Verdict la Judecătoria Câmpina: agresorul arbitrului Amorăriței - un an de închisoare cu executare!

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 19 mai 2022, la Judecătoria Câmpina s-a dat verdictul în primă instanță într-un caz de lovire. Este vorba de lovirea arbitrului câmpinean Mihai Amorăriței la un meci de fotbal din campionatul județului Prahova. Decizia judecătorilor - un an de închisoare cu executare!

Totul s-a întâmplat pe 27 aprilie 2019, la meciul din Liga B Prahova, Seria Sud, dintre CS Cornu II și Stejarul Goruna Cocorăștii Mislii. În minutul 19 al acelei partide, la scorul de 2-1 pentru formația gazdă, arbitrul câmpinean Mihai Amorăriței a fost lovit de Gheorghe Florin Maftei, jucător și antrenor al echipei oaspete. Arbitrul a oprit definitiv pratida, iar oaspeții au pierdut meciul la ”masa verde” cu scorul de 3-0. Dar lucrurile nu s-au oprit aici... După ce a ajuns la Spitalul Municipal Câmpina și, ulterior, la Spitalul Județean Ploiești, arbitrul câmpinean Mihai Amorăriței a depus plângere penală împotriva agresorului.
Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor câmpineni, care au pronunțat zilele trecute verdicul: un an de închisore cu executare. În plus, pentru că Maftei fusese eliberat condiționat din penitenciar după o condamnare de 7 ani închisoare pentru tâlhărie, acesta, pe lângă pedeapsa de un an, va mai avea de executat și diferența din condamnarea anterioară de 1.015 zile, adică aproape trei ani, astfel că în total, va sta în spatele gratiilor aproape patru ani.
Sentința nu este definitivă, părțile putând face apel în termen de zece zile de la înștiințare.
Foarte probabil ca instanța să fi ținut cont de faptul că inculpatul era eliberat condiționat, dar, cu siguranță, decizia de a sancționa cu închisoarea cu executare pentru lovirea unui oficial al unui joc de fotbal este un lucru mai rar întâlnit.

4775 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1394 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.