"La Nădlac, nu lupți doar cu epidemia, ci și cu indolența, nesimțirea, lipsa de respect a celor care intră în țară!", tristul adevăr spus de un medic care asigură triajul în vamă

Social (Categoria articolului)

Medicul Vlad Roșca face parte din echipele de cadre medicale care efectuează triajul epidemiologic în vama Nădlac. El a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur, dar și dureros, un adevăr dureros cu privire la ceea ce se întâmplă în aceste zile în vama Nădlac. După cum bine știți, zeci de mii de români se întorc acasă din diferite țări europene, Ungaria acceptând, la intervenția autorităților române, deschiderea granițelor în fiecare noapte, între orele 21.00-6.00. 

“Seara a început cu o linişte deplină, la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roşii-albastre. Era liniştea dinaintea furtunii. Iniţial credeam că am scăpat de infern şi zâmbeam satisfăcuţi. Parcă ne spuneam în minte: noaptea aceasta va fi liniște. Pe la 3 şi ceva, târziu în noapte, din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraş luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniaţi pe patru coloane. Erau kilometri de faruri. Ştiam de unde începe, dar nu unde se termină. A inceput haosul!”, a scris doctorul Vlad Roșca pe pagina sa de Facebook.
La vama Nădlac, românii sunt întâmpinați de echipaje ale Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, echipajele de poliţie pregătite de escortă şi cadrele medicale care trebuie să efectueze triajul epidemiologic.
“După câteva minute am realizat că nu lupţi aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolenţa, nesimţirea şi lipsa de respect a celor ce au intrat în ţară. O lipsă de respect faţa de noi şi faţă de întreaga Românie. Aroganţă, superficialitate, lipsa de educaţie şi de ruşine... toate au fost prezente. Nu a contat nimic, izolarea, carantina, riscul de a fi bolnavi şi de a îmbolnăvi oameni. Toate au un preţ mic în comparaţie cu dorinţa de a intra în ţară. După o noapte de triaj, de frig, de stres, am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină. Ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme. Ei nu înţeleg că România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România, cei ce tragem pentru ţara asta. Infracţionalitatea va creşte semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta. Epidemia aceasta va deveni din problemă principală doar o problemă asociată celor ce vor urma. Precizez, nu vorbim de diaspora, nu vorbim de români din străinătate, care sunt exemplu de caracter şi omenie. Ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă. Şi noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul. Despre asta vorbim şi ştiţi bine!”, este mesajul medicului Vlad Roșca. Un mesaj care ne pune pe toți pe gânduri...

(Foto - Mediafax)

3121 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 23.03.2020 12:59 Și s-au întors la ce? Vor intra peste oameni în case? Vor fura 200-300 de lei? Vor ajunge la pușcărie? Legea trebuie să fei foarte dură în astfel de situații.

Social

3575 vizualizari
04 mar. 2021 20:59

Primul restaurant din Câmpina dedicat pastelor italiene adevărate. Aroma Italiei la ”Pasta Italian Cuisine”

Se numește ”Pasta Italian Cuisine” și se află în Câmpina, ultracentral, pe Bulevardul Carol I, nr. 32, lângă CEC. După cum îi spune și denumirea, acest restaurant este dedicat pastelor italiene, fiind primul de acest gen din Câmpina, iar odată ce îi treci pragul ai garanția că vei savura cele mai căutate paste din restaurantele exclusiviste din Italia.

2787 vizualizari
02 mar. 2021 09:26

O parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică, timp de mai multe ore, în perioada 3-5 martie 2021

1 comentarii

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina: miercuri - 3 martie, joi - 4 martie și vineri - 5 martie, în intervalul orar 9.30-14.30.

Alte stiri recente

606 vizualizari
05 mar. 2021 19:23

Două medalii pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prima zi a Campionatului Național under 18

La București, au loc vineri și sâmbătă Campionatele Naționale de Atletism în Sală pentru sportivii sub 18 ani (juniori II), CSS ”Constantin Istrati” Câmpina fiind reprezentat de trei sportivi. Încă din prima zi, clubul câmpinean a obținut deja două medalii.

1440 vizualizari
05 mar. 2021 12:53

Firma care a cumpărat Turnătoria Câmpina a "vândut-o" deja unei firme-surori, care face curat pe cele 21 hectare de teren

V-am informat despre faptul că, anul trecut, terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute prin intermediul lichidatorului judiciar unei societăți cu capital italian - Edil Center SRL Filipești din județul Bacău. Valoarea contractului - aproximativ 15 milioane lei fără TVA. Iar zilele trecute vă arătam cum sunt puse la pământ unele instalații / construcții care mai există pe terenul de 21 hectare care a aparținut Turnătoriei.