"Seara Cimișlia" sau cum păstrează și respectă frații de peste Prut tradiția populară

Eveniment (Categoria articolului)

Câmpina și Cimișlia sunt localități înfrățite încă din anul 2015. Asemeni municipiului Cahul, o altă localitate din Republica Moldova cu care Câmpina s-a înfrățit, și Cimișliei i-a fost dedicată o seară specială în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Iar Cimișlia ne-a arătat, timp de aproape două ore, ce înseamnă autenticitate, tradiție populară, talent.

După un drum infernal, cu incidente neplăcute, cu două autocare schimbate, delegația din Cimișlia a ajuns la Câmpina sâmbătă seara, la ora 19.00 și a urcat direct pe scenă. Oaspeții au cântat și dansat cu tot sufletul. Oricât de obosiți ar fi fost, nu au lăsat să se vadă acest lucru și ne-au arătat mândria lor de moldoveni, talentul și dăruirea lor, zâmbetul frumos și cald. Publicul a reacționat pe măsură și a aplaudat îndelung momentele artistice ale celor din Cimișlia.
Au urcat pe scenă grupul vocal “Legenda”, conducător artistic Leonid Nenescu, un adevărat rapsod popular, neobosit interpret la numeroase instrumente populare, Ansamblul Folcloric “Brâuleț” (format din copii, instructor-coregraf Petru Păduraru) și grupul vocal “Cimișarii” - o ceată de bărbați deciși să valorifice folclorul moldovenesc și să-și demonstreze obârșia prin cântec. Din rândul “Cimișarilor” face parte inclusiv primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi. Cu toții sunt artiști amatori, dar mari iubitori de folclor, de tradițiile populare autentice. O surpriză extraordinară a fost Iunia Cojocaru, o tânără de numai 16 ani, cu o voce extraordinară, care a emoționat publicul cu o melodie foarte frumoasă - “Moldova mea”.
La finalul spectacolului, reprezentanții administrației locale câmpinene (primarul Alin Moldoveanu, consilierii locali Dan Nica și Costel Filip) le-au oferit oaspeților flori și daruri.

2012 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3841 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

1608 vizualizari
07 dec. 2023 06:49

Concert de orgă la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Câmpina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

La Biserica Romano-Catolică "Sf. Anton de Padova" din municipiul Câmpina va avea loc și la acest sfârșit de an tradiționalul concert de orgă organizat în colaborare cu Societatea Filarmonică din Câmpina. Evenimentul se va desfășura miercuri, 27 decembrie 2023, de la ora 17.00. Intrarea este liberă.

Alte stiri recente

153 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

1231 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

1 comentarii

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.