Oare de ce la Câmpina aproape toate lucrările la infrastructură încep toamna?

Social (Categoria articolului)

Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.

Nu este primul an când avem o astfel de situație ca lucrări la conductele de apă sau gaze, ori lucrări de reparare a unei străzi să aibă loc toamna, după ce toată vara nu s-a făcut mai nimic.
De câteva săptămâni, în Câmpina este o adevărată forfotă și mulți operatori de rețele și-au găsit de lucru, culmea, exact pe străzile al căror carosabil era cât de cât bun. În plus, după o lungă așteptare, în noiembrie au început lucrările la celebra stradă Bobâlna, iar termenul de execuție este de opt luni. Săpăturile au început și, probabil, la un moment dat, din motive de iarnă, constructorul va solicita întreruperea lucrărilor și, în cel mai fericit caz, reluarea lor la primăvară. 
Nu vrem să fim înțeleși greșit. Este foarte bine că se realizează aceste lucrări. E foarte bine că se schimbă sau repară conducte, că se reabilitează străzi. Problema este că aceste lucrări se fac toamna târziu, exact când se strică vremea și intrăm în iarnă cu străzile și mai găurite decât erau. De ce trebuie să suporte câmpineanul începerea unor lucrări la final de octombrie, în condițiile în care nu este nicio intervenție de urgență (mai ales în cazul rețelelor)? De ce nu s-au făcut aceste lucrări în primăvară și în vară? De ce nu sunt obligați operatorii de rețele să refacă exact așa cum trebuie porțiunile de carosabil afectate? De ce... De ce...

3241 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana 15.11.2018 12:48 Eu nu înțeleg (și sunt mulți ca mine) de ce se sapa a treia oara in ultima luna pe str 1 Decembrie 1918. Poate vor sa-i prinda 1 Decembrie 2018 pe aceeasi strada.
  • Dan 15.11.2018 13:26 Prost management. Și mă refer la primărie. Pentru că ei aprobă tot. Graficele de lucrări, dacă există, ei le aprobă.
  • Ionut 15.11.2018 16:29 Manevre, toți sunt mână în mână.Exista un scop ca altfel nu s-ar mai proceda asa...
  • diss 16.11.2018 16:21 Este fff simplu!Pentru ca in Romania de azi autoritatile pot si fac ce vor!Isi aduc ,subit,aminte de cetateni doar din 4 in 4 ani La anul sunt alegeri deci sa ii vedeti cum umbla pe strazi si va cersesc voturile.Iar voi ii veti vota fara sa ii intrebati unde sunt promisiunile de acum patru ani,pe ce au cheltuit banii comunitatii,de ce au salariile atat de mari cat timp orasul e o ruina...etc.Campina moare incet dar sigur!

Social

2024 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1898 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

1289 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2525 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.