Oare de ce la Câmpina aproape toate lucrările la infrastructură încep toamna?

Social (Categoria articolului)

Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.

Nu este primul an când avem o astfel de situație ca lucrări la conductele de apă sau gaze, ori lucrări de reparare a unei străzi să aibă loc toamna, după ce toată vara nu s-a făcut mai nimic.
De câteva săptămâni, în Câmpina este o adevărată forfotă și mulți operatori de rețele și-au găsit de lucru, culmea, exact pe străzile al căror carosabil era cât de cât bun. În plus, după o lungă așteptare, în noiembrie au început lucrările la celebra stradă Bobâlna, iar termenul de execuție este de opt luni. Săpăturile au început și, probabil, la un moment dat, din motive de iarnă, constructorul va solicita întreruperea lucrărilor și, în cel mai fericit caz, reluarea lor la primăvară. 
Nu vrem să fim înțeleși greșit. Este foarte bine că se realizează aceste lucrări. E foarte bine că se schimbă sau repară conducte, că se reabilitează străzi. Problema este că aceste lucrări se fac toamna târziu, exact când se strică vremea și intrăm în iarnă cu străzile și mai găurite decât erau. De ce trebuie să suporte câmpineanul începerea unor lucrări la final de octombrie, în condițiile în care nu este nicio intervenție de urgență (mai ales în cazul rețelelor)? De ce nu s-au făcut aceste lucrări în primăvară și în vară? De ce nu sunt obligați operatorii de rețele să refacă exact așa cum trebuie porțiunile de carosabil afectate? De ce... De ce...

3578 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana 15.11.2018 12:48 Eu nu înțeleg (și sunt mulți ca mine) de ce se sapa a treia oara in ultima luna pe str 1 Decembrie 1918. Poate vor sa-i prinda 1 Decembrie 2018 pe aceeasi strada.
  • Dan 15.11.2018 13:26 Prost management. Și mă refer la primărie. Pentru că ei aprobă tot. Graficele de lucrări, dacă există, ei le aprobă.
  • Ionut 15.11.2018 16:29 Manevre, toți sunt mână în mână.Exista un scop ca altfel nu s-ar mai proceda asa...
  • diss 16.11.2018 16:21 Este fff simplu!Pentru ca in Romania de azi autoritatile pot si fac ce vor!Isi aduc ,subit,aminte de cetateni doar din 4 in 4 ani La anul sunt alegeri deci sa ii vedeti cum umbla pe strazi si va cersesc voturile.Iar voi ii veti vota fara sa ii intrebati unde sunt promisiunile de acum patru ani,pe ce au cheltuit banii comunitatii,de ce au salariile atat de mari cat timp orasul e o ruina...etc.Campina moare incet dar sigur!

Social

4997 vizualizari
24 mai. 2019 09:35

A încetat din viață Viorel Bora, unul dintre cei mai apreciați matematicieni ai Câmpinei, fost cercetător științific la Institutul de Petrol

1 comentarii

UPDATE - Trupul neînsuflețit a fost depus la capela de "La Linie" (vis a vis de Piața Fibec). Înmormântarea va avea loc duminică, 26 mai, ora 12.30, la Cimitirul Bobâlna. Slujba religioasă va fi oficiată la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (de la Brazi).

Noaptea trecută, inima lui Viorel Bora, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați matematicieni ai Câmpinei, a încetat să mai bată. Viorel Bora avea 74 de ani și era pensionar. S-a născut la 25 octombrie 1945, a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, iar din 1966 până la pensionare a lucrat în cadrul Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice (ICPT) din Câmpina, fiind unul dintre remarcabilii cercetători științifici ai cunoscutului Institut câmpinean.

3489 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

Alte stiri recente

553 vizualizari
25 mai. 2019 22:39

Din nou pe podium. Atleții câmpineni și-au reconfirmat valoarea în probele de aruncări la Campionatul Național Școlar

La finalul acestei săptămâni, la Pitești, au avut loc întreceri de atletism contând pentru Cupa României, Campionatul Național pentru seniori, tineret și juniori I, dar și pentru Campionatul Național Universitar și Campionatul Național Școlar. Spre cinstea lor, atleții de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, coordonat de prof. Mihaela Marin, și-au reconfirmat valoarea în probele de aruncări, obținând nu mai puțin de patru medalii, dintre care trei de aur, la Campionatul Național Școlar.

1765 vizualizari
25 mai. 2019 19:51

Liga A Prahova, etapa a 28-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă după-amiază au avut loc primele meciuri contând pentru etapa a 28-a din Liga A. Celelalte partide ale rundei sunt programate duminică dimineață. Rezultatele înregistrate și clasamentul la zi: