„Să-i dăm în judecată pe nerozii care întârzie predarea taberei Voila către administrația câmpineană!”

Actualitate (Categoria articolului)

De-a lungul timpului, la nivelul Consiliului Local Câmpina s-a discutat de multe ori despre situația fostului sat de vacanță Voila. La ultima ședință, cea de la finalul lunii ianuarie 2019, s-a revenit asupra acestui subiect, iar unii consilieri locali s-au arătat de-a dreptul nervoși că lucrurile trenează foarte mult, solicitând imperativ Primăriei găsirea unor soluții. Asta în contextul în care, vă reamintim, terenul este al Câmpinei, iar clădirile (ceea ce a mai rămas din ele) aparțin Ministerului Tineretului și Sportului.

Cel mai vocal dintre consilieri a fost Florin Frățilă, președintele Comisiei de Cultură, Sănătate, Tineret și Sport. „Rezolvați vă rog cu terenul de la fosta tabără! A fost inventariat de noi, avem acum o problemă că au mai rămas niște bolovani pe acolo și ne încurcăm de acești bolovani și nu putem să punem în aplicare proiectele pe care le avem în minte. Suntem de râsul lumii cu povestea asta! Adică, noi nu putem să folosim un teren al nostru, pe care vrem să facem o sală de sport, pentru că niște nerozi de la nu știu ce nivel, habar nu am, stau și se uită. Putem să mergem până acolo încât să-i dăm în judecată pe nerozii ăștia”, a spus Florin Frățilă în plenul Consiliului Local. (video)
Răspunsul l-a primit de la secretarul municipiului, Elena Moldoveanu: „Am făcut adresă către minister, avem și cadastru și le-am solicitat să pună în aplicare hotărârea de Guvern prin care trebuie să demoleze acele clădiri. O să facem o revenire, pentru că nu am primit niciun răspuns până acum”.

Fosta tabără școlară este o ruină. Terenul de 23.000 mp aparține Consiliului Local Câmpina și este inventariat în domeniul public al municipiului. Clădirile, adică “bolovanii” despre care vorbea Florin Frățilă, aparțin Ministerului Tineretului, care trebuie să caseze aceste clădiri și să le demoleze, pentru a elibera terenul. După aprobarea HG 229/2017 privind Strategia generală de descentralizare, Ministerul Tineretului a întocmit o listă cu obiectivele pe care dorește să transfere la administrațiile județene sau locale, printre acestea aflându-se și fosta tabără Voila. Dar de la întocmirea acestei liste (în vara anului trecut) și până în prezent nu s-a făcut niciun pas concret.

4036 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adi 11.02.2019 17:10 Ce teren de fotbal.Iar vorbeste acest Fratila aiurea.Acolo merge un strand si niste casute din lemn,un camping.

Actualitate

216 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

303 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.

Alte stiri recente

2230 vizualizari
19 aug. 2019 20:03

Președintele CS Câmpina răspunde acuzațiilor privind activitatea clubului și neregulile de la bazinul de înot. Citiți și vă minunați!

3 comentarii

În ședința Consilului Local Câmpina din 25 iulie 2019, consilierul local Monica Clinciu și-a anunțat demisia din Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina, lansând o serie de acuzații foarte dure la adresa conducerii clubului. Unele dintre problemele semnalate de Monica Clinciu erau deja cunoscute, inclusiv noi am scris de nenumărate ori despre unele dintre ele, dar administrația locală nu a reacționat niciodată în mod concret. După 25 de zile de la acea ședință, a reacționat și conducerea CS Câmpina, prin președintele Adrian Stoican, care ne-a transmis un comunicat de presă cu punctul său de vedere.

1665 vizualizari
19 aug. 2019 18:46

Încă un an pe bară? AJF Prahova nu acceptă înscrierea CS Câmpina nici în noua ediție de campionat

Sezonul fotbalistic 2018-2019 a fost o mare dezamăgire pe plan local și asta deoarece clubul municipalității - CS Câmpina - nu a fost înscris în campionat din cauza litigiilor cu HM Junior și cu Asociația Județeană de Fotbal Prahova. O mare dezamăgire în primul rând pentru copiii înscriși la secția de fotbal a clubului, ei fiind nevoiți doar să se antreneze și să dispute câteva partide amicale, fără să participe, însă, la vreo competiție oficială. Ei bine, se pare că situația nu se va schimba nici de acum înainte. Luni, 19 august 2019, la sediul AJF Prahova a avut loc ședința pentru organizarea noului sezon la nivelul campionatelor de juniori...