Premii importante pentru Ansamblul Casei Tineretului din Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor "Nestya Art" din Bulgaria

Social (Categoria articolului)

"Nestya International Art Festival" este un eveniment cu tradiție în Bulgaria, organizat de foarte mulți ani în orașul-stațiune Nessebar, o perlă a Mării Negre. Festivalul Internațional de Folclor se desfășoară în fiecare vară, în mai multe etape și reunește ansambluri și soliști din mai multe țări. Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina a reușit să obțină nu doar foarte multe aplauze, ci și premii importante: premiul I la secțiunea cel mai bun ansamblu, premiul I pentru cel mai bun dansator (Mihai Vulpe), premiul al III-lea pentru cea mai bună dansatoare (Alexandra Ungureanu), premiul I pentru cel mai frumos costum popular bărbătesc.

Tinerii dansatori se vor întoarce mâine acasă cu diplome, medalii, premii și, bineînțeles, trofeul pentru cel mai bun ansamblu. Festivalul Internațional de Folclor de la Nessebar este organizat de Centrul Național de Artă și Folclor "Nestya" și Alianța Balcanică de Folclor, cu sprijinul Ministerului Educației și Ministerului Culturii din Bulgaria. Este mai mult decât un eveniment artistic, este un proiect mult mai amplu, prin care se dorește promovarea tradițiilor folclorice, un schimb cultural între diferite țări, dar în același timp este și o modalitate prin care bulgarii își promovează turismul, în special cel la Marea Neagră.
Participarea Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului la acest festival a fost finanțată de la bugetul local. Din delegația Câmpinei, alături de dansatori și instructorii lor, au mai făcut parte consilierul local Ioan Petrescu și doi reprezentanți ai Primăriei - Loredana Pulez (șef serviciu Contabilitate, Buget, Finanțe) și Mihaela Ionete (coordonator Achiziții Publice).

5947 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonymus 24.07.2018 08:36 Cum de a ratat Fratila deplasarea asta?!

Social

1312 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

629 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.