Restricții în transportul județean de persoane. Iată programul curselor din Câmpina și localitățile învecinate

Social (Categoria articolului)

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că se introduc restricții în transportul județean de persoane, în sensul că vor fi mai puține curse zilnice, iar atât transportatorii, cât și călătorii trebuie să respecte unele obligații care decurg din aplicarea prevederilor Ordonanței Militare nr.3/2020. Asociația Patronală a Transportatorilor Rutieri Muntenia Trans a solicitat Consiliului Județean sistarea tuturor curselor de transport persoane la nivelul județului Prahova, pe perioada stării de urgență, solicitare care nu a fost acceptată, iar în urma discuțiilor s-a ajuns la această variantă a reducerii numărului de curse, a stabilirii unui nou program de transport public valabil pe perioada stării de urgență. Programul pentru cursele din Câmpina spre alte localități și retur îl aveți atașat acestui articol.

"Am primit foarte multe sesizări de la cetățeni la numărul special dedicat lor, 0244.920, cu foarte multe probleme întâmpinate de către călători. Am avut o discuție în acest sens cu Departamentul Transporturi și cu reprezentanții transportatorilor la nivelul județului Prahova. Trebuie să știți că Asociația Transportatorilor a propus închiderea completă a transportului județean, dar nu am acceptat acest lucru și nu-l vom accepta niciodată, iar în urma discuțiilor am ajuns la un acord, o soluție de a limita transportul pentru ceea ce înseamnă cursele speciale și vom avea grijă ca de fiecare dată să dezinfectăm mașinile. Aș vrea să mai precizez un lucru pe care îl consider important: am stabilit niște reguli pentru ceea ce înseamnă acest transport județean de persoane, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020. Cetățenii care folosesc transportul județean trebuie să aibă adeverință de la angajator sau declarație pe propria răspundere și să fie echipați corespunzător cu mască și mănuși de protecție", a declarat președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

La urcarea călătorilor în mijloacele de transport, aceștia trebuie să prezinte adeverința de la angajator sau declarația pe proprie răspundere, în caz contrar fiindu-le interzis accesul în microbuz/autobuz. Consiliul Județean a solicitat transportatorilor să asigure câte două mașini în tandem la orele de vârf, pentru evitarea aglomerației, să respecte programul stabilit și să realizeze dezinfecția mașinilor după fiecare cursă. Programul complet de transport, pentru tot județul, valabil pe perioada stării de urgență îl aveți AICI.

12177 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7019 vizualizari
21 iul. 2021 09:05

"Van Damme" a comis-o din nou. A spart geamurile Pieței Centrale Câmpina

UPDATE - Miercuri, în jurul orei 9.30, "Van Damme" era din nou în zona pieței. I se dăduse drumul de la Spitalul Voila, fără să fie anunțați polițiștii. A fost chemată Poliția Municipală, iar un echipaj l-a ridicat și l-a dus la sediul instituției.

Marți seară, în jurul orei 21.40, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a spart cu o lopată geamurile Pieței Centrale Câmpina - 12 geamuri și ușa laterală. Polițiștii au identificat persoana respectivă pe baza înregistrărilor camerelor video de supraveghere montate la piață. Este vorba despre un individ cunoscut în Câmpina sub porecla "Van Damme", cu antecedente penale. Încă din timpul nopții a fost reținut și internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, fiind băut, plin de sânge și extrem de agitat.

3191 vizualizari
20 iul. 2021 09:15

Potop la Bușteni. 30 de locuințe inundate și trafic blocat din cauza aluviunilor

1 comentarii

A plouat torențial la Bușteni în noaptea de luni spre marți. A fost o rupere de nori în urma căreia 30 de locuințe au fost inundate, iar DN1 blocat de aluviuni. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a mobilizat la fața locului mai multe echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și două motopompe pentru a ajuta la evacuarea apei din gospodăriile oamenilor. De asemenea, a fost trimis și un echipaj de prim-ajutor.

Alte stiri recente

1546 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

1 comentarii

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

2383 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

1 comentarii

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!