CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Spitalul Municipal Câmpina s-ar putea extinde cu un nou corp de clădire

- Social -

Spitalul Municipal Câmpina s-ar putea extinde cu un nou corp de clădire

Managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, a fost prezent la ședința de aseară a Consiliului Local și le-a vorbit consilierilor despre un proiect mai vechi, dar foarte necesar și pe care l-ar dori pus în practică în viitorul apropiat. Este vorba despre construcția unui nou corp de clădire pentru spital, investiție pentru care există deja un studiu de pre-fezabilitate. Pentru efectuarea următorilor pași, era nevoie de acordul administrației locale.

„Clădirea Spitalului Municipal este realizată în anul 1984 şi nu mai corespunde actualelor standarde medicale. Pentru că nu se poate pune problema unei noi clădiri în totalitate, am luat în calcul realizarea unui nou corp de clădire. Acesta ar urma să fie realizat pe spaţiul verde dinspre fostul cinematograf, lângă Secţia de radiologie, pe o suprafață utilă de aproximativ 3.000 mp. Noua clădire ar include un demisol cu parcare, un rezervor de apă şi alte spaţii tehnice. La parter ar trebui amenajată Camera de Primiri Urgenţe, care acum funcționează într-un spaţiu total nepotrivit, cu un acces dificil. În cazul noii clădiri, accesul s-ar face direct din Bulevardul Carol I. La primul etaj ar trebui să fie sălile de operaţie şi Terapia Intensivă, pentru că, din păcate, actualele săli de operaţie nu corespund din punct de vedere al înălţimii pentru a fi acreditate. Iar la etajul al doilea ar urma să fie rezervele. În acest fel, ne-am putea organiza circuitele la nivel european şi pentru următorii 50 de ani nu vom mai avea probleme, mai ales că şi ambulatoriul de specialitate va fi finalizat cât de curând şi va contribui la calitatea actului medical şi susţinerea activităţii noastre. Ar fi nevoie ca dvs., Consiliul Local, să decideţi pasul următor. Dacă susţineţi acest proiect important pentru Câmpina, ar trebui aprobată suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate. Dacă decideţi să uităm de acest proiect, tot trebuie să ştim pentru a putea să reorganizăm cumva structura pe care o avem în prezent. Este adevărat că este un proiect amplu, costisitor, dar am speranţa că vom putea accesa fonduri europene pentru realizarea acestui nou corp de clădire pentru Spitalul Municipal”, a afirmat dr. Călin Tiu.

 

Consilierii au fost de acord cu proiectul prezentat și s-a decis ca banii pentru studiul de fezabilitate (100.000 lei) să se asigure din cei 700.000 lei alocați anul acesta, de la bugetul local, pentru funcționarea Spitalului Municipal.


03 Feb 2016 11:46 5934 vizualizari



Comentarii






  • 04.02.2016 13:38 Ion Dandoaselea Memorabila idea domnului doctor Tiu. Dar se gandeste domnia sa oare ce va face cu acest nou corp de spital? Cred ca mai intai ar trebui rezolvate multe alte probleme cu care se confrunta spitalul din Campina. Poate ca ar trebui sa stim cu totii ca operatiile mai serioase se fac doar de doi chirurgi, ambii pensionari, unul de 66 de ani si unul de 77. Daca nu ai sansa sa dai de unul din ei esti trimis la Ploiesti sau Bucuresti. La anestezie de asemenea se lucreaza cu pensionari sau cu firme externe. La pediatrie la fel. Anul trecut s-a palmat cu gratie o infectie cu clostridium....Domnule Director, mai cititi postarile de pe Facebook referitoare la subiectul spital si coborati cu picioarele pe pamant. Faceti ce trebuie la ce aveti deja si dupa aia treceti la cai verzi pe pereti... Sau daca nu stiti, coborati pana la Sanconfind si luati aminte.
863 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1920 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV