CONTACT

ANL va construi la Câmpina două blocuri noi - unul pentru tineri sub 35 de ani, altul pentru specialiști

- Actualitate -

ANL va construi la Câmpina două blocuri noi - unul pentru tineri sub 35 de ani, altul pentru specialiști

La sediul Primăriei municipiului Câmpina a avut loc, miercuri dimineață, o întâlnire a primarului Alin Moldoveanu cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) - directorul general adjunct - Gabriel Dinică și directorul Direcției de Elaborare și Proiectare Programe pentru Locuințe - Andreea Apolzan.

ANL a venit în întâmpinarea noii administrații locale cu soluția construirii a două noi blocuri de locuințe, ambele cu chirie - unul pentru tinerii sub 35 ani, iar un altul pentru specialiștii care vor dori să vină la Câmpina și nu au unde locui, în acest din urmă caz destinatarii fiind medici, profesori, angajați ai structurilor de apărare și siguranță. ”Avem foarte multe cereri, în special din partea tinerilor, pentru locuințe și am identificat un teren unde ANL va putea construi un bloc pentru această categorie. Este vorba de un teren situat la intersecția străzilor Uniunea Europeană și Erupției, într-o zonă în care, după cum bine se știe, mai există blocuri construite prin ANL. De altfel, în aceeași zonă am mai identificat un teren unde se va putea construi și blocul destinat specialiștilor. Este cunoscută situația generată de pandemie și necesitatea uriașă de a atrage la Câmpina medici, dar și alte categorii de personal din instituții de utilitate publică. Pentru aceste categorii este destinat blocul pentru specialiști și sperăm ca prin această facilitate Câmpina să devină și mai atractivă. În plus, după cum am afirmat în repetate rânduri, firma care va câștiga lucrarea de la ANL, dacă nu va fi din Câmpina, va trebui, conform legii, să-și deschidă punct de lucru aici, astfel încât cotele defalcate din impozitul pe venit pentru cei care lucrează aici și cotele din TVA să se întoarcă în bugetul local”, a declarat Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina. (video)
La rândul său, directorul general adjunct al ANL, Gabriel Dinică, a afirmat: ”Este o oportunitate pentru Câmpina construirea acestor două noi blocuri de locuințe - pentru tineri și pentru specialiști, această din urmă componentă fiind o prioritate națională mai nouă, generată de pandemie și de necesitatea de a asigura locuințe pentru diverse categorii de specialiști. În momentul de față, nu putem preciza tipul blocurilor pe care le vom realiza. În funcție de numărul cererilor, noi putem acoperi orice posibilitate și sper ca în cursul anului viitor să fie demarate procedurile pentru construirea celor două noi blocuri. De asemenea, în Câmpina, în momentul de față, aproximativ în aceeași zonă, adică tot pe Strada Uniunea Europeană, ANL dorește să construiască un nou bloc prin credit ipotecar, cu 27 de spații locative, unde prețurile de achiziție variază de la 30.000 euro, pentru o garsonieră, la 57.000 euro pentru un apartament cu trei camere, cu o suprafață de 110mp. Am discutat cu administrația locală și vom identifica împreună modalitățile comune de promovare și a acestui proiect, care cam bate pasul pe loc. Și spun acest lucru, pentru că terenul ne-a fost predat de peste doi ani, dar numărul solicitanților pentru acest bloc este încă mult prea mic pentru a demara construirea sa efectivă”. (video)

Vă reamintim faptul că, în toamna anului 2018, administrația locală punea la ANL un teren de 1.408 mp, situat pe Strada Uniunea Europeană, pentru construirea unui nou bloc de prin credit ipotecar. Deși au trecut doi ani de atunci, doar cinci câmpineni au contractat locuințe în viitorul bloc. Conform ANL, proiectul se derulează prin programul de credit ipotecar, care se adresează tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani și pot accesa un credit ipotecar, de la una dintre băncile partenere ANL sau pot face plata integral, din surse proprii.
Pe site-ul ANL găsiți procedura de achiziționare a acestor locuințe, formularele tip, documentația necesară, băncile partenere, condițiile pe care trebuie să le îndepliniți, precum și criteriile de departajare a solicitanților. De asemenea, ANL poate fi contactată la numărul de telefon 021.307.67.19 sau la adresa de e-mail: relpub@anl.ro.


04 Nov 2020 20:43 6566 vizualizari


Comentarii






  • 09.09.2021 20:42 Tranulea Stefania Am 21 de ani de cand astept o locuinta sociala, am 3 copii cu handicap accentuat, oare ce trebuie sa fac sa primesc o locuinta, sa mor?
  • 06.11.2020 11:38 Tottpal Ramona Buna ziua, a si dori si eu o locuinta, cum procedez
  • 05.11.2020 18:01 Oneata As dori o locuinta pentru copilul meu in varsta de 5 ani as dori cu chirie acesta este visul meu cum se procedeaza
2109 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3013 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3953 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3474 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV