CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

"Seara Cimișlia" sau cum păstrează și respectă frații de peste Prut tradiția populară

- Eveniment -

Câmpina și Cimișlia sunt localități înfrățite încă din anul 2015. Asemeni municipiului Cahul, o altă localitate din Republica Moldova cu care Câmpina s-a înfrățit, și Cimișliei i-a fost dedicată o seară specială în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Iar Cimișlia ne-a arătat, timp de aproape două ore, ce înseamnă autenticitate, tradiție populară, talent.

După un drum infernal, cu incidente neplăcute, cu două autocare schimbate, delegația din Cimișlia a ajuns la Câmpina sâmbătă seara, la ora 19.00 și a urcat direct pe scenă. Oaspeții au cântat și dansat cu tot sufletul. Oricât de obosiți ar fi fost, nu au lăsat să se vadă acest lucru și ne-au arătat mândria lor de moldoveni, talentul și dăruirea lor, zâmbetul frumos și cald. Publicul a reacționat pe măsură și a aplaudat îndelung momentele artistice ale celor din Cimișlia.
Au urcat pe scenă grupul vocal “Legenda”, conducător artistic Leonid Nenescu, un adevărat rapsod popular, neobosit interpret la numeroase instrumente populare, Ansamblul Folcloric “Brâuleț” (format din copii, instructor-coregraf Petru Păduraru) și grupul vocal “Cimișarii” - o ceată de bărbați deciși să valorifice folclorul moldovenesc și să-și demonstreze obârșia prin cântec. Din rândul “Cimișarilor” face parte inclusiv primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi. Cu toții sunt artiști amatori, dar mari iubitori de folclor, de tradițiile populare autentice. O surpriză extraordinară a fost Iunia Cojocaru, o tânără de numai 16 ani, cu o voce extraordinară, care a emoționat publicul cu o melodie foarte frumoasă - “Moldova mea”.
La finalul spectacolului, reprezentanții administrației locale câmpinene (primarul Alin Moldoveanu, consilierii locali Dan Nica și Costel Filip) le-au oferit oaspeților flori și daruri.


18 Sep 2023 21:41 2307 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
283 vizualizari 19 Jun 2024 22:19 Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

La București, la Sala Palatului, a avut loc week-end-ul trecut Festivalul ”Chocolate Saga”, un adevărat regal al dulciurilor, cu ateliere, dar și concursuri, care au reunit cei mai vestiți cofetari din țara noastră.

citeste mai mult
984 vizualizari 18 Jun 2024 10:16 Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 iulie 2024, în "Popasul Cultural" din centrul orașului, iar pe scenă vor urca: A.L.L. Of Us Trio, Ozana Barabancea, Trupa Cardinal, Ioana-Teodora Spînu Trio, Nidal, Radu Pescaru, Trupa Jeff Family, Green Onions Experience.

citeste mai mult
1322 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
9157 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV