Gazonul de pe Stadionul ”Rafinăriei” din Câmpina arată jalnic. HM Junior va intra pe teren doar în anumite condiții

Sport (Categoria articolului)

În România, aproape la orice stadion, mai ales la cele noi, apare problema gazonului care se strică foarte des și trebuie schimbat, în general pe foarte mulți bani. O astfel de problemă există și la Câmpina, dar nu la un stadion nou, pentru că nu avem așa ceva, ci la Stadionul ”Rafinăriei”, acolo unde terenul are porțiuni unde efectiv a fost tocat. Iarba a început să dispară și există riscul distrugerii totale a suprafeței de joc.

Cauza principală a acestei situații o constituie numărul mare de antrenamente și meciuri care se desfășoară aici. Pentru că, pe lângă echipele de seniori și copii ale Clubului Sportul Câmpina, care are închiriat terenul de la Rafinăria ”Steaua Română”, aici se antrenează și joacă meciurile oficiale și grupele de juniori ale Clubului HM Junior Câmpina. Mai mult, în momentul în care Mărgărint ”Mara” Ciobotaru, președintele Clubului Sportul Câmpina și omul care menține în viață această bază sportivă, le-a pus în vedere conducătorilor Clubului HM că le va fi restricționat accesul pe gazon până ce suprafața de joc va începe să-și revină, s-a iscat un adevărat scandal. 
Colaborarea dintre Sportul Câmpina și HM Junior Câmpina a început în momentul în care clubul înființat de Mircea Hagianu a rămas fără teren, după scandalul ajuns în instanțele civile cu CS Câmpina, iar Sportul promovase în Superliga B și avea nevoie de grupă de juniori. La momentul respectiv, cele două cluburi s-au înțeles ca, în schimbul reprezentării cu o grupă de juniori pentru Sportul, HM să utilizeze gratuit terenul pentru antrenamente și meciuri. Între timp, Sportul și-a făcut două grupe de copii, moment din care conducătorilor de la HM Junior li s-a cerut să plătească o sumă modică – 20 lei/antrenament, apoi 30 lei/antrenament sau meci, pentru a contribui, astfel, la întreținerea gazonului și la plata utilităților. Ei bine, de aici s-a ajuns la situația absolut ridicolă în care echipa de seniori și cele două echipe de juniori ale Clubului Sportul să nu mai aibă efectiv loc pe gazon din cauza grupelor de juniori de la HM (multe la număr). Iar în condițiile în care suprafața de jos s-a degradat în ritm accelerat, ”Mara” Ciobotaru le-a comunicat conducătorilor de la HM Junior Câmpina că nu li se mai permite accesul pe gazon până ce suprafața de joc nu își mai revine. Ulterior, cele două părți au convenit să le fie permis accesul celor de la HM Junior, dar în baza unui program mai riguros și doar respectându-se anumite reguli, astfel încât suprafața de joc să nu se degradeze și mai mult.
O situație extrem de delicată, aproape un deja-vu în ceea ce privește atitudinea conducătorilor de la HM Junior Câmpina și nu poți să nu te întrebi în aceste condiții, având în vedere și conflictul cu CS Câmpina, oare nu cumva problema e la ei, la cei care conduc HM Junior?! Dar această întrebare ar trebui să și-o pună chiar cei în cauză. Nu de alta, dar în scurt timp, în ritmul acesta, nu vor mai avea cu cine să se certe și nici unde să joace!

3838 vizualizari
13

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Nichifor 29.09.2019 16:45 Toata lumea stie stilul lui nea Mircea, mai ciupeste si el de ici cativa lei, de colo alti cativa lei. Asa a facut toata viata! Da, le-a spus parintilor ca trebuie sa plateasca pentru teren cate 3 lei de copil, dar din 7-10 copii se acoperea ce trebuia sa dea pt teren, restul intra in buzunarul lui. Pacat pentru tot ce a facut nea Mircea, dar nu se mai face bine!
 • Alexandru 29.09.2019 16:47 Si de ce se cerea cate 3 lei de copil daca trebuia sa plateasca doua 20-30 lei. Pai se strangea minim 60 lei, de la 20 de copii. Restul? Unde se duc? In buzunarele cui?
 • Cazan 29.09.2019 16:49 Si Mara are metehnele lui, dar cand vad in ce hal a ajuns gazonul, ma apuca pe mine dracii! Se vede clar din poze ca terenul e stricat de la antrenamente. Cine a jucat vreun pic de fotbal intelege ce spun!
 • Iulian 29.09.2019 16:50 Nea Mircea asta e mare figura si s-a inconjurat in ultima vreme de alte figuri. S-a certat cu Guran, dupa ce a luat o caruta de bani de la el, s-a certat cu aia de la Brebu, s-a certat cu CSC, acum si cu Mara... Se pare ca tot mapamondul e prea mic pt nea Mircea!
 • Stefan 29.09.2019 16:52 Si Mara a ajuns de zici ca e mare patron. Dar echipa lui e praf... Gazonul i l-au stricat altii... Muntenii sunt varza, juniorii sunt pulbere... CSC e in aer... Oare mai merge ceva in orasul asta
 • Nick 29.09.2019 16:56 Nu stiu daca e numai vine celor de la Hagianu. Sunt mai multe echipe care joaca acolo. Joaca... e un fel de-a spune, doar batatoresc terenul, ca de aia s-a si stricat
 • Ene Stefan 29.09.2019 18:16 Si asa avem fotbal de doi bani in Campina. Mai bine ati desfiinta terenul si ati face case pentru tineri, ca sa nu mai plece tinerii prin alte parti
 • Valentin 29.09.2019 20:58 În Câmpina nu există echipă de juniori mai bună decât cea a lui nea Mircea, cine a mai fost pe la stadion și nu doar stă să scrie din pătuț de la caldurică ar fi văzut asa zisul staff cum "își îngrijea"; gazonul, care este deteriorat și denivelat încă de dinainte de a se antrena grupele de la HM Junior Câmpina acolo. Simplul fapt că acești copii nu beneficiază de aceleași privilegii ca și alți copii, dar care aparțin de alte cluburi este debusolant și singurul cuvânt ce descrie acest reportaj unilateral este : Păcat.
 • Raul 29.09.2019 22:26 Mircea Hagianu un mincinos care trăiește in lumea lui plină de fantasme si minciuni.Omul are .... . Nu vedeți ca are probleme cu toată lumea ? Se milogește la toți din primărie (ca doar urmează campania electorală) si sunt unii care ... si ii iau apărarea fără a realiza ca ei sunt următorii pe care ..... o sa-i înjure așa cum a făcut cu Guran, Chitu, Mănescu, CSC, Maradona ....si lista e lunga. Minte părinții care plătesc pe lângă taxa lunară de 75 de lei ,si restul cheltuielilor ( transport la meciuri, echipament, teren , sala, mingi) ca el scoate fotbaliști ,dar nu are unul . Nu plătește taxe la stat,dar vrea totul gratis. Faceți un calcul simplu :se lauda ca are 150 de copii,înmulțiți cu 75 de lei pe luna , si vedeți cât rezulta.11250 lei NEIMPOZABILI. Ce ziceți ? .......
 • Zorro 30.09.2019 08:15 Faptul ca Hagianu si oamenii lui nu se inteleg cu nimeni (decat cand au ei interes), ca se cearta cu toata lumea, ca dau dovada de un tupeu, o aroganta si o agresivitate duse la extrem, ca daca le dai un deget ca ti-e mila cum se vaita Hagianu, vin acolitii sai si iti iau toata mana, chiar nu da nimanui de gandit?! Si ma refer mai ales la parinti, care accepta sa plateasca orice prostie le trece prin cap acolitilor lui Hagianu - bani pt aia, bani pt ailalta, bani, bani si iar bani. Atat au in cap!
 • Matei 30.09.2019 08:56 Nea Mirceo, daca te-ai certat si cu Mara, care ti-a intins o mana la greu, cine ... te mai primeste pe undeva sa joci?!
 • georgica 30.09.2019 12:53 Nu mai are Baronu finante...serios,nici cu imbuibatii din Cl si membrii de la CS Campina nu mi-e rusine.Au distrus echipa lu Chitu,si le-a pus gand rau la astia din primarie,la fel si Guran.De ce nu se mai face orasul bine.Ca te angajeaza pe minim pe economie,sa jignesti aia putini intelectuali cu 1400 ron...
 • marinica 30.09.2019 19:44 Rafinaria e proprietara,un punct de verere de acolo.Oficial.Mara le plateste chirie,ei ce ofera?

Sport

1827 vizualizari
26 feb. 2020 20:35

Reîncepe fotbalul în Prahova! Avancronicile 16-imilor de finală ale fazei județene a Cupei României

Chiar dacă în week-end-ul trecut au avut loc deja primele meciuri oficiale din fotbaluil prahovean în 2020, mai multe restanțe din ligile inferioare, comnpetițiile reîncep cu adevărat la finalul acestei săptămâni, atunci când sunt programate partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, moment din care intră în această competiție și echipele din Liga A.

2602 vizualizari
21 feb. 2020 22:22

Andreea Lungu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), campioană națională la aruncarea greutății, categoria juniori I

Vineri și sâmbătă, la București se desfășoară finalele Campionatului Național de Atletism în Sală pentru Juniori I, competiție la care CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, este reprezentat de cinci sportivi. Încă din prima zi, clubul câmpinean a înregistrat o excelentă performanță, în fapt o reconfirmare a valorii școlii de aruncări câmpinene, Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) obținând titlul de campioană națională în proba de aruncarea greutății, cu 12,46m.

Alte stiri recente

2743 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1350 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.