UPDATE - Trupul neînsuflețit al lui Ștefan Alexandru SAȘA a fost depus la Capela Marin, de la ”linie”, înmormântarea fiind programată pentru joi, 22 iunie, ora 12.00, la Cimitirul Bobâlna. Slujba religioasă va fi oficiată la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (de la Brazi).
Astăzi, 19 iunie 2023, la câteva zile după ce a împlinit 73 de ani, ne-a părăsit pentru totdeauna Ștefan Alexandru - SAȘA. A plecat la Ceruri și ne-a lăsat mai săraci, pe noi, comunitatea câmpineană.
Dacă spunem doar Ștefan Alexandru, poate că puțini sunt cei care ar înțelege. Dacă spunem doar SAȘA, Câmpina știe despre cine e vorba, pentru că el, SAȘA, a fost și va rămâne parte din sufletul acestui oraș. Poet, autor de epigrame, muzician, SAȘA va rămâne în memoria colectivă și în inimile celor care l-au cunoscut ca bateristul formației Meteor, cea care a încântat tinerețea câmpinenilor în vremuri grele. Apoi, cu vocea sa caldă, frumoasă, SAȘA a cântat melodii din repertoriul autohton și internațional la multe dintre evenimentele organizate de administrația locală. Dar el, SAȘA, a fost și Moș Crăciunul altor generații, cele mai tinere. Nimic nu se putea compara cu bucuria copiilor când apărea SAȘA - Moș Crăciun, cu barba lui albă ca neaua, adevărată, "testată" de cei care i se așezau în brațe.
"Mie îmi plac lucrurile simple, așa am fost crescut, de aceea sunt un om simplu", ne spunea SAȘA într-una din multele discuții pe care le-am avut. În simplitatea lui, a reușit să ne bucure, să ne încânte, să ne intre în suflet, acolo unde va rămâne pentru totdeauna. Drum lin, maestre! Dumnezeu să te odihnească în pace!
Centrul Județean de Cultură Prahova "Academician Eugen Simion" și Asociația Așezămintelor Culturale din România organizează în fiecare an Colocviul Național "Coregrafia dansului tradițional astăzi".
În prezent, contribuția de la bugetul local al municipiului Câmpina pentru fiecare beneficiar al Centrului Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială a Persoanelor fără Adăpost este de 4.053,17 lei/ lună.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
În perioada în care România a fost monarhie, mai multe capete încoronate au vizitat Câmpina. Sunt povești fabuloase despre o istorie frumoasă, dar care - aproape sigur - nu se va mai repeta niciodată.