Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.
Așa cum a promis la ședința din august a Consiliului Local, viceprimarul Adrian Pițigoi a anunțat consilierii locali în privința datei recepției lucrării de modernizare a parcului. Niciun consilier local nu a fost, însă, prezent. Dar nici recepția nu a fost... recepție, ci o inspecție efectuată de viceprimar și reprezentanții Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat. A fost verificată lucrarea, iar reprezentanții Primăriei Câmpina au inventariat o listă lungă de neconformități – de la plăci de gresie deja crăpate sau care nu sunt bine fixate, la bănci deterioate și coșuri de gunoi care nu sunt bine prinse, de la curățarea acostamentului aleilor pietonale, la completarea rosturilor între plăcile de gresie și la problema apei care se scurge din fântâna pavimentală... sub o bancă. Iar exemplele ar putea continua.
”Nu sunt mulțumit de calitatea lucrărilor și am realizat, împreună cu reprezentanții ADPP din Primăria Câmpina, o listă de neconformități pe care le-am pus în vederea constructorului să le remedieze într-un termen rezonabil – 20-23 octombrie. Sperăm ca până atunci să se însănătoșească și dirigintele de șantier și să putem realiza recepția acestei lucrări”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)
Vă reamintim că lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat costă 1,6 milioane lei. ”În momentul de față noi mai avem să plătim constructorului ultima factură în valoare de aproximativ 150.000 lei, în vreme ce el trebuie să ne achite contravaloarea penalităților, care în acest moment depășesc 80.000 lei, la care se adaugă suma de 60.000 lei, pe care inspectorii Curții de Conturi au stabilit că trebuie să ne-o returneze constructorul. Deci, cred că la final, vom mai avea de plată undeva la vreo 10.000-20.000 lei”, a precizat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.