Verdict la Judecătoria Câmpina: agresorul arbitrului Amorăriței - un an de închisoare cu executare!

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 19 mai 2022, la Judecătoria Câmpina s-a dat verdictul în primă instanță într-un caz de lovire. Este vorba de lovirea arbitrului câmpinean Mihai Amorăriței la un meci de fotbal din campionatul județului Prahova. Decizia judecătorilor - un an de închisoare cu executare!

Totul s-a întâmplat pe 27 aprilie 2019, la meciul din Liga B Prahova, Seria Sud, dintre CS Cornu II și Stejarul Goruna Cocorăștii Mislii. În minutul 19 al acelei partide, la scorul de 2-1 pentru formația gazdă, arbitrul câmpinean Mihai Amorăriței a fost lovit de Gheorghe Florin Maftei, jucător și antrenor al echipei oaspete. Arbitrul a oprit definitiv pratida, iar oaspeții au pierdut meciul la ”masa verde” cu scorul de 3-0. Dar lucrurile nu s-au oprit aici... După ce a ajuns la Spitalul Municipal Câmpina și, ulterior, la Spitalul Județean Ploiești, arbitrul câmpinean Mihai Amorăriței a depus plângere penală împotriva agresorului.
Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor câmpineni, care au pronunțat zilele trecute verdicul: un an de închisore cu executare. În plus, pentru că Maftei fusese eliberat condiționat din penitenciar după o condamnare de 7 ani închisoare pentru tâlhărie, acesta, pe lângă pedeapsa de un an, va mai avea de executat și diferența din condamnarea anterioară de 1.015 zile, adică aproape trei ani, astfel că în total, va sta în spatele gratiilor aproape patru ani.
Sentința nu este definitivă, părțile putând face apel în termen de zece zile de la înștiințare.
Foarte probabil ca instanța să fi ținut cont de faptul că inculpatul era eliberat condiționat, dar, cu siguranță, decizia de a sancționa cu închisoarea cu executare pentru lovirea unui oficial al unui joc de fotbal este un lucru mai rar întâlnit.

5607 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2323 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2329 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

75 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

217 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.