Maternitatea SanConfind Poiana Câmpina își reia activitatea pe 15 aprilie 2020

Social (Categoria articolului)

După o perioadă dificilă, din cauza infectării cu coronavius a unor cadre medicale, la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina lucrurile încep, încet-încet, să intre în normalitate. S-a efectuat o amplă acțiune de dezinfecție în toate spațiile spitalului, acțiune realizată cu o firmă acreditată. Maternitatea își va relua activitatea pe 15 aprilie, ca și Neonatologia și Compartimentul ATI. Vă prezentăm în continuare, integral, comunicatul remis de conducerea SanConfind.

“Ne dorim ca spitalul nostru să fie în continuare, așa cum v-am obișnuit, un spațiu sigur, în care se oferă servicii medicale la standarde occidentale. Echipa noastră medicală depune toate eforturile posibile pentru ca toți cei care ne trec pragul să fie în afara oricărui pericol. Dupa evenimentul neplăcut prin care SanConfind a trecut, am decis să redeschidem Secția de Obstetrică-Ginecologie din 15 aprilie 2020, împreuna cu compartimentele Neonatologie și ATI și celelalte cabinete ambulatorii. Asigurăm atât personalul medical, cât și pacienții că, în acest moment, nu există risc de răspândire a infecției virale. S-a efectuat o amplă acțiune de dezinfecție de nivel înalt în toate spațiile spitalului, realizată cu o firmă acreditată. Dezinfecția s-a realizat în două etape: prima a constat în pulverizarea tuturor suprafețelor existente cu soluții clorigene, având aviz de produs biocid, conform legislației naționale și internaționale în domeniu, iar a doua, prin nebulizarea tuturor încăperilor, cu dezinfectarea aeromicroflorei. Știm cât de dificilă este perioada unei sarcini și pentru aceasta am decis ca toate gravidele și personalul Secției de Obstetrică-Ginecologie să fie testați cu teste rapide la intrarea în unitate, pentru a se evita orice riscuri. Suntem în tratative pentru încheierea unei colaborări în vederea luării de măsuri suplimentare de biosecuritate a întregului personal medical, a colaboratorilor SanConfind și a tuturor pacienților ce urmează a fi internați. Acestea vor include și testarea PCR în regim de urgență, cu rezultatul în 24 ore.

Ancheta epidemiologică de la SanConfind a continuat în rândul personalului. În afara celor confirmați pozitiv cu COVID-19, în această perioadă, nu a mai apărut niciun alt caz confirmat. S-au respectat măsurile de izolare conforme cu regulile actuale și cu ordonanțele militare anunțate. Starea de sănătate a personalului internat este stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Secția OG își va relua activitatea începand cu data de 15 aprilie 2020. Activitatea de acordare a asistenței medicale va continua și în celelalte specialități: imagistică medicală, neurologie, recuperare medicală, gastroenterologie, dermatologie, endocrinologie, diabet/ boli nutriție, ortopedie, pediatrie, pneumologie. Laboratorul de analize medicale nu a fost afectat. Analizele s-au recoltat și se recoltează în continuare la Câmpina, la adresa din Bulevardul Carol I (Casa cu Lei) cu program 7.30-12.00. Fiecare persoană, pacient/client sau angajat care va intra în SanConfind va trece printr-un filtru de reducere a riscului de contaminare, unde va fi evaluată pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin: purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor și încălțămintei, măsurarea temperaturii, completarea unui formular de triaj epidemiologic. Vă asigurăm de calitatea serviciilor și determinarea noastră pentru un act medical corect și complet, îndemnându-vă să vă adresați cu încredere centrului nostru medical. Luăm toate măsurile necesare pentru siguranța angajaților proprii și a pacienților. Ne simțim obligați să ne cerem scuze pentru disconfortul creat de modificarea programărilor”. 

2952 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

374 vizualizari
04 dec. 2020 10:51

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1638 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1499 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

1148 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Senatorul Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației (și nu numai ei) vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate în misiunile din teatrele de operațiuni militare.