Managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, a fost prezent la ședința de aseară a Consiliului Local și le-a vorbit consilierilor despre un proiect mai vechi, dar foarte necesar și pe care l-ar dori pus în practică în viitorul apropiat. Este vorba despre construcția unui nou corp de clădire pentru spital, investiție pentru care există deja un studiu de pre-fezabilitate. Pentru efectuarea următorilor pași, era nevoie de acordul administrației locale.
„Clădirea Spitalului Municipal este realizată în anul 1984 şi nu mai corespunde actualelor standarde medicale. Pentru că nu se poate pune problema unei noi clădiri în totalitate, am luat în calcul realizarea unui nou corp de clădire. Acesta ar urma să fie realizat pe spaţiul verde dinspre fostul cinematograf, lângă Secţia de radiologie, pe o suprafață utilă de aproximativ 3.000 mp. Noua clădire ar include un demisol cu parcare, un rezervor de apă şi alte spaţii tehnice. La parter ar trebui amenajată Camera de Primiri Urgenţe, care acum funcționează într-un spaţiu total nepotrivit, cu un acces dificil. În cazul noii clădiri, accesul s-ar face direct din Bulevardul Carol I. La primul etaj ar trebui să fie sălile de operaţie şi Terapia Intensivă, pentru că, din păcate, actualele săli de operaţie nu corespund din punct de vedere al înălţimii pentru a fi acreditate. Iar la etajul al doilea ar urma să fie rezervele. În acest fel, ne-am putea organiza circuitele la nivel european şi pentru următorii 50 de ani nu vom mai avea probleme, mai ales că şi ambulatoriul de specialitate va fi finalizat cât de curând şi va contribui la calitatea actului medical şi susţinerea activităţii noastre. Ar fi nevoie ca dvs., Consiliul Local, să decideţi pasul următor. Dacă susţineţi acest proiect important pentru Câmpina, ar trebui aprobată suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate. Dacă decideţi să uităm de acest proiect, tot trebuie să ştim pentru a putea să reorganizăm cumva structura pe care o avem în prezent. Este adevărat că este un proiect amplu, costisitor, dar am speranţa că vom putea accesa fonduri europene pentru realizarea acestui nou corp de clădire pentru Spitalul Municipal”, a afirmat dr. Călin Tiu.
Consilierii au fost de acord cu proiectul prezentat și s-a decis ca banii pentru studiul de fezabilitate (100.000 lei) să se asigure din cei 700.000 lei alocați anul acesta, de la bugetul local, pentru funcționarea Spitalului Municipal.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.