Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.
Nu este primul an când avem o astfel de situație ca lucrări la conductele de apă sau gaze, ori lucrări de reparare a unei străzi să aibă loc toamna, după ce toată vara nu s-a făcut mai nimic.
De câteva săptămâni, în Câmpina este o adevărată forfotă și mulți operatori de rețele și-au găsit de lucru, culmea, exact pe străzile al căror carosabil era cât de cât bun. În plus, după o lungă așteptare, în noiembrie au început lucrările la celebra stradă Bobâlna, iar termenul de execuție este de opt luni. Săpăturile au început și, probabil, la un moment dat, din motive de iarnă, constructorul va solicita întreruperea lucrărilor și, în cel mai fericit caz, reluarea lor la primăvară.
Nu vrem să fim înțeleși greșit. Este foarte bine că se realizează aceste lucrări. E foarte bine că se schimbă sau repară conducte, că se reabilitează străzi. Problema este că aceste lucrări se fac toamna târziu, exact când se strică vremea și intrăm în iarnă cu străzile și mai găurite decât erau. De ce trebuie să suporte câmpineanul începerea unor lucrări la final de octombrie, în condițiile în care nu este nicio intervenție de urgență (mai ales în cazul rețelelor)? De ce nu s-au făcut aceste lucrări în primăvară și în vară? De ce nu sunt obligați operatorii de rețele să refacă exact așa cum trebuie porțiunile de carosabil afectate? De ce... De ce...
Pentru a veni în întâmpinarea dumneavoastră, dar și a restaurantelor, am decis să reunim într-un singur loc mai multe oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina.
Căminul Petrol dn Câmpina este un exemplu, din păcate, negativ, de cum arată un spațiu aflat în administrarea unei instituții de învățământ locale.
51 de clădiri aparținând unităților de învățământ din județul Prahova nu au autorizație de securitate la incendiu. 17 dintre acestea au obținut, totuși, avizul ISU, premergător obținerii autorizației.
Preșcolarii și elevii de la 22 de unități de învățământ din județul Prahova vor începe noul an școlar în alte locații și asta pentru că în grădinițele sau școlile de care aparțin se desfășoară sau urmează să înceapă lucrări de reabilitare. În această situație se află inclusiv școli din localități învecinate Câmpinei.