Mutarea acidului sulfuric din cisterna avariată în accidentul de pe DN1 în alt vehicul a durat aproape șase ore

Actualitate (Categoria articolului)

Operațiunea de transvazare a acidului sulfuric din cisterna implicată în accidentul de pe DN1 în altă cisternă adusă de la Covasna s-a încheiat aseară, în jurul orei 20.00. Apoi, vehiculul încărcat cu produsul toxic a plecat spre destinație - fabrica de baterii și acumulatori de la Bistrița - însoțit de un antemergător de la Poliția Rutieră. Practic, transvazarea a durat aproape șase ore și a fost realizată pe un câmp de la Bănești pentru a nu pune în pericol populația.

Vă reamintim că ieri dimineață, în jurul orei 4.00, o cisternă încărcată cu 40 tone acid sulfuric a lovit parapetul despărțitor de pe DN1, la km 91, în dreptul municipiului Câmpina. În urma impactului puternic, cisterna a fost aruncată în afara carosabilului, s-a răsturnat, a lovit o conductă de gaze, iar cabina a luat foc. Șoferul vehiculului, un tânăr de 34 de ani, angajat la o firmă din județul Covasna, a fost găsit mort, carbonizat, sub capul de tractor distrus de flăcări. ISU a intervenit cu opt autospeciale de lucru, dar intervenția a fost dificilă din cauza riscului mare de explozie. Incendiul a fost lichidat după aproape o oră. Potrivit anchetatorilor, cel mai probabil, conducătorul auto a adormit la volan și a intrat cu mașina în capul parapetului din beton. Bărbatul venea din Bulgaria și stătuse aproape cinci ore în vamă.

La locul accidentului s-au aflat aproape toată ziua prefectul Cosmin Georgescu, comandantul ISU Prahova - colonel Nicolae Popescu, polițiști, reprezentanți ai altor instituții publice, dar și patronul firmei din Covasna. De asemenea, a fost o adevărată desfășurare de forțe, în total participând la operațiunile de ieri 80 de pompieri (în două schimburi). O macara de mare tonaj, adusă de la București, a ridicat mai întâi capul de tractor distrus de foc și l-a amplasat pe o platformă mobilă, apoi a repus pe roți cisterna răsturnată. I s-a atașat o altă cabină și a fost dusă la Bănești, pe un câmp, unde s-a realizat transvazarea acidului sulfuric. 
Circulația de pe DN1 a fost deviată, ieri, prin municipiul Câmpina, timp de aproape 12 ore.

5536 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

133 vizualizari
17 feb. 2020 11:46

Dezbaterea asupra bugetului Câmpinei pe 2020 – lume multă, discuții sterile

Dezbaterea privind proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2020, desfășurată săptămâna trecută, a adus la sediul Primăriei lume mai multă ca de obicei, astfel că sala de ședințe a fost plină, fiind necesare chiar și scaune suplimentare.  Au fost prezenți reprezentanți ai Asociației Câmpina Civică, ai USR, simpli câmpineni, dar și consilieri locali – Elena Albu, Monica Clinciu, Violeta Beldianu, Dragomir Enache, Lucian Cercel, precum și directori și șefi de servicii sau birouri din cadrul Primăriei.

5225 vizualizari
15 feb. 2020 20:45

Anunț de utilitate publică. Farmacia Medimfarm de lângă Spitalul Municipal Câmpina va funcționa non-stop până luni dimineață

Din această seară (sâmbătă, 15 februarie 2020), până luni dimineață, Farmacia Medimfarm din centrul municipiului Câmpina, din pasajul de la Ceas, nu va funcționa în regim non-stop, așa cum se întâmplă de obicei. Va avea program non-stop, adică va funcționa în regim de gardă, Farmacia Medimfarm de pe Bulevardul Carol I, de lângă Spitalul Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

94 vizualizari
17 feb. 2020 12:16

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 17 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1357 vizualizari
16 feb. 2020 22:00

35 de medalii pentru AIKO Câmpina la Cupa Dojo, desfășurată în week-end la București

Clubul Sportiv AIKO Câmpina a început în forță anul 2020 și încă de la prima competiție la care a participat a reușit să strângă nu mai puțin de 35 de medalii, dintre care 12 de aur, 11 de argint și 12 de bronz. Sportivii pregătiți de Gabriel Timofte au participat la Cupa Dojo, desfășurată în acest week-end la București, în sala ”Apollo”, competiție la care au fost prezenți sportivi de la 25 de cluburi de arte marțiale din întreaga țară.