De Paște, polițiștii prahoveni au verificat peste 1.900 de locații publice și 200 de mijloace de transport

Actualitate (Categoria articolului)

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a transmis un comunicat de presă privind derularea acțiunilor în primele două zile ale Sărbătorilor Pascle, pe 2 și 3 mai 2021, perioadă în care s-a acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier și evitarea aglomerărilor de persoane.

”În contextul Sărbătorilor Pascale Ortodoxe, în perioada 2 mai-3 mai, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au desfășurat, în sistem integrat, acțiuni pe raza întregului județ. La nivelul IJP Prahova s-au dispus măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele aglomerate şi în zonele lăcaşurilor de cult. Polițiștii au acționat zilnic pentru verificarea modului în care sunt respectate normele instituite în perioada stării de alertă, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier și pentru evitarea aglomerărilor de persoane. În ultimele 48 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul activităților, au fost verificate peste 200 de mijloace de transport și peste 1.900 de obiective/locații (baruri, restaurante, fast-food-uri, piețe, târguri, zone de agrement și unități de cazare), fiind aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală de către persoanele fizice. Valoarea sancțiunilor se ridică la 13.500 de lei. Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice”, se precizează în comunicatul remis de IJP Prahova.

3131 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.