„Să-i dăm în judecată pe nerozii care întârzie predarea taberei Voila către administrația câmpineană!”

Actualitate (Categoria articolului)

De-a lungul timpului, la nivelul Consiliului Local Câmpina s-a discutat de multe ori despre situația fostului sat de vacanță Voila. La ultima ședință, cea de la finalul lunii ianuarie 2019, s-a revenit asupra acestui subiect, iar unii consilieri locali s-au arătat de-a dreptul nervoși că lucrurile trenează foarte mult, solicitând imperativ Primăriei găsirea unor soluții. Asta în contextul în care, vă reamintim, terenul este al Câmpinei, iar clădirile (ceea ce a mai rămas din ele) aparțin Ministerului Tineretului și Sportului.

Cel mai vocal dintre consilieri a fost Florin Frățilă, președintele Comisiei de Cultură, Sănătate, Tineret și Sport. „Rezolvați vă rog cu terenul de la fosta tabără! A fost inventariat de noi, avem acum o problemă că au mai rămas niște bolovani pe acolo și ne încurcăm de acești bolovani și nu putem să punem în aplicare proiectele pe care le avem în minte. Suntem de râsul lumii cu povestea asta! Adică, noi nu putem să folosim un teren al nostru, pe care vrem să facem o sală de sport, pentru că niște nerozi de la nu știu ce nivel, habar nu am, stau și se uită. Putem să mergem până acolo încât să-i dăm în judecată pe nerozii ăștia”, a spus Florin Frățilă în plenul Consiliului Local. (video)
Răspunsul l-a primit de la secretarul municipiului, Elena Moldoveanu: „Am făcut adresă către minister, avem și cadastru și le-am solicitat să pună în aplicare hotărârea de Guvern prin care trebuie să demoleze acele clădiri. O să facem o revenire, pentru că nu am primit niciun răspuns până acum”.

Fosta tabără școlară este o ruină. Terenul de 23.000 mp aparține Consiliului Local Câmpina și este inventariat în domeniul public al municipiului. Clădirile, adică “bolovanii” despre care vorbea Florin Frățilă, aparțin Ministerului Tineretului, care trebuie să caseze aceste clădiri și să le demoleze, pentru a elibera terenul. După aprobarea HG 229/2017 privind Strategia generală de descentralizare, Ministerul Tineretului a întocmit o listă cu obiectivele pe care dorește să transfere la administrațiile județene sau locale, printre acestea aflându-se și fosta tabără Voila. Dar de la întocmirea acestei liste (în vara anului trecut) și până în prezent nu s-a făcut niciun pas concret.

4244 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adi 11.02.2019 17:10 Ce teren de fotbal.Iar vorbeste acest Fratila aiurea.Acolo merge un strand si niste casute din lemn,un camping.

Actualitate

1854 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4187 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

949 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2084 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.