15 deputați PSD, printre care se numără și prahovenii Andreea Cosma, Laura Moagher și Răzvan Ursu, au depus la Parlament un proiect legislativ de modificare a Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Pare a fi încă o lovitură dată justiției, de vreme ce prin acest proiect se urmărește dezincriminarea faptelor de corupție dacă beneficiarul este o altă persoană decât făptuitorul.
Mai exact, principala modificare pe care o vor inițiatorii proiectului este la articolul 12, care în prezent prevede că: "Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite".
Prin noul proiect se propune: "Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite".
Cu alte cuvinte, dacă beneficiarul faptei respective de corupție este o rudă, un prieten sau oricine altcineva, fapta nu mai este de natură penală. Practic, nu mai este infracțiune. De asemenea, proiectul inițiat de cei 15 deputați schimbă și sintagma "bani, bunuri ori alte foloase necuvenite", noua formă fiind "bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite". Deci, dacă foloasele obținute în urma faptei nu sunt materiale, atunci nu mai este nicio problemă, fapta nu mai constituie infracțiune. Asta, deși, de-a lungul timpului, s-a demonstrat că foloasele pot fi și de altă natură, nu neapărat materiale. De exemplu, un post bun, o avansare rapidă, un spectacol electoral etc.
Proiectul a fost înregistrat pentru dezbatere la Senat, ulterior urmând să intre la Camera Deputaților, care este cameră decizională. Este însă foarte posibil ca acest proiect să fie preluat de Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului, cea condusă de deputatul PSD Florin Iordache și la care ajung toate inițiativele referitoare la actele normative privind justiția.
Sâmbătă după-amiază, pe șantierul Autostrăzii A7, în zona Dumbrava - Albești, a avut loc o explozie soldată, din păcate, cu moartea unui bărbat de 57 ani.
Sâmbătă după-amiază, pe DN1, între Ploiești și Câmpina, pe raza orașului Băicoi, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule. O tânără de 22 ani a ajuns la spital.
Pe 24 octombrie s-au împlinit doi ani de la jaful de un milion de euro care a avut loc la Câmpina.
Chiar dacă noua administrație locală, rezultată în urma alegerilor din 9 iunie, și-a intrat deja ”în pâine”, totuși, noi vom continua să prezentăm o serie de idei care - fără bani prea mulți - ar putea conbtribui la o mai bună imagine a Câmpinei.