Campioana olimpică de tineret Georgeta Popescu, nominalizată la Premiul “Piotr Nurowski” pentru cel mai valoros tânăr sportiv european

Sport (Categoria articolului)

Campioana olimpică de tineret la monobob, câmpineanca Georgeta Popescu, a fost desemnată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) să fie candidatul României la Premiul “Piotr Nurowski” oferit celui mai valoros tânăr sportiv european. Georgeta Popescu a câștigat primul titlu olimpic din istoria monobobului și prima medalie olimpică de aur pentru România la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lausanne, Elveția 2020.

Premiul “Piotr Nurowski”, care se acordă începând din 2011, a fost creat de Asociația Comitetelor Olimpice Europene în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic din Polonia, Piotr Nurowski, care a pierit în tragicul accident aviatic din aprilie 2010, de la Smolensk, când aeronava prezidențială a Poloniei s-a prăbușit și toți cei 88 de demnitari de la bord și cei opt membri ai echipajului au murit. Potrivit COSR, pe lângă omagiul pe care îl aduce lui Piotr Nurowski, de Asociația Comitetelor Olimpice Europene dorește să-i încurajeze pe tinerii sportivi să se dedice sportului de mare performanță și, în acelasi timp, să fie un exemplu pentru viitoarele generații în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe valorile și principiile olimpice.
Vă reamintim că tânăra câmpineancă Georgeta Popescu a reușit o performață incredibilă pentru sporturile de iarnă din România, câștigând medalia de aur în proba de monobob la Jocurile Olimpice pentru Tineret desfășurate în ianuarie la Lausanne (Elveția). În marea finală a probei, Georgeta Popescu a câștigat ambele manșe și s-a impus în fața Viktoriei Cernanska din Slovacia și Celinei Harms din Germania, ocupantele locului doi și trei pe podium. Georgeta Popescu va împlini 18 ani în aprilie, este legitimată la CSO Sinaia și îl are ca antrenor pe Cezar Popescu.

4619 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

740 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1586 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

Alte stiri recente

225 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

369 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.