Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.
Nu este primul an când avem o astfel de situație ca lucrări la conductele de apă sau gaze, ori lucrări de reparare a unei străzi să aibă loc toamna, după ce toată vara nu s-a făcut mai nimic.
De câteva săptămâni, în Câmpina este o adevărată forfotă și mulți operatori de rețele și-au găsit de lucru, culmea, exact pe străzile al căror carosabil era cât de cât bun. În plus, după o lungă așteptare, în noiembrie au început lucrările la celebra stradă Bobâlna, iar termenul de execuție este de opt luni. Săpăturile au început și, probabil, la un moment dat, din motive de iarnă, constructorul va solicita întreruperea lucrărilor și, în cel mai fericit caz, reluarea lor la primăvară.
Nu vrem să fim înțeleși greșit. Este foarte bine că se realizează aceste lucrări. E foarte bine că se schimbă sau repară conducte, că se reabilitează străzi. Problema este că aceste lucrări se fac toamna târziu, exact când se strică vremea și intrăm în iarnă cu străzile și mai găurite decât erau. De ce trebuie să suporte câmpineanul începerea unor lucrări la final de octombrie, în condițiile în care nu este nicio intervenție de urgență (mai ales în cazul rețelelor)? De ce nu s-au făcut aceste lucrări în primăvară și în vară? De ce nu sunt obligați operatorii de rețele să refacă exact așa cum trebuie porțiunile de carosabil afectate? De ce... De ce...
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.