De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

Eveniment (Categoria articolului)

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

Monumentul prezintă sub coroana regală chipurile în profil ale celor trei regi ai României întregitori de țară - Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea. Monumentul se află exact pe locul unde fusese amplasat în anul 1934, în curtea Bisericii "Sf. Nicolae".
La eveniment de luni, 25 Octombrie, au fost prezenți primarul orașului Breaza - Bogdan Novac, viceprimarul - Emanuel Necula, subprefectul județului Prahova - Alexandru Vane, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova - Cristian Apostol, dar și consilieri locali din Breaza. După intonarea Imnului României și Imnului Regal, au urmat dezvelirea monumentului, un scurt moment religios și câteva alocuțiuni. S-au adresat celor prezenți vicepreședintele CJ - Cristian Apostol, profesorul Vasile Focșeneanu, primarul Bogdan Novac și sculptorul Elena Surdu Stănescu.
Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea a două coroane de flori din partea Consiliului Județean Prahova și a Primăriei și Consiliului Local Breaza.
25 Octombrie este Ziua Armatei Române, dar este și ziua Regelui Mihai I, luni împlinindu-se 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României.

5288 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2388 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

S-au pus în vânzare biletele pentru concertul de Crăciun organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina

"Magia muzicii" este spectacolul de Crăciun care va avea loc pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din municipiul Câmpina la data de 20 decembrie 2021, de la ora 18.00. Un spectacol de colinde românești și cântece de iarnă din repertoriul internațional interpretate de artiști consacrați, dar și tineri absolvenți ai Universității Naționale de Muzică București.

4968 vizualizari
01 dec. 2021 18:28

Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Alte stiri recente

598 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1163 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.