De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

Eveniment (Categoria articolului)

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

Monumentul prezintă sub coroana regală chipurile în profil ale celor trei regi ai României întregitori de țară - Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea. Monumentul se află exact pe locul unde fusese amplasat în anul 1934, în curtea Bisericii "Sf. Nicolae".
La eveniment de luni, 25 Octombrie, au fost prezenți primarul orașului Breaza - Bogdan Novac, viceprimarul - Emanuel Necula, subprefectul județului Prahova - Alexandru Vane, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova - Cristian Apostol, dar și consilieri locali din Breaza. După intonarea Imnului României și Imnului Regal, au urmat dezvelirea monumentului, un scurt moment religios și câteva alocuțiuni. S-au adresat celor prezenți vicepreședintele CJ - Cristian Apostol, profesorul Vasile Focșeneanu, primarul Bogdan Novac și sculptorul Elena Surdu Stănescu.
Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea a două coroane de flori din partea Consiliului Județean Prahova și a Primăriei și Consiliului Local Breaza.
25 Octombrie este Ziua Armatei Române, dar este și ziua Regelui Mihai I, luni împlinindu-se 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României.

6553 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

504 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

281 vizualizari
01 oct. 2023 15:16

”Invitație la lectură”, atelier de creație la Școala ”Ion Câmpineanu” în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

În cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, Școala ”Ion Câmpineanu” a fost gazda unui atelier de creație intitulat ”Invitație la lectură”.

Alte stiri recente

505 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

1379 vizualizari
01 oct. 2023 13:41

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc jocurile din cadrul etapei a 9-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele întregistrate, clasamentul la zi și programul etapei viitoare