Mutarea acidului sulfuric din cisterna avariată în accidentul de pe DN1 în alt vehicul a durat aproape șase ore

Actualitate (Categoria articolului)

Operațiunea de transvazare a acidului sulfuric din cisterna implicată în accidentul de pe DN1 în altă cisternă adusă de la Covasna s-a încheiat aseară, în jurul orei 20.00. Apoi, vehiculul încărcat cu produsul toxic a plecat spre destinație - fabrica de baterii și acumulatori de la Bistrița - însoțit de un antemergător de la Poliția Rutieră. Practic, transvazarea a durat aproape șase ore și a fost realizată pe un câmp de la Bănești pentru a nu pune în pericol populația.

Vă reamintim că ieri dimineață, în jurul orei 4.00, o cisternă încărcată cu 40 tone acid sulfuric a lovit parapetul despărțitor de pe DN1, la km 91, în dreptul municipiului Câmpina. În urma impactului puternic, cisterna a fost aruncată în afara carosabilului, s-a răsturnat, a lovit o conductă de gaze, iar cabina a luat foc. Șoferul vehiculului, un tânăr de 34 de ani, angajat la o firmă din județul Covasna, a fost găsit mort, carbonizat, sub capul de tractor distrus de flăcări. ISU a intervenit cu opt autospeciale de lucru, dar intervenția a fost dificilă din cauza riscului mare de explozie. Incendiul a fost lichidat după aproape o oră. Potrivit anchetatorilor, cel mai probabil, conducătorul auto a adormit la volan și a intrat cu mașina în capul parapetului din beton. Bărbatul venea din Bulgaria și stătuse aproape cinci ore în vamă.

La locul accidentului s-au aflat aproape toată ziua prefectul Cosmin Georgescu, comandantul ISU Prahova - colonel Nicolae Popescu, polițiști, reprezentanți ai altor instituții publice, dar și patronul firmei din Covasna. De asemenea, a fost o adevărată desfășurare de forțe, în total participând la operațiunile de ieri 80 de pompieri (în două schimburi). O macara de mare tonaj, adusă de la București, a ridicat mai întâi capul de tractor distrus de foc și l-a amplasat pe o platformă mobilă, apoi a repus pe roți cisterna răsturnată. I s-a atașat o altă cabină și a fost dusă la Bănești, pe un câmp, unde s-a realizat transvazarea acidului sulfuric. 
Circulația de pe DN1 a fost deviată, ieri, prin municipiul Câmpina, timp de aproape 12 ore.

5672 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1172 vizualizari
29 sept. 2020 09:29

Lucian Costea a câștigat Primăria Valea Doftanei fără drept de apel - 87,37%

Victorie categorică la alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, a lui Lucian Vileford Costea (PNL), primarul în exercițiu, care câștigă un nou mandat la Valea Doftanei. Lucian Costea a obținut 2.049 voturi din totalul celor 2.426 voturi valabil exprimate (87,37%).

2374 vizualizari
28 sept. 2020 17:56

Nicolae Moisescu (PSD Câmpina) renunță la mandatul de consilier local

3 comentarii

Nicolae Moisescu, candidatul Alianței PSD-ProRomânia-PPU (S-L) la Primăria municipiului Câmpina, situat pe locul al doilea în cursa pentru funcția de primar, cu 2.902 voturi (cu 267 voturi peste scorul alianței), ne-a transmis un comunicat prin intermediul căruia anunță că va renunța la mandatul de consilier local. Precizăm că Nicolae Moisescu se afla pe prima poziție pe lista alianței menționate pentru Consiliul Local. Vă prezentăm integral mesajul lui Nicolae Moisescu pentru câmpineni.

Alte stiri recente

1158 vizualizari
29 sept. 2020 11:47

Atenție! Direcția Economică a Primăriei Câmpina se închide marți, la ora 12.00, pentru dezinfecție. O angajată este confirmată cu COVID-19

Direcția Economică a Primăriei Câmpina, instituție aflată pe Calea Doftanei, se închide astăzi, 29 septembrie 2020, pentru efectuarea operațiunii de dezinfecție în întreaga incintă. Măsura a fost luată după ce o angajată a Direcției Economice a fost confirmată cu COVID-19.

1476 vizualizari
29 sept. 2020 10:38

Patru accidente produse aproape în același timp, pe DN1, în zona comunei Cornu

Patru accidente rutiere, în care au fost implicate patru autoturisme, o dubiță și un TIR, s-au produs marți dimineață pe DN1, în zona comunei Cornu. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, accidentele au avut loc aproape concomitent, cel mai probabil din cauza carosabilului ud și a vizibilității destul de reduse.