Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

"Pentru aparatura care va fi achiziționată prin programul Ministerului Sănătății, cu cofinanțarea asigurată de Consiliul Local, suntem în faza de primire a ofertelor și avem destule oferte depuse până acum. Suma totală alocată este de 5,3 milioane lei și vom achiziționa trei unități de radiologie și o unitate completă pentru monitorizarea pacienților internați la Terapie Intensivă", ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. (video)
În privința programului de reabilitare a unor secții, cu fonduri de la bugetul local, în septembrie vor începe lucrările la ATI, suma alocată fiind de 900.000 lei. Licitația a fost finalizată, urmează semnarea contractului cu societatea General Service Grup 98 SRL București, cea care a realizat lucrările de modernizare și la Policlinica Municipală, dar și la Secția de Pediatrie și primul tronson al Blocului Operator. "Sperăm ca Secția ATI (anestezie și terapie intensivă) să fie finalizată anul acesta, iar pentru 2020 va rămâne de reabilitat al doilea tronson al Blocului Operator", a mai afirmat dr. Călin Tiu.

3281 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Achizitie 22.08.2019 12:54 FELICITARI si tot asa.E mult mai simplu de cumparat tehnologie din vest ,mai greu este cu dotarea umana sa intelegem ,dar planeta este mare ,sunt agentii de recrutare .Sa auzim numai de bine .

Actualitate

1227 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1510 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.

Alte stiri recente

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.