dacă proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare" ar fi inițiat de întreg Consiliul Local, ca un omagiu adus unui om care a îmbogățit cultura câmpineană și cultura națională. Jenica Tabacu a avut o menire pe acest pământ și și-a îndeplinit-o. O misiune clară și grea legată de Castelul Hasdeilor. L-a scos din anonimat și l-a transformat în ceea ce este astăzi – un simbol al Câmpinei, un muzeu adevărat, un loc de poveste. L-a salvat din mâna unor presupuși moștenitori ai savantului și l-a redat orașului, comunității. A tradus manuscrisele lui Bogdan Petriceicu Hasdeu dând culturii naționale și internaționale o incredibilă "Arhivă spiritistă" în cinci volume. În acea perioadă în care a tradus manuscrisele lui Hasdeu a cercetat și descoperit istoria nespusă și nescrisă a Castelului, aspecte legate de construirea edificiului, dar mai ales de simbolismul monumentului, lucruri care până atunci nu erau cunoscute sau despre care se știau mult prea puțin. A tradus "O corespondență pentru eternitate", cele 157 de scrisori ale Iuliei Hasdeu către tatăl său și ale tatălui către fiică, în perioada în care Iulia studia la Paris. O carte care a stat la baza primei piese de teatru despre destinul tragic al Iuliei Hasdeu.
Jenica Tabacu a fost consilier local, consilier județean, dar și director al Muzeului Memorial ”B.P. Hasdeu” timp de două decenii. A fost cercetător științific, doctor în filologie ”Magna cum laudae”. În decembrie 2018, Jenica Tabacu a plecat dintre noi, iar noi, în loc să o judecăm, trebuie să vedem mai bine ce a lăsat în urmă și cât de mult îi datorează Câmpina acestui om care a ars ca o flacără pentru Castelul Iuliei, Castelul Câmpinei.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.