Lucrările de reabilitare a Străzii Bobâlna din Câmpina vor fi sistate vineri (14 decembrie 2018) și reluate la primăvară

Actualitate (Categoria articolului)

Reabilitarea Străzii Bobâlna a început în prima săptămână din noiembrie, cu trotuarele de pe partea dreaptă, pe sensul de mers spre societatea Neptun. S-a lucrat cam două săptămâni, apoi s-a luat o pauză de... alte două săptămâni, pentru ca apoi muncitorii să revină la treabă pentru câteva zile. Vineri, 14 decembrie, va fi emis ordinul de sistare a lucrărilor pe perioada rece, iar activitatea se va relua anul viitor, probabil în primăvară, când timpul o va permite.

Vă reamintim că licitația pentru executarea lucrărilor de reabilitare a Străzii Bobâlna a fost câștigată de societatea SCDA Infrastructură SRL București, cu prețul de 2,2 milioane lei fără TVA. Termenul de execuție stabilit prin contract este de opt luni. Pe Strada Bobâlna vor fi reabilitate trotuarele și carosabilul fără stratul final, cel de uzură, care va fi turnat după introducerea canalizării de către HidroPrahova. Asta, dacă HidroPrahova va da semne că are de gând să reia lucrările de canalizare de la Câmpina, realizate în proporție de doar 45%.
Cu licitația pentru reabilitarea Străzii Bobâlna s-a întârziat extrem de mult. Licitația inițială a fost anulată din cauza unei greșeli de proiectare și a fost reluată ulterior, în septembrie 2018, astfel că s-a ajuns ca lucrările efective să demareze abia în noiembrie. Și nici nu s-a lucrat cu prea mult spor, poate și din cauza faptului că firma constructoare știa urmează sistarea din motive de... iarnă. Au fost decopertate trotuarele pe partea dreaptă, pe 50-60 de metri, apoi au fost puse bordurile pe porțiunea unde s-a intervenit la trotuare. Primăria Câmpina a solicitat firmei executante ca, până la sistarea lucrărilor, să pietruiască intrările în curțile oamenilor, astfel încât acesștia să nu fie nevoiți să intre și să iasă din curți prin noroi.

În legătură cu Strada Bobâlna mai trebuie rezolvată o problemă. După cum știți, pe această stradă a fost schimbată conducta de apă în cadrul unui proiect mai amplu, care a inclus și Calea Doftanei și Bulevardul Bălcescu, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții și finanțat prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Ei bine, acest proiect s-a încheiat, dar unele dintre lucrările incluse în proiect nu au fost realizate din motive știute doar de cei implicați direct. De exemplu, din cele 85 de branșamente noi prevăzute, au fost realizate doar 44. Practic, pe Strada Bobâlna nu a fost făcut niciun branșament la noua conductă de apă. Acum, Primăria a decis să realizeze aceste branșamente odată cu reabilitarea străzii, cu bani de la bugetul local. Și a organizat o selecție de oferte, câștigată tot de SCDA Infrastructură SRL București, firma care se ocupă de asfaltare, cu prețul de 27.250 lei fără TVA. Prin urmare, această firmă trebuie să realizeze și branșamentele neexecutate de firma care a introdus noua conductă de apă. Un subiect despre care nu se prea discută la nivelul administrației locale, din păcate, deși câmpinenii ar trebui să știe de ce din banii lor se plătesc acum niște branșamente care ar fi trebuit realizate deja și plătite de CNI.

3830 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

546 vizualizari
18 mar. 2024 21:11

Liviu Briciu, despre greutatea realizării unor proiecte: ”Informațiile nu sunt centralizate, sunt prin diferite birouri sau prin minților unora, e o nebunie întreagă”

1 comentarii

Prezent la o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a vorbit despre faptul că ”Cel mai important în acest mandat a fost că s-a reușit trecerea la o conducere deschisă spre investiții”, Liviu Briciu, consilier local și președintele Partidului Oamenilor Liberi, a făcut o serie de referiri și la neîmplinirile acestui mandat. ”Merg lucrurile foarte, foarte greu”, a spus Liviu Briciu.

2049 vizualizari
18 mar. 2024 18:22

Două zile în care traficul de pe DN1 va fi deviat prin Câmpina. Măsurile luate de autorități

CâmpinaTV.ro a fost prima publicație care v-a informat că în zilele de marți, 19 martie, și miercuri, 20 martie, traficul rutier va fi închis pe DN1 pentru demolarea podului feroviar de peste râul Prahova și drumul național. În aceste două zile, traficul rutier sub 3,5 tone va fi deviat prin Câmpina.

Alte stiri recente

264 vizualizari
18 mar. 2024 22:19

Viorel Savu, locul 7 pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Europenele din Polonia

La finalul săptămânii trecute, la Torun, în Polonia, a avut loc Campionatul European Masters, competiție rezervată veteranilor, la startul căreia s-a aflat și sportivul Viorel Savu, legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

999 vizualizari
17 mar. 2024 21:38

CS Câmpina a câștigat turneul euroregional de handbal feminin, pentru juniori IV

Ultima zi a turneului euroregional de handbal feminin pentru juniori IV, găzduit de Câmpina, Plopeni și Ploiești, a prilejuit meciurile pentru primele patru locuri în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.