Volumul de poezii SCRUM, al lui Silviu Ciocanelli, a fost lansat la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Eveniment (Categoria articolului)

La începutul lunii septembrie, scriam că la Editura 'Școala Ardeleană' a văzut lumina tiparului volumul de poezii 'Scrum', o carte tulburătoare scrisă de Silviu Ciocanelli, tânărul câmpinean care a supraviețuit incendiului din Clubul Colectiv. Ei bine, week-end-ul trecut, la Cluj-Napoca, volumul a fost lansat oficial în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Din păcate, Silviu nu a putut fi prezent la lansare, el aflându-se internat la un spital din Bruxelles (Belgia).

Cartea a fost publicată într-un tiraj de 500 exemplare, costă 20 de lei și toate încasările vor merge la Silviu Ciocanelli pentru acoperirea cheltuielilor cu spitalizarea. Este o toamnă grea pentru Silviu. La spitalul din Bruxelles el urmează să fie supus unei noi intervenții chirurgicale pentru refacerea pielii. Este posibil să urmeze și alte operații, așa că, pe lângă gândurile noastre de bine și urările de sănătate, îl putem ajuta pe Silviu și financiar, cumpărând volumul 'Scrum'. Este o carte puternică, impresionantă, scrisă bine, simplu și frumos. Sunt gândurile și trăirile unui tânăr a cărui călătorie continuă. Volumul poartă numele unei poezii scrise de Silviu cu doar câteva zile înaintea dezastrului de la Clubul Colectiv. Pe 30 octombrie se împlinește un an de la acea noapte cumplită, de la acea tragedie în urma căreia 64 de tineri și-au pierdut viața. Să nu uităm asta...

Cartea lui Silviu Ciocanelli va ajunge în curând și în librării, dar poate fi comandată și online pe site-ul Editurii 'Școala Ardeleană' (http://scoalaardeleanacluj.ro/wp/produs/scrum/). Editura o poate livra oriunde în țară. La un moment dat, volumul va fi lansat și la Câmpina, așa cum Silviu își dorește. Iar atunci el va fi în mijlocul nostru, puternic și încrezător, vorbindu-ne despre poeziile sale și despre planurile de viitor.

Citiți și Poeziile lui Silviu Ciocanelli au văzut lumina tiparului. SCRUM - o carte tulburătoare

4218 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionutz 12.10.2016 18:28 Asteptam si la Campina lansarea acestui volum!

Eveniment

2207 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1926 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

45 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorerscu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

211 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.