O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.

Așa cum a promis la ședința din august a Consiliului Local, viceprimarul Adrian Pițigoi a anunțat consilierii locali în privința datei recepției lucrării de modernizare a parcului. Niciun consilier local nu a fost, însă, prezent. Dar nici recepția nu a fost... recepție, ci o inspecție efectuată de viceprimar și reprezentanții Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat. A fost verificată lucrarea, iar reprezentanții Primăriei Câmpina au inventariat o listă lungă de neconformități – de la plăci de gresie deja crăpate sau care nu sunt bine fixate, la bănci deterioate și coșuri de gunoi care nu sunt bine prinse, de la curățarea acostamentului aleilor pietonale, la completarea rosturilor între plăcile de gresie și la problema apei care se scurge din fântâna pavimentală... sub o bancă. Iar exemplele ar putea continua.
”Nu sunt mulțumit de calitatea lucrărilor și am realizat, împreună cu reprezentanții ADPP din Primăria Câmpina, o listă de neconformități pe care le-am pus în vederea constructorului să le remedieze într-un termen rezonabil – 20-23 octombrie. Sperăm ca până atunci să se însănătoșească și dirigintele de șantier și să putem realiza recepția acestei lucrări”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)
Vă reamintim că lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat costă 1,6 milioane lei. ”În momentul de față noi mai avem să plătim constructorului ultima factură în valoare de aproximativ 150.000 lei, în vreme ce el trebuie să ne achite contravaloarea penalităților, care în acest moment depășesc 80.000 lei, la care se adaugă suma de 60.000 lei, pe care inspectorii Curții de Conturi au stabilit că trebuie să ne-o returneze constructorul. Deci, cred că la final, vom mai avea de plată undeva la vreo 10.000-20.000 lei”, a precizat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)

3615 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihaimihai 19.09.2019 19:53 Acea fantana trebuia sa fie incadrata macar de o rigola laterala , nu sa arunce apa la canal .
  • Sarateanu 20.09.2019 06:55 Dl.Pițigoi nu vă băgați pe teoria Primarului privind montajul pavelelor! A avut doar, un punct de vedere de ce trebuie să se miște...că doar e ''inginer''.

Actualitate

260 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

1673 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

Alte stiri recente

1808 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

1 comentarii

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

800 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.