„Să-i dăm în judecată pe nerozii care întârzie predarea taberei Voila către administrația câmpineană!”

Actualitate (Categoria articolului)

De-a lungul timpului, la nivelul Consiliului Local Câmpina s-a discutat de multe ori despre situația fostului sat de vacanță Voila. La ultima ședință, cea de la finalul lunii ianuarie 2019, s-a revenit asupra acestui subiect, iar unii consilieri locali s-au arătat de-a dreptul nervoși că lucrurile trenează foarte mult, solicitând imperativ Primăriei găsirea unor soluții. Asta în contextul în care, vă reamintim, terenul este al Câmpinei, iar clădirile (ceea ce a mai rămas din ele) aparțin Ministerului Tineretului și Sportului.

Cel mai vocal dintre consilieri a fost Florin Frățilă, președintele Comisiei de Cultură, Sănătate, Tineret și Sport. „Rezolvați vă rog cu terenul de la fosta tabără! A fost inventariat de noi, avem acum o problemă că au mai rămas niște bolovani pe acolo și ne încurcăm de acești bolovani și nu putem să punem în aplicare proiectele pe care le avem în minte. Suntem de râsul lumii cu povestea asta! Adică, noi nu putem să folosim un teren al nostru, pe care vrem să facem o sală de sport, pentru că niște nerozi de la nu știu ce nivel, habar nu am, stau și se uită. Putem să mergem până acolo încât să-i dăm în judecată pe nerozii ăștia”, a spus Florin Frățilă în plenul Consiliului Local. (video)
Răspunsul l-a primit de la secretarul municipiului, Elena Moldoveanu: „Am făcut adresă către minister, avem și cadastru și le-am solicitat să pună în aplicare hotărârea de Guvern prin care trebuie să demoleze acele clădiri. O să facem o revenire, pentru că nu am primit niciun răspuns până acum”.

Fosta tabără școlară este o ruină. Terenul de 23.000 mp aparține Consiliului Local Câmpina și este inventariat în domeniul public al municipiului. Clădirile, adică “bolovanii” despre care vorbea Florin Frățilă, aparțin Ministerului Tineretului, care trebuie să caseze aceste clădiri și să le demoleze, pentru a elibera terenul. După aprobarea HG 229/2017 privind Strategia generală de descentralizare, Ministerul Tineretului a întocmit o listă cu obiectivele pe care dorește să transfere la administrațiile județene sau locale, printre acestea aflându-se și fosta tabără Voila. Dar de la întocmirea acestei liste (în vara anului trecut) și până în prezent nu s-a făcut niciun pas concret.

3801 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adi 11.02.2019 17:10 Ce teren de fotbal.Iar vorbeste acest Fratila aiurea.Acolo merge un strand si niste casute din lemn,un camping.

Actualitate

2313 vizualizari
18 feb. 2019 18:42

Din nou despre Soldatul câmpinean, evaluat la 22.600 lei și mutat dintr-un parc în altul cu 184.794 lei

O sumă foarte mare (de aproape 185.000 lei) și o vorbă neinspirată (“am semnat ca primarul”), spusă probabil într-unul dintre rarele momente de sinceritate absolută ale primarului Horia Tiseanu, au declanșat scandalul din jurul mutării Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională. Soldatul cel greu încercat de-a lungul timpului. Deși s-a vorbit și s-a scris mult pe marginea acestui subiect, mai sunt câteva lucruri care ar trebui subliniate, unele chiar clarificate. Monumentul a fost realizat în anul 1925, la cererea Primăriei Câmpina, de către sculptorul Gheorghe Tudor din Breaza. A costat 250.000 lei. Astăzi, la aproape un secol de la realizarea ei, statuia - monument de for public - are o valoare de inventar de 22.600 lei, potrivit unui raport de evaluare comandat de Primărie.

3160 vizualizari
17 feb. 2019 18:30

Angajații instituțiilor de cultură din Câmpina rămân cu salariile sub cele ale femeilor de serviciu și șoferilor de la Primărie

1 comentarii

Un proiect așteptat cu maxim interes la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina a fost cel privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Casei de Cultură și Casei Tineretului. Proiectul a fost inițiat de consilierii Gabriel Dima și Constantin Cândea, a avut avize nefavorabile din partea serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei, inclusiv din partea secretarului municipiului, iar la vot a fost respins (10 voturi împotrivă - consilierii PNL și PMP; 8 voturi pentru - consilierii PSD și ALDE, Daniel Ioniță nu a votat).

Alte stiri recente

1892 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la casa de pe Strada Ion Heliade Rădulescu din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

7077 vizualizari
18 feb. 2019 21:50

A încetat din viață Dan Ștefan Chițu, maestru emerit al sportului, multiplu campion național și balcanic la motocros

2 comentarii

UPDATE - Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

O seară tristă pentru sport, o seară tristă pentru Câmpina. Ne-a părăsit pentru totdeauna Dan Ștefan Chițu, unul dintre marii campioni ai României la motocros, maestru emerit al sportului, fost antrenor al lotului național de motocros și, mai târziu, patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina. Dan Chițu a încetat din viață în această seară, după o grea suferință. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!