247 contestații au fost depuse la liceele câmpinene după primele rezultate ale bacalaureatului, iar 9 elevi au promovat examenul în urma recorectării lucrărilor (doi la Forestier, trei la Energetic și patru la "Istrati"). Procentul de promovabilitate a crescut, astfel, de la 78,48% la 80%.
Din totalul celor 247 contestații depuse la Câmpina, 146 au dus la mărirea notelor inițiale, în 94 de cazuri s-a decis scăderea acestora, iar la celelalte cazuri (7), s-a păstrat nota inițială. Iată situația finală la fiecare unitate liceală de învățământ în parte:
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - 76 contestații depuse, 183 elevi înscriși la BAC, 182 admiși, un candidat respins, procentul de promovabilitate a rămas același după contestații, adică 99,45%. Vă reamintim că, în urma contestațiilor, s-a înregistrat și singura medie de 10 din Câmpina, obținută de Stephanie Constantinescu.
Colegiul Tehnic Forestier - 43 contestații depuse, 153 elevi înscriși, 130 admiși (doi admiși după contestații), 22 respinși, un absent, procent final de promovabilitate 85,52%.
Liceul Tehnologic Energetic - 59 contestații depuse, 183 elevi înscriși la bacalaureat, 134 au promovat examenul înainte de contestații, trei elevi au promovat după recorectarea lucrărilor (deci 137 în total), 40 au fost respinși, șase nu s-a prezentat, procent final de promovabilitate 77,40%.
Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” - 63 contestații depuse, 105 elevi înscriși, 45 promovați (patru după contestații), 53 respinși, șapte nu s-au prezentat la examen, procent final de promovabilitate 46%.
Liceul Tehnologic Mecanic - 6 contestații, 11 elevi înscriși, 8 elevi respinși, trei candidați nu s-au prezentat; promovabilitate 0.
Bacalaureatul 2024 a însemnat, la Câmpina: 635 elevi înscriși la examen, 17 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 124 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 494 elevi au promovat examenul. Procent final de promovabilitate – 80%.
La nivelul județului Prahova, 80 elevi au promovat bacalaureatul după contestații, procentul final de promovabilitate fiind 79,5%. Pe lângă media de 10 obținută inițial de un candidat de la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești, după contestații s-au mai înregistrat încă două medii de 10: Stephanie Constantinescu (Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina) și un elev de la Colegiul Național “I.L. Caragiale” din Ploiești.
Noul an școlar a început, la Poiana Câmpina, sub semnul emoțiilor, în special pentru cei mai mici elevi, bobocii de la clasa pregătitoare, dar și pentru cei de la clasa a V-a, care au pășit spre gimnaziu, evident, fără doamna învățătoare.
Prezență extrem de discretă în viața publică a Câmpinei, comisarul șef Vasile Alexandru a fost prezent luni, 9 septembrie, la deschiderea anului școlar.
Este evident că drumul pe care se află Câmpina în acest moment este unul total greșit... Cum altfel am putea explica evenimentul de sâmbătă, 7 septembrie, atunci când ziua în amiaza mare, chiar pe Bulevardul Carol I, o bătrână a fost agresată și deposedată de geantă?!
HidroPrahova a anunțat luni autoritățile locale că marți, 10 septembrie, între orele 10.00 și 14.00, apa va fi oprită în mai multe zone ale localității.