CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Proiectele privind pasajul subteran au fost aprobate în ședința Consiliului Local Câmpina

- Actualitate -

Proiectele privind pasajul subteran au fost aprobate în ședința Consiliului Local Câmpina

Ședință extrem de tensionată a Consiliului Local Câmpina în această seară. Asta, pentru că pe ordinea de zi s-au aflat patru proiecte de hotărâre referitoare la pasajul rutier subteran pe care primarul Alin Moldoveanu vrea să-l construiască în zona centrală a municipiului. O tensiune care se simțea în sală și pe hol încă dinainte de începerea ședinței și care a persistat pe toată perioada dezbaterii celor patru proiecte.

Patru proiecte grele din toate punctele de vedere, pentru o investiție de peste 30 milioane euro: aprobarea unui parteneriat cu Consiliul Județean Prahova pentru realizarea pasajului subteran, aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru pasaj, aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru dala urbană de deasupra pasajului, aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona centrală.
La ședință au participat și aproximativ 50 de invitați, cetățeni ai municipiului, printre care și reprezentanții Grupului de Inițiativă Civică “Spunem NU pasajului subteran!”, grup care a strâns 6.750 de semnături de la populație împotriva construirii pasajului, pe parcursul campaniei desfășurate în ultimele șase săptămâni. Este vorba despre Dan Mușat – președinte PSD Câmpina, Adrian Pițigoi – președinte PMP Câmpina, Rudolf Leica – președinte Partidul Câmpina Curată, Marian Nistor – președinte Asociația pentru Câmpina.
Cele patru proiecte au fost primele pe ordinea de zi și, în calitate de inițiator, primarul Alin Moldoveanu a făcut o expunere amplă referitoare la pasaj, la finanțarea cu fonduri europene a documentației aferente investiției (pasaj și dală urbană), la finanțarea din fonduri europene a lucrărilor propriu-zise, la avantajele pasajului și parcării subterane, la sprijinul financiar dat de Consiliul Județean prin asigurarea a 98% din valoarea cofinanțării aferente cheltuielilor eligibile și 98% din cheltuielile neeligibile pentru pasaj și dala urbană. Alin Moldoveanu a insistat asupra faptului că zona centrală oricum va fi spartă pentru schimbarea conductelor de apă și de gaze, iar construirea pasajului nu va dura mai mult de doi ani.
Primarul a vorbit apoi despre “minciunile și manipularea” celor care se opun pasajului, încercând să demonteze fiecare punct în parte și lovindu-se pe alocuri de vociferări din partea unor persoane din public, care păreau a se afla pe stadion, nu la ședința Consiliului Local. Pe de altă parte, este adevărat, primarul Alin Moldoveanu a vorbit foarte mult, lucru care i-a nemulțumit pe cei din public, având în vedere și atmosfera încinsă, la propriu și la figurat, din sala de ședințe. La finalul expunerii sale, primarul a prezentat o înregistrare audio cu fostul viceprimar Adrian Pițigoi, care vorbea, în timpul campaniei de strângere de semnături împotriva pasajului, despre faptul că nu există banii pentru investiție, iar primarul va mări taxele și impozitele locale și va face și un credit bancar pentru a acoperi costurile necesare. Lucru catalogat ca o “minciună grosolană” de către Alin Moldoveanu. La rândul său, Adrian Pițigoi a susținut în continuare că în acest moment nu există banii pentru pasaj, nu s-a deschis nicio axă de finanțare și, chiar dacă ar fi existat, câmpinenii se opun pasajului și ei sunt cei care ar trebui să decidă. 
Au vorbit apoi Marian Nistor (Asociația pentru Câmpina), consilierii locali Andrei Duran, Liviu Briciu, Noemi Ionescu (la proiectul privind studiul de fezabilitate și indicatorii privind pasajul subteran), Adrian Pițigoi, Dan Ioan Mușat și Marian Nistor, la proiectul privind PUZ-ul zonei centrale. 

Cele patru proiecte au fost aprobate de Consiliul Local, cu 10 voturi pentru, două abțineri și șase voturi împotrivă.
Au votat favorabil consilierii locali: Roxana Gheorghe, Lorena Iordache și Noemi Ionescu (Partidul Verde), Dan Nica și Florin Marcu (PNL), Valentin Crețu și Viorica Vane (USR), Cosmin Raț și Liviu Briciu (POL), Costel Filip (independent).
Au votat împotrivă: Livia Lupu, Andrei Duran și Horațiu Zăgan de la PSD, Liviu Davidescu (ProRomânia), Aron Sabo (PMP) și Liviu Dumitrache (USR).
S-au abținut la vot: Adina Gârbăcică (USR), Marius Anghelescu (PMP).
Sigurul absent de la ședință a fost Bogdan Ene (PMP).

Vom reveni asupra ședinței Consiliului Local.


18 May 2023 19:43 4321 vizualizari


Comentarii


  • 23.05.2023 06:22 Doru Câmpina va fi la mâna consiliului județean și va sta cu pălăria întinsă pentru fiecare bănuț. Orice schimbare a majorității în consiliul județean va pune în pericol faimosul vis al primarului. Câmpina nu are bani nici pentru salariile bugetarilor dar ”se riscă” pe mâna altora.
  • 21.05.2023 11:03 latz @ion: pe voi cine va pune sa scrieti de bine? mai schimbati textul pentru ca arata foarte fake ....
  • 20.05.2023 10:34 Cojocaru Ion Se vor face toate proiectele fără bani de la bugetul local. Sa vedeți ce frumos va arata Campina. Bravo Domnule Primar Alin Moldoveanu. Succes în continuare! Să ne trăiți că ne trebuiti!. Mandate pana la 100 de ani.!
  • 19.05.2023 12:48 diss Deci se va face marea groapă a mântuirii cămpinenilor??? Consilierii locali și primarul s-au șters ... cu 7000 de semnături ale cămpinenilor???
1034 vizualizari 25 Jun 2024 20:31 O singură ofertă pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului. Licitația va fi reluată

O singură ofertă pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului. Licitația va fi reluată

Data de 23 iunie a fost termenul limită până la care s-au putut depune oferte pentru licitația privind modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului, din Câmpina.

citeste mai mult
744 vizualizari 25 Jun 2024 10:36 Trei garaje au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Florești

Trei garaje au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Florești

Noaptea trecută, în jurul orei 00.30, la Florești, pe Strada Școlii, a avut loc un incendiu, care a mistuit trei garaje.

citeste mai mult
975 vizualizari 24 Jun 2024 23:42 Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în seara de luni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în zona blocurilor dintre Lidl și stadion.

citeste mai mult
4217 vizualizari 24 Jun 2024 17:24 Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială care a căzut luni după-amiază și la Câmpina a dus la inundarea Pasajului de la Ceas, din centrul localității. Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a trimis imagini sugestive în acest sens.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV