CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Lucrările de reabilitare a Străzii Bobâlna din Câmpina vor fi sistate vineri (14 decembrie 2018) și reluate la primăvară

- Actualitate -

Lucrările de reabilitare a Străzii Bobâlna din Câmpina vor fi sistate vineri (14 decembrie 2018) și reluate la primăvară

Reabilitarea Străzii Bobâlna a început în prima săptămână din noiembrie, cu trotuarele de pe partea dreaptă, pe sensul de mers spre societatea Neptun. S-a lucrat cam două săptămâni, apoi s-a luat o pauză de... alte două săptămâni, pentru ca apoi muncitorii să revină la treabă pentru câteva zile. Vineri, 14 decembrie, va fi emis ordinul de sistare a lucrărilor pe perioada rece, iar activitatea se va relua anul viitor, probabil în primăvară, când timpul o va permite.

Vă reamintim că licitația pentru executarea lucrărilor de reabilitare a Străzii Bobâlna a fost câștigată de societatea SCDA Infrastructură SRL București, cu prețul de 2,2 milioane lei fără TVA. Termenul de execuție stabilit prin contract este de opt luni. Pe Strada Bobâlna vor fi reabilitate trotuarele și carosabilul fără stratul final, cel de uzură, care va fi turnat după introducerea canalizării de către HidroPrahova. Asta, dacă HidroPrahova va da semne că are de gând să reia lucrările de canalizare de la Câmpina, realizate în proporție de doar 45%.
Cu licitația pentru reabilitarea Străzii Bobâlna s-a întârziat extrem de mult. Licitația inițială a fost anulată din cauza unei greșeli de proiectare și a fost reluată ulterior, în septembrie 2018, astfel că s-a ajuns ca lucrările efective să demareze abia în noiembrie. Și nici nu s-a lucrat cu prea mult spor, poate și din cauza faptului că firma constructoare știa urmează sistarea din motive de... iarnă. Au fost decopertate trotuarele pe partea dreaptă, pe 50-60 de metri, apoi au fost puse bordurile pe porțiunea unde s-a intervenit la trotuare. Primăria Câmpina a solicitat firmei executante ca, până la sistarea lucrărilor, să pietruiască intrările în curțile oamenilor, astfel încât acesștia să nu fie nevoiți să intre și să iasă din curți prin noroi.

În legătură cu Strada Bobâlna mai trebuie rezolvată o problemă. După cum știți, pe această stradă a fost schimbată conducta de apă în cadrul unui proiect mai amplu, care a inclus și Calea Doftanei și Bulevardul Bălcescu, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții și finanțat prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Ei bine, acest proiect s-a încheiat, dar unele dintre lucrările incluse în proiect nu au fost realizate din motive știute doar de cei implicați direct. De exemplu, din cele 85 de branșamente noi prevăzute, au fost realizate doar 44. Practic, pe Strada Bobâlna nu a fost făcut niciun branșament la noua conductă de apă. Acum, Primăria a decis să realizeze aceste branșamente odată cu reabilitarea străzii, cu bani de la bugetul local. Și a organizat o selecție de oferte, câștigată tot de SCDA Infrastructură SRL București, firma care se ocupă de asfaltare, cu prețul de 27.250 lei fără TVA. Prin urmare, această firmă trebuie să realizeze și branșamentele neexecutate de firma care a introdus noua conductă de apă. Un subiect despre care nu se prea discută la nivelul administrației locale, din păcate, deși câmpinenii ar trebui să știe de ce din banii lor se plătesc acum niște branșamente care ar fi trebuit realizate deja și plătite de CNI.


11 Dec 2018 20:57 3871 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
799 vizualizari 16 Jun 2024 20:36 La Măgureni, o mobilizare imediată a polițiștilor a dus la găsirea unui copil dispărut în numai 40 minute!

La Măgureni, o mobilizare imediată a polițiștilor a dus la găsirea unui copil dispărut în numai 40 minute!

Duminică după-amiază, la 16.25, polițiștii din Măgureni au fost alertați în legătură cu disparițiai unui copil de numai șase ani.

citeste mai mult
628 vizualizari 16 Jun 2024 18:05 Primim de la cititori. Semințele și... bulevardul

Primim de la cititori. Semințele și... bulevardul

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini surprinse pe Bulevardul Culturii, care ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
605 vizualizari 16 Jun 2024 10:57 Luni, 17 iunie, începe sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat

Luni, 17 iunie, începe sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat

Examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară, va începe luni, 17 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

citeste mai mult
19780 vizualizari 16 Jun 2024 10:12 Admitere la Școala de Poliție din Câmpina. 43 candidați nu s-au mai prezentat la proba scrisă, iar 18 au luat sub nota 5!

Admitere la Școala de Poliție din Câmpina. 43 candidați nu s-au mai prezentat la proba scrisă, iar 18 au luat sub nota 5!

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina continuă examenul de admitere pentru o nouă promoție. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV