„Să-i dăm în judecată pe nerozii care întârzie predarea taberei Voila către administrația câmpineană!”

Actualitate (Categoria articolului)

De-a lungul timpului, la nivelul Consiliului Local Câmpina s-a discutat de multe ori despre situația fostului sat de vacanță Voila. La ultima ședință, cea de la finalul lunii ianuarie 2019, s-a revenit asupra acestui subiect, iar unii consilieri locali s-au arătat de-a dreptul nervoși că lucrurile trenează foarte mult, solicitând imperativ Primăriei găsirea unor soluții. Asta în contextul în care, vă reamintim, terenul este al Câmpinei, iar clădirile (ceea ce a mai rămas din ele) aparțin Ministerului Tineretului și Sportului.

Cel mai vocal dintre consilieri a fost Florin Frățilă, președintele Comisiei de Cultură, Sănătate, Tineret și Sport. „Rezolvați vă rog cu terenul de la fosta tabără! A fost inventariat de noi, avem acum o problemă că au mai rămas niște bolovani pe acolo și ne încurcăm de acești bolovani și nu putem să punem în aplicare proiectele pe care le avem în minte. Suntem de râsul lumii cu povestea asta! Adică, noi nu putem să folosim un teren al nostru, pe care vrem să facem o sală de sport, pentru că niște nerozi de la nu știu ce nivel, habar nu am, stau și se uită. Putem să mergem până acolo încât să-i dăm în judecată pe nerozii ăștia”, a spus Florin Frățilă în plenul Consiliului Local. (video)
Răspunsul l-a primit de la secretarul municipiului, Elena Moldoveanu: „Am făcut adresă către minister, avem și cadastru și le-am solicitat să pună în aplicare hotărârea de Guvern prin care trebuie să demoleze acele clădiri. O să facem o revenire, pentru că nu am primit niciun răspuns până acum”.

Fosta tabără școlară este o ruină. Terenul de 23.000 mp aparține Consiliului Local Câmpina și este inventariat în domeniul public al municipiului. Clădirile, adică “bolovanii” despre care vorbea Florin Frățilă, aparțin Ministerului Tineretului, care trebuie să caseze aceste clădiri și să le demoleze, pentru a elibera terenul. După aprobarea HG 229/2017 privind Strategia generală de descentralizare, Ministerul Tineretului a întocmit o listă cu obiectivele pe care dorește să transfere la administrațiile județene sau locale, printre acestea aflându-se și fosta tabără Voila. Dar de la întocmirea acestei liste (în vara anului trecut) și până în prezent nu s-a făcut niciun pas concret.

3932 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adi 11.02.2019 17:10 Ce teren de fotbal.Iar vorbeste acest Fratila aiurea.Acolo merge un strand si niste casute din lemn,un camping.

Actualitate

74 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2856 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

119 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".

237 vizualizari
22 apr. 2019 08:00

Schimbare în Consiliul Local Câmpina. Mihail Cojocaru (ALDE) devine consilier în locul lui Gabriel Dima

După ce "a fluierat în biserica ALDE", după cum singur a afirmat în plenul ședinței Consiliului Local Câmpina, consilierul Gabriel Dima a fost exclus din partid, pierzându-și, astfel, și funcția de consilier local. Locul său va fi luat de următorul de pe lista ALDE de la alegerile locale din 2016, Mihail Cojocaru, al cărui mandat urmează să fie validat la ședința Consiliului Local din 23 aprilie 2019, când va depune și jurământul de credință.