De Paște, polițiștii prahoveni au verificat peste 1.900 de locații publice și 200 de mijloace de transport

Actualitate (Categoria articolului)

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a transmis un comunicat de presă privind derularea acțiunilor în primele două zile ale Sărbătorilor Pascle, pe 2 și 3 mai 2021, perioadă în care s-a acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier și evitarea aglomerărilor de persoane.

”În contextul Sărbătorilor Pascale Ortodoxe, în perioada 2 mai-3 mai, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au desfășurat, în sistem integrat, acțiuni pe raza întregului județ. La nivelul IJP Prahova s-au dispus măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele aglomerate şi în zonele lăcaşurilor de cult. Polițiștii au acționat zilnic pentru verificarea modului în care sunt respectate normele instituite în perioada stării de alertă, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier și pentru evitarea aglomerărilor de persoane. În ultimele 48 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul activităților, au fost verificate peste 200 de mijloace de transport și peste 1.900 de obiective/locații (baruri, restaurante, fast-food-uri, piețe, târguri, zone de agrement și unități de cazare), fiind aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală de către persoanele fizice. Valoarea sancțiunilor se ridică la 13.500 de lei. Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice”, se precizează în comunicatul remis de IJP Prahova.

2828 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

6055 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3021 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

1535 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2104 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.