Spitalul Municipal Câmpina s-ar putea extinde cu un nou corp de clădire

Social (Categoria articolului)

Managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, a fost prezent la ședința de aseară a Consiliului Local și le-a vorbit consilierilor despre un proiect mai vechi, dar foarte necesar și pe care l-ar dori pus în practică în viitorul apropiat. Este vorba despre construcția unui nou corp de clădire pentru spital, investiție pentru care există deja un studiu de pre-fezabilitate. Pentru efectuarea următorilor pași, era nevoie de acordul administrației locale.

„Clădirea Spitalului Municipal este realizată în anul 1984 şi nu mai corespunde actualelor standarde medicale. Pentru că nu se poate pune problema unei noi clădiri în totalitate, am luat în calcul realizarea unui nou corp de clădire. Acesta ar urma să fie realizat pe spaţiul verde dinspre fostul cinematograf, lângă Secţia de radiologie, pe o suprafață utilă de aproximativ 3.000 mp. Noua clădire ar include un demisol cu parcare, un rezervor de apă şi alte spaţii tehnice. La parter ar trebui amenajată Camera de Primiri Urgenţe, care acum funcționează într-un spaţiu total nepotrivit, cu un acces dificil. În cazul noii clădiri, accesul s-ar face direct din Bulevardul Carol I. La primul etaj ar trebui să fie sălile de operaţie şi Terapia Intensivă, pentru că, din păcate, actualele săli de operaţie nu corespund din punct de vedere al înălţimii pentru a fi acreditate. Iar la etajul al doilea ar urma să fie rezervele. În acest fel, ne-am putea organiza circuitele la nivel european şi pentru următorii 50 de ani nu vom mai avea probleme, mai ales că şi ambulatoriul de specialitate va fi finalizat cât de curând şi va contribui la calitatea actului medical şi susţinerea activităţii noastre. Ar fi nevoie ca dvs., Consiliul Local, să decideţi pasul următor. Dacă susţineţi acest proiect important pentru Câmpina, ar trebui aprobată suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate. Dacă decideţi să uităm de acest proiect, tot trebuie să ştim pentru a putea să reorganizăm cumva structura pe care o avem în prezent. Este adevărat că este un proiect amplu, costisitor, dar am speranţa că vom putea accesa fonduri europene pentru realizarea acestui nou corp de clădire pentru Spitalul Municipal”, a afirmat dr. Călin Tiu.

 

Consilierii au fost de acord cu proiectul prezentat și s-a decis ca banii pentru studiul de fezabilitate (100.000 lei) să se asigure din cei 700.000 lei alocați anul acesta, de la bugetul local, pentru funcționarea Spitalului Municipal.

5199 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 04.02.2016 13:38 Memorabila idea domnului doctor Tiu. Dar se gandeste domnia sa oare ce va face cu acest nou corp de spital? Cred ca mai intai ar trebui rezolvate multe alte probleme cu care se confrunta spitalul din Campina. Poate ca ar trebui sa stim cu totii ca operatiile mai serioase se fac doar de doi chirurgi, ambii pensionari, unul de 66 de ani si unul de 77. Daca nu ai sansa sa dai de unul din ei esti trimis la Ploiesti sau Bucuresti. La anestezie de asemenea se lucreaza cu pensionari sau cu firme externe. La pediatrie la fel. Anul trecut s-a palmat cu gratie o infectie cu clostridium....Domnule Director, mai cititi postarile de pe Facebook referitoare la subiectul spital si coborati cu picioarele pe pamant. Faceti ce trebuie la ce aveti deja si dupa aia treceti la cai verzi pe pereti... Sau daca nu stiti, coborati pana la Sanconfind si luati aminte.

Social

2348 vizualizari
21 ian. 2021 19:17

Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

1 comentarii

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

2629 vizualizari
20 ian. 2021 19:43

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.

Alte stiri recente

1583 vizualizari
22 ian. 2021 17:04

Accident în Câmpina. Patru mașini implicate, două garduri afectate, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital

Pe Strada Constantin Stere din Câmpina a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, un accident rutier destul de grav, în care au fost implicate patru autoturisme, au fost avariate două garduri, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital.

1902 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

1 comentarii

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.