Proiectele privind pasajul subteran au fost aprobate în ședința Consiliului Local Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Ședință extrem de tensionată a Consiliului Local Câmpina în această seară. Asta, pentru că pe ordinea de zi s-au aflat patru proiecte de hotărâre referitoare la pasajul rutier subteran pe care primarul Alin Moldoveanu vrea să-l construiască în zona centrală a municipiului. O tensiune care se simțea în sală și pe hol încă dinainte de începerea ședinței și care a persistat pe toată perioada dezbaterii celor patru proiecte.

Patru proiecte grele din toate punctele de vedere, pentru o investiție de peste 30 milioane euro: aprobarea unui parteneriat cu Consiliul Județean Prahova pentru realizarea pasajului subteran, aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru pasaj, aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru dala urbană de deasupra pasajului, aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona centrală.
La ședință au participat și aproximativ 50 de invitați, cetățeni ai municipiului, printre care și reprezentanții Grupului de Inițiativă Civică “Spunem NU pasajului subteran!”, grup care a strâns 6.750 de semnături de la populație împotriva construirii pasajului, pe parcursul campaniei desfășurate în ultimele șase săptămâni. Este vorba despre Dan Mușat – președinte PSD Câmpina, Adrian Pițigoi – președinte PMP Câmpina, Rudolf Leica – președinte Partidul Câmpina Curată, Marian Nistor – președinte Asociația pentru Câmpina.
Cele patru proiecte au fost primele pe ordinea de zi și, în calitate de inițiator, primarul Alin Moldoveanu a făcut o expunere amplă referitoare la pasaj, la finanțarea cu fonduri europene a documentației aferente investiției (pasaj și dală urbană), la finanțarea din fonduri europene a lucrărilor propriu-zise, la avantajele pasajului și parcării subterane, la sprijinul financiar dat de Consiliul Județean prin asigurarea a 98% din valoarea cofinanțării aferente cheltuielilor eligibile și 98% din cheltuielile neeligibile pentru pasaj și dala urbană. Alin Moldoveanu a insistat asupra faptului că zona centrală oricum va fi spartă pentru schimbarea conductelor de apă și de gaze, iar construirea pasajului nu va dura mai mult de doi ani.
Primarul a vorbit apoi despre “minciunile și manipularea” celor care se opun pasajului, încercând să demonteze fiecare punct în parte și lovindu-se pe alocuri de vociferări din partea unor persoane din public, care păreau a se afla pe stadion, nu la ședința Consiliului Local. Pe de altă parte, este adevărat, primarul Alin Moldoveanu a vorbit foarte mult, lucru care i-a nemulțumit pe cei din public, având în vedere și atmosfera încinsă, la propriu și la figurat, din sala de ședințe. La finalul expunerii sale, primarul a prezentat o înregistrare audio cu fostul viceprimar Adrian Pițigoi, care vorbea, în timpul campaniei de strângere de semnături împotriva pasajului, despre faptul că nu există banii pentru investiție, iar primarul va mări taxele și impozitele locale și va face și un credit bancar pentru a acoperi costurile necesare. Lucru catalogat ca o “minciună grosolană” de către Alin Moldoveanu. La rândul său, Adrian Pițigoi a susținut în continuare că în acest moment nu există banii pentru pasaj, nu s-a deschis nicio axă de finanțare și, chiar dacă ar fi existat, câmpinenii se opun pasajului și ei sunt cei care ar trebui să decidă. 
Au vorbit apoi Marian Nistor (Asociația pentru Câmpina), consilierii locali Andrei Duran, Liviu Briciu, Noemi Ionescu (la proiectul privind studiul de fezabilitate și indicatorii privind pasajul subteran), Adrian Pițigoi, Dan Ioan Mușat și Marian Nistor, la proiectul privind PUZ-ul zonei centrale. 

Cele patru proiecte au fost aprobate de Consiliul Local, cu 10 voturi pentru, două abțineri și șase voturi împotrivă.
Au votat favorabil consilierii locali: Roxana Gheorghe, Lorena Iordache și Noemi Ionescu (Partidul Verde), Dan Nica și Florin Marcu (PNL), Valentin Crețu și Viorica Vane (USR), Cosmin Raț și Liviu Briciu (POL), Costel Filip (independent).
Au votat împotrivă: Livia Lupu, Andrei Duran și Horațiu Zăgan de la PSD, Liviu Davidescu (ProRomânia), Aron Sabo (PMP) și Liviu Dumitrache (USR).
S-au abținut la vot: Adina Gârbăcică (USR), Marius Anghelescu (PMP).
Sigurul absent de la ședință a fost Bogdan Ene (PMP).

Vom reveni asupra ședinței Consiliului Local.

3392 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 19.05.2023 12:48 Deci se va face marea groapă a mântuirii cămpinenilor??? Consilierii locali și primarul s-au șters ... cu 7000 de semnături ale cămpinenilor???
  • Cojocaru Ion 20.05.2023 10:34 Se vor face toate proiectele fără bani de la bugetul local. Sa vedeți ce frumos va arata Campina. Bravo Domnule Primar Alin Moldoveanu. Succes în continuare! Să ne trăiți că ne trebuiti!. Mandate pana la 100 de ani.!
  • latz 21.05.2023 11:03 @ion: pe voi cine va pune sa scrieti de bine? mai schimbati textul pentru ca arata foarte fake ....
  • Doru 23.05.2023 06:22 Câmpina va fi la mâna consiliului județean și va sta cu pălăria întinsă pentru fiecare bănuț. Orice schimbare a majorității în consiliul județean va pune în pericol faimosul vis al primarului. Câmpina nu are bani nici pentru salariile bugetarilor dar ”se riscă” pe mâna altora.

Actualitate

7 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

956 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

1147 vizualizari
05 iun. 2023 15:20

Programul handbalistelor de la CS Câmpina la turneul final de la Suceava

Turneul final al Campionatul Național de Handbal Feminin pentru Juniori IV se desfășoară în perioada 7-11 iunie, la Suceava. La turneul final la care participă cele mai bune 16 echipe din țară se află și CS Câmpina, antrenor Daniel Vasile.

1461 vizualizari
05 iun. 2023 14:03

Fotbal în Prahova. La mijlocul săptămânii au loc semifinalele Cupei și o restanță

La mijlocul acestei săptămâni, în fotbalul prahovean sunt programate mai multe partide. Este vorba de semifinalele fazei județene a Cupei României, dar și o restanță din campionat. Iată programul complet al acestor meciuri și delegările: