Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

"Pentru aparatura care va fi achiziționată prin programul Ministerului Sănătății, cu cofinanțarea asigurată de Consiliul Local, suntem în faza de primire a ofertelor și avem destule oferte depuse până acum. Suma totală alocată este de 5,3 milioane lei și vom achiziționa trei unități de radiologie și o unitate completă pentru monitorizarea pacienților internați la Terapie Intensivă", ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. (video)
În privința programului de reabilitare a unor secții, cu fonduri de la bugetul local, în septembrie vor începe lucrările la ATI, suma alocată fiind de 900.000 lei. Licitația a fost finalizată, urmează semnarea contractului cu societatea General Service Grup 98 SRL București, cea care a realizat lucrările de modernizare și la Policlinica Municipală, dar și la Secția de Pediatrie și primul tronson al Blocului Operator. "Sperăm ca Secția ATI (anestezie și terapie intensivă) să fie finalizată anul acesta, iar pentru 2020 va rămâne de reabilitat al doilea tronson al Blocului Operator", a mai afirmat dr. Călin Tiu.

3940 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Achizitie 22.08.2019 12:54 FELICITARI si tot asa.E mult mai simplu de cumparat tehnologie din vest ,mai greu este cu dotarea umana sa intelegem ,dar planeta este mare ,sunt agentii de recrutare .Sa auzim numai de bine .

Actualitate

286 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

571 vizualizari
20 feb. 2020 09:26

Transportul public local, tot pe mâna Eliro. Primăria Câmpina va prelungi prin act adițional contractul care expiră în această primăvară

Transportul public local este un subiect de care s-a tot scris și vorbit în Câmpina în ultimii ani, mai ales după ce a apărut oportunitatea ca administrația locală să acceseze fonduri europene pentru un serviciu de transport public modern, european, ecologic, cu autobază proprie, cu multe facilități legate de infrastructură, inclusiv fonduri de modernizarea unor străzi incluse pe traseele locale de transport public. Despre această șansă a modernizării transportului public noi am scris de nenumărate ori, încă de la lansarea axei de finanțare europeană, în septembrie 2017, dar, din păcate, Primăria Câmpina a reacționat mult prea târziu și a ratat primul... tren. S-a trezit în vara lui 2019, când UE a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de finanțare pe axa respectivă și s-a apucat de treabă.

Alte stiri recente

1121 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2388 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.