200 sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii prahoveni, inclusiv la Câmpina, în ultimele 24 ore

Actualitate (Categoria articolului)

Polițiștii prahoveni au organizat în cursul zilei de joi, 16 noiembrie, 11 acțiuni în municipiul Ploiești, prin Secțiile urbane nr.1 și 2, în municipiul Câmpina, în orașele Băicoi, Breaza, Plopeni, Slănic, pe raza de competență a Secțiilor Rurale de Poliție Cocorăștii Colț și Drajna, dar și pe drumurile naționale ale județului, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, fiind vizate și transporturile de material lemnos.

Polițiștii rutieri au avut ca obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, accentul fiind pus pe depistarea și extragerea din trafic a conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, în acest sens fiind testați aproximativ 200 șoferi din cei peste 440 opriți, pentru control. În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 205 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 45.500 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform  Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 51 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 bicicliștilor, pentru abaterile lor, 13 pentru nepurtarea centurii de siguranță, dar și 11 pietonilor pentru traversări neregulamentare. 
De asemenea, 10 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Totodată, au fost efectuate pe raza municipiului Ploiești 4 controale corporale și 4 controale ale bagajelor. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 7 certificate de înmatriculare. 
Pe linia combaterii delictelor silvice, polițiștii Poliției Municipiului Ploiești au controlat 8 autoutilitare care transportau material lemnos, constatându-se faptul că în unul dintre cazuri, un bărbat transporta 6,40 metri cubi de cherestea, fără a avea aviz de însoțire, cantitatea în valoare de 6.500 de lei fiind confiscată, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

1252 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

586 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

1859 vizualizari
06 dec. 2023 20:58

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț

1 comentarii

Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.

Alte stiri recente

1301 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

670 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.