Pentru că podul reprezintă un real pericol, CFR a decis să-l închidă încă din toamna lui 2013. La început, problemele nu erau vizibile, dar acum se observă cu ochiul liber o denivelare a podului, exact în zona pilonului amplasat în mijlocul DN1. Acest picior al podului, de pe drumul național, se afundă ușor, iar din această cauză, grinzile prefabricate de deasupra lui se depărtează una de cealaltă.
Podul de peste râul Prahova și DN1, dintre comuna Poiana Câmpina și municipiul Câmpina, a fost construit în anul 1974. La începuturi, pe aici circulau inclusiv trenuri de persoane, spre Zorile și Valea Doftanei. Exista chiar și o ambulanță feroviară între Câmpina și Valea Doftanei. Apoi, pe pod treceau doar trenuri de marfă, cele care deserveau Rafinăria "Steaua Română" și Turnătoria Centrală Orion. Ulterior, au fost din ce în ce mai puține trenuri, din cauza problemelor economice ale celor două societăți. În septembrie 2013, CN CFR a luat decizia să închidă podul pentru că nu mai prezenta siguranță. Piciorul din mijlocul DN1 este în pericol, practic se afundă în sare.
"Rotiri ale pilei nr. 5 (pilonul din mijlocul DN1, n.r.) s-au constatat încă din anul 1985, din cauza faptului că terenul de fundare este un bloc de sare. În zonă sunt și ape subterane, care contribuie la acest proces. Podul a fost monitorizat permanent prin măsurători cu aparate optice și a fost expertizat de două ori, în 2000 și 2015. Din cauza deplasării pilei nr. 5, s-a creat o denivelare a grinzilor care se află pe această pilă, fapt ce a condus la interzicerea circulației feroviare pe acest pod în septembrie 2013. Secția L5 Câmpina efectuează lunar monitorizarea podului prin măsurători topometrice și nu se constată evoluții periculoase ale deplasării pilei nr. 5", acesta este răspunsul conducerii CN CFR la adresa transmisă de către Primăria Poiana Câmpina, instituție care a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la problema podului de cale ferată pentru evitarea producerii unei eventuale catastrofe.
Practic, cauzele care au condus la deteriorarea podului sunt exact cele care provoacă și alunecările de teren de pe Strada Plevnei din Câmpina, zonă adiacentă DN1. În privința podului, nu există deocamdată un proiect de consolidare. Va fi monitorizat în continuare de către reprezentanții CFR.
Primăria Câmpina a refăcut documentația tehnică și a depus din nou proiectul "Renovarea integrată a Liceului Tehnologic Energetic - Corp A", de această dată în cadrul Programului Național de Consolidare și Renovare a Clădirilor Publice prin PNRR, gestionat de Ministerul Dezvoltării.
În bugetul anului 2023 a apărut pentru prima dată ideea alocării unor fonduri pentru realizarea documentației în vederea amenajării unei piste de motocros (de antrenament), dar care să poată fi folosită și pentru ATV-uri, enduro, în general, ca parc moto de distracție.
Pe DJ 102B, în Prahova, pe raza localității Posești a avut loc marți după-amiază un accdient grav de circulație, soldat cu decesul unui bărbat de 41 ani, conducătorul unuia dintre autovehiculele implicate.
De aproape două luni au început lucrările de renovare energetică la cele trei blocuri pentru care municipalitatea câmpineană a obținut fonduri europene prin PNRR.