"La Nădlac, nu lupți doar cu epidemia, ci și cu indolența, nesimțirea, lipsa de respect a celor care intră în țară!", tristul adevăr spus de un medic care asigură triajul în vamă

Social (Categoria articolului)

Medicul Vlad Roșca face parte din echipele de cadre medicale care efectuează triajul epidemiologic în vama Nădlac. El a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur, dar și dureros, un adevăr dureros cu privire la ceea ce se întâmplă în aceste zile în vama Nădlac. După cum bine știți, zeci de mii de români se întorc acasă din diferite țări europene, Ungaria acceptând, la intervenția autorităților române, deschiderea granițelor în fiecare noapte, între orele 21.00-6.00. 

“Seara a început cu o linişte deplină, la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roşii-albastre. Era liniştea dinaintea furtunii. Iniţial credeam că am scăpat de infern şi zâmbeam satisfăcuţi. Parcă ne spuneam în minte: noaptea aceasta va fi liniște. Pe la 3 şi ceva, târziu în noapte, din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraş luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniaţi pe patru coloane. Erau kilometri de faruri. Ştiam de unde începe, dar nu unde se termină. A inceput haosul!”, a scris doctorul Vlad Roșca pe pagina sa de Facebook.
La vama Nădlac, românii sunt întâmpinați de echipaje ale Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, echipajele de poliţie pregătite de escortă şi cadrele medicale care trebuie să efectueze triajul epidemiologic.
“După câteva minute am realizat că nu lupţi aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolenţa, nesimţirea şi lipsa de respect a celor ce au intrat în ţară. O lipsă de respect faţa de noi şi faţă de întreaga Românie. Aroganţă, superficialitate, lipsa de educaţie şi de ruşine... toate au fost prezente. Nu a contat nimic, izolarea, carantina, riscul de a fi bolnavi şi de a îmbolnăvi oameni. Toate au un preţ mic în comparaţie cu dorinţa de a intra în ţară. După o noapte de triaj, de frig, de stres, am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină. Ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme. Ei nu înţeleg că România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România, cei ce tragem pentru ţara asta. Infracţionalitatea va creşte semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta. Epidemia aceasta va deveni din problemă principală doar o problemă asociată celor ce vor urma. Precizez, nu vorbim de diaspora, nu vorbim de români din străinătate, care sunt exemplu de caracter şi omenie. Ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă. Şi noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul. Despre asta vorbim şi ştiţi bine!”, este mesajul medicului Vlad Roșca. Un mesaj care ne pune pe toți pe gânduri...

(Foto - Mediafax)

3054 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 23.03.2020 12:59 Și s-au întors la ce? Vor intra peste oameni în case? Vor fura 200-300 de lei? Vor ajunge la pușcărie? Legea trebuie să fei foarte dură în astfel de situații.

Social

400 vizualizari
04 dec. 2020 10:51

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1639 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1633 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

1156 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Senatorul Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației (și nu numai ei) vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate în misiunile din teatrele de operațiuni militare.