Asociația Together Câmpina derulează un nou proiect Erasmus+ la care participă tineri din cinci țări

Social (Categoria articolului)

În perioada 18-25 martie 2023, Asociația de Tineret Together România organizează în comuna Valea Doftanei, sat Trăisteni, județul Prahova, proiectul european multilateral Start to be activE+, finanțat prin programul Erasmus+. 

În acest proiect sunt implicați 30 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 27 ani, din cinci țări: Lituania, Spania, Polonia, Slovacia și România ca țară gazdă. “Obiectivele principale ale proiectului constau în sporirea nivelului de implicare al tinerilor în soluționarea problemelor comunității locale și dezvoltarea activismului civic la nivel local și nu numai. Realizarea obiectivelor va fi posibilă prin organizarea unor activități tematice pentru capacitarea abilităților tinerilor și a cunoștințelor în sfera voluntariatului, consolidarea dialogului dintre tineri și factori locali (primărie, unități de învățământ, ONG-uri), dar și încurajarea desfășurării inițiativelor comunitare”, se precizează în comunicatul de presă al Asociației de Tineret Together România.
Pentru stimularea creativității, a participării active și a inițiativei, cei 30 de participanți la proiect vor desfășura activități specifice de educație non‐formală: ateliere de creație și de lucru, activități out‐door și de voluntariat alături de tinerii din comunitatea locală, jocuri de grup, întâlniri cu autoritățile locale și membrii unor ONG-uri, seri culturale cu specific național pentru fiecare țară participantă, activități comune cu elevii Liceului Tehnologic “Carol I” din Valea Doftanei, descoperirea patrimoniului local și regional prin activități specifice, activități de follow‐up etc.
Asociația Together România își are sediul în Câmpina, este o organizație non‐guvernamentală, non‐profit și are statutul legal al unei asociații cu activități în domeniul artei, educației, culturii, protecției mediului, sportului și social pentru tineret.

1669 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

95 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

1035 vizualizari
23 mar. 2023 07:44

Acțiune de suflet la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina - ”Pledoarie pentru rânduială”

Momente frumoase, pline de încărcătură emoțională miercuri, 22 martie, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, acolo unde a avut loc acțiunea ”Pledoarie pentru rânduială: elemente de port popular românesc cu miros de lavandă și busuioc”, inclusă în calendarul activităților Casei Corpului Didactic Prahova.

Alte stiri recente

99 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

306 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate.