Cele trei asistente medicale de la SanConfind, infectate cu COVID-19, sunt din Câmpina, Brebu și Măgureni

Actualitate (Categoria articolului)

Inspectori ai Direcției de Sănătate Publică Prahova se află la la această oră la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina pentru o nouă anchetă epidemiologică după ce testele au confirmat astăzi infectarea cu noul coronavirus a trei asistente medicale. După cum am precizat într-un articol anterior, cele trei asistente sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase (Movila) din Ploiești. În urma anchetei epidemiologice se vor stabili mai multe lucuri, cum ar fi numărul persoanelor cu care asistentele infectate au intrat în contact în ultimele zile, precum și sursa infectării acestora.

Totuși, pentru că oamenii trebuie să cunoască aceste informații și să-și ia măsurile de protecție necesare, precizăm că, potrivit surselor noastre din cadrul unității medicale, cele trei asistente sunt din Câmpina, Brebu și Măgureni. Din punctul nostru de vedere (și nu numai al nostru), statul român greșește grav prin lipsa informațiilor oficiale cu privire la numărul de infecții cu noul coronavirus din fiecare județ și din fiecare localitate, iar noi încercăm să suplinim această lacună prin obținerea unor informații pe surse. Suntem obligați să facem asta, pentru că oamenii au nevoie de informații, ei trebuie să cunoască adevărul despre ceea ce se întâmplă în județul lor și în localitatea lor, trebuie să știe că sunt cazuri de infectare cu COVID-19 și să-și ia măsurile necesare, trebuie să conștientizeze că izolarea la domiciliu este extrem de importantă și este, probabil, cea mai sigură măsură de a evita contactul cu persoane despre care nu se știe dacă sunt infectate sau nu, persoane care nici ele, poate, nu cunosc acest lucru.
În mod cert, de acum înainte va crește numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus și în Câmpina, în localitățile din jurul Câmpinei, după apariția acestor cazuri - medicul de la Spitalul Municipal Câmpina, medicul și asistentele de la SanConfind. Nu își dorește nimeni acest lucru, dar nici nu-l poate opri nimeni.

16915 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irina 02.04.2020 21:46 Multumim ca ne țineți a curent cu știrile! Chiar daca multi încearcă să ascundă multe nereguli, bine ca va avem !!!!
  • Bogdan 02.04.2020 21:58 Cred ca cel mai bine ar fi sa dati si numele persoanelor ca poate asa mai este cineva care a intrat in contact direct cu acele persoane si ar sti si ei sa stea izolati si sa anunte DSP-ul.Stiu ca numele este cofidential dar in aceste circumstante confiditialitatea poate ucide.
  • Popescu Alina Cornelia 02.04.2020 22:17 Foarte bine faceti ! Aseară am vazut la tv o hartă cu cei infectati in toată țara ,nu era niciun caz in Prahova ! Ne mint cu nerusinare !
  • Florescu Mariana 03.04.2020 06:55 Aveți mare grijă! Stați în casă! Mulțumim că ne țineți la curent cu ceea ce se întâmplă în momentul actual al răspândiri epidemie în județul Prahova!
  • Cristescu Daniela 03.04.2020 07:05 Multumesc pentru știri!
  • Vintilescu Manuela 03.04.2020 12:03 În data de 19martie am efectuat CT la Sanconfind cu substanta de contrast. Am ridicat rezultatele după 5 zile. Asistentele confirmate sunt de la Imagistică?
  • Necula Liliana 03.04.2020 12:34 Si noi pacientii cum sa procedam ? Am fost pe data de 23 martie la ginecologie la Sanconfind Am parintii peste 80 ani bolnavi,sotul cardiac si dibetic,eu sunt cardiaca si am hepatita metabolica Pe 25 si 29 martie am stat si cu nepotica de 4 ani Am sunat la DSPPloiesti si mi-a zis sa iau paracetamol si sa gandesc pozitiv Am sunat si la Sanconfind si mi-a zis doamna de acolo ca isi cer scuze Am spus ca ar fi normal si de bun simt sa ne faca si nou teste (si contracost sunt dispusa)ca sa stiu cum sunt Imi e frica sa nu fiu pozitiva si asimptomatica Ce fac infectez atata lume Lucrez la CFR si intru in contact si cu publicul calator

Actualitate

994 vizualizari
28 mai 2020 14:18

Primăria Câmpina a mai pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării pentru Calea Dacia, pentru o corecție de 104.678 lei. Sentința este definitivă

Pe 27 mai, la Înalta Curte de Justiție a avut loc ultimul termen în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării pentru o corecție de 104.678 lei. Instanța a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării, astfel că Primăria Câmpina este, din nou, bună de plată.

1246 vizualizari
28 mai 2020 11:57

Termenul de finalizare a lucrărilor de canalizare din Câmpina, prelungit până în aprilie 2021. În prezent, se lucrează în mai multe zone

Peste 50 de străzi și alei din Câmpina sunt cuprinse în graficul lucrărilor de canalizare finanțate din fonduri europene, prin intermediul HidroPrahova. Sunt zone unde trebuie reabilitată rețeaua de canalizare, zone unde trebuie introdusă canalizarea și zone unde trebuie finalizate lucrările începute în 2014-2015, atunci când s-a derulat prima parte a acestui proiect blocat ulterior pentru mai multă vreme din cauza litigiului dintre firma executantă și operatorul de apă și canal. Înainte de blocarea apărută în toamna lui 2015, procentul de realizare a lucrărilor incluse în proiect era de 45%.

Alte stiri recente

1545 vizualizari
28 mai 2020 10:13

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2515 vizualizari
27 mai 2020 17:02

Reacție extrem de dură a PSD Câmpina la acuzele aduse de PNL și PMP în legătură cu proiectul privind locuințele sociale pentru romi

5 comentarii

Organizațiile locale ale PNL și PMP au transmis presei, marți, un comunicat comun prin care îi acuză pe consilierii PSD Câmpina de boicot, având în vedere absența acestora de la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 18 mai 2020. Pe ordinea de zi a ședinței respective se afla un proiect privind un teren de pe Strada Petrolistului, acolo unde Primăria dorește să construiască, după accesarea unor fonduri europene, un bloc pentru familiile de romi din zonele considerate marginalizate. Detalii - Cum a ajuns proiectul privind blocurile pentru romi o miză politică atât de mare, încât să scoată PNL și PMP Câmpina din "izolare"