La Câmpina, taxele și impozitele locale nu se majorează în 2018, cu o singură excepție

Actualitate (Categoria articolului)

La ultima ședință ordinară din acest an, Consiliul Local Câmpina a aprobat taxele și impozitele pentru 2018, iar vestea bună este aceea că, în cea mai mare parte, nu sunt modificări comparativ cu 2017. Mai exact, nivelul taxelor și impozitelor rămâne cel din 2017. Cu o singură excepție. 

Excepția o constituie impozitul pentru mijloacele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone. Acest tip de impozit a fost majorat în conformitate de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.79 din 8 noiembrie 2017, care modifică Codul Fiscal. Pentru această categorie de autovehicule, impozitul va fi mai mare cu câteva zeci de lei (în jur de 7%) anul viitor, față de anul în curs, în funcție de greutatea brută, numărul de axe și sistemul de suspensie. De exemplu, pentru un autovehicul de transport marfă, cu două axe și masa de 12 tone, impozitul crește de la 133 la 142 lei pe an; pentru un autovehicul cu două axe și masa de 14 tone, impozitul crește de la 367 lei la 395 lei (suspensie pneumatică) și de la 517 lei la 555 lei (alte sisteme de suspensie). 
Aceasta este singura modificare față de actualul nivel al impozitelor. Precizăm că și anul viitor se va menține bonificația maximă admisă de lege de 10% pentru plata integrală a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport până la 31 martie 2018.

5568 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

354 vizualizari
03 dec. 2023 10:09

Accident pe DN1, la Bănești. Bărbatul care l-a produs se afla sub influența alcoolului

Duminică dimineață, în jurul orei 9, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că pe DN1, s-a produs un accident rutier.

539 vizualizari
02 dec. 2023 19:42

Garda de Mediu, APM și Apele Române, sesizate în urma articolului nostru privind dezastrul ecologic de pe râul Doftana

2 comentarii

În baza unor informații și fotografii transmise de cititori ai Câmpinatv.ro, am scris recent despre dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana, unde tone de deșeuri rezultate din decopertarea unor străzi au fost descărcate din mai multe basculate. Au fost aduse aici, pe albia râului Doftana, criblură, pietriș, bolovani, resturi de asfalt care ar putea conține substanțe periculoase pentru mediu. În urma articolului nostru, au fost sesizate instituțiile cu atribuții în domeniul protecției mediului.

Alte stiri recente

359 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

345 vizualizari
03 dec. 2023 06:48

Pe 18 decembrie 2023, la Câmpina are loc Gala ”Arte pentru viitor”, un eveniment caritabil organizat de Asociația Părinților de la Colegiul "Grigorescu"

Asociația Părinților de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina organizează luni, 18 decembrie 2023, cu începere de la ora 18.00, un eveniment caritabil intitulat Gala ”Arte pentru viitor”.