O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.

Așa cum a promis la ședința din august a Consiliului Local, viceprimarul Adrian Pițigoi a anunțat consilierii locali în privința datei recepției lucrării de modernizare a parcului. Niciun consilier local nu a fost, însă, prezent. Dar nici recepția nu a fost... recepție, ci o inspecție efectuată de viceprimar și reprezentanții Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat. A fost verificată lucrarea, iar reprezentanții Primăriei Câmpina au inventariat o listă lungă de neconformități – de la plăci de gresie deja crăpate sau care nu sunt bine fixate, la bănci deterioate și coșuri de gunoi care nu sunt bine prinse, de la curățarea acostamentului aleilor pietonale, la completarea rosturilor între plăcile de gresie și la problema apei care se scurge din fântâna pavimentală... sub o bancă. Iar exemplele ar putea continua.
”Nu sunt mulțumit de calitatea lucrărilor și am realizat, împreună cu reprezentanții ADPP din Primăria Câmpina, o listă de neconformități pe care le-am pus în vederea constructorului să le remedieze într-un termen rezonabil – 20-23 octombrie. Sperăm ca până atunci să se însănătoșească și dirigintele de șantier și să putem realiza recepția acestei lucrări”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)
Vă reamintim că lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat costă 1,6 milioane lei. ”În momentul de față noi mai avem să plătim constructorului ultima factură în valoare de aproximativ 150.000 lei, în vreme ce el trebuie să ne achite contravaloarea penalităților, care în acest moment depășesc 80.000 lei, la care se adaugă suma de 60.000 lei, pe care inspectorii Curții de Conturi au stabilit că trebuie să ne-o returneze constructorul. Deci, cred că la final, vom mai avea de plată undeva la vreo 10.000-20.000 lei”, a precizat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)

3923 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihaimihai 19.09.2019 19:53 Acea fantana trebuia sa fie incadrata macar de o rigola laterala , nu sa arunce apa la canal .
  • Sarateanu 20.09.2019 06:55 Dl.Pițigoi nu vă băgați pe teoria Primarului privind montajul pavelelor! A avut doar, un punct de vedere de ce trebuie să se miște...că doar e ''inginer''.

Actualitate

2743 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1570 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1350 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1663 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.