De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

Eveniment (Categoria articolului)

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

Monumentul prezintă sub coroana regală chipurile în profil ale celor trei regi ai României întregitori de țară - Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea. Monumentul se află exact pe locul unde fusese amplasat în anul 1934, în curtea Bisericii "Sf. Nicolae".
La eveniment de luni, 25 Octombrie, au fost prezenți primarul orașului Breaza - Bogdan Novac, viceprimarul - Emanuel Necula, subprefectul județului Prahova - Alexandru Vane, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova - Cristian Apostol, dar și consilieri locali din Breaza. După intonarea Imnului României și Imnului Regal, au urmat dezvelirea monumentului, un scurt moment religios și câteva alocuțiuni. S-au adresat celor prezenți vicepreședintele CJ - Cristian Apostol, profesorul Vasile Focșeneanu, primarul Bogdan Novac și sculptorul Elena Surdu Stănescu.
Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea a două coroane de flori din partea Consiliului Județean Prahova și a Primăriei și Consiliului Local Breaza.
25 Octombrie este Ziua Armatei Române, dar este și ziua Regelui Mihai I, luni împlinindu-se 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României.

6087 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2160 vizualizari
24 nov. 2022 23:42

Tituș Constantin și ”Celesta” au deschis a XVI-a ediție a Festivalului Tineretului, de la Câmpina

Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes din Câmpina, a ajuns la a XVI-a ediție. Spectacolul a avut o primă reprezentație joi, 24 noiembrie 2022, în sala Casei Tineretului. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul financiar al autorităților locale, fiind finanțat prin Legea 350/2005.

3073 vizualizari
12 nov. 2022 23:36

Recital Emeric Imre și o frumoasă surpriză locală, la Salonul literar ”Geo Bogza” de la Câmpina

Emeric Imre a fost surpriza frumoasă oferită de Casa de Cultură din Câmpina tuturor celor care au participat la Salonul literar ”Geo Bogza”.

Alte stiri recente

94 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.

200 vizualizari
28 nov. 2022 19:12

Reprezentativa României de Spochan, cu un câmpinean în componență, zece medalii la Mondialele din Japonia

1 comentarii

Duminică, 27 noiembrie, la Yokohama, în Japonia a avut loc ediția a 46-a a Cupei Mondiale la Spochan (Sports Chanbara), la care a participat și o echipă reprezentativă a României, în componența căreia se află și un câmpinean - Matei Harapu, de numai 12 ani,.