Un pompier din Câmpina a primit distincția 'Salvatorul de onoare al anului'

Eveniment (Categoria articolului)

Plutonierul major Viorel Daniel Șușu este angajat al ISU Prahova din 2007 și își desfășoară activitatea ca subofițer operativ principal în cadrul Detașamentului de pompieri Câmpina. El este cel care, la începutul lunii februarie a acestui an, a salvat viața unui copil și a altor două persoane căzute în apa înghețată a Lacului Bisericii.

Poate vă amintiți incidentul de atunci, cu copil de 9 ani care a fugit de lângă mătușa sa, de pe un ponton, direct pe gheața Lacului Bisericii. Gheața a cedat, iar copilul a căzut în apă. Mătușa și un tânăr aflat pe malul lacului au încercat să îl salveze, dar au căzut și ei în apa înghețată. Plutonierul major Viorel Daniel Șușu făcea parte din echipajul de prim-ajutor ajuns la fața locului în urma apelului la 112. El nu a mai așteptat sosirea echipei de scafandri și a sărit în apă pentru a salva copilul și cei doi adulți. A fost o operațiune de salvare dificilă, mai ales că femeia era prinsă în gheață. Dar a fost o operațiune reușită, iar grație intervenției de atunci, pompierul câmpinean a fost declarat ieri, cu ocazia Zilei Pompierilor, 'Salvatorul de onoare al anului', la nivel național. Distincția i-a fost acordată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România.
De obicei, pompierii salvatori sunt eroi anonimi care vin în ajutorul semenilor în situații limită. Rar se întâmplă să le cunoaștem numele sau chipurile. Acum, avem această ocazie și onoare, în același timp, de a vi-l prezenta pe Viorel Daniel Șușu, un om cu sute de intervenții la activ (stingere de incendii, descarcerare, acordare de prim-ajutor etc). El merită și are tot respectul nostru, așa cum îl au toți salvatorii de la ISU.

7274 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

1951 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

Alte stiri recente

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.

1525 vizualizari
04 iul. 2022 20:12

Miodrag Belodedici, invitatul special al festivității de premiere de la Caraimanul Kids Cup 2022

Timp de o săptămână, la Bușteni, la baza sportivă Caraimanul, a avut loc ediția 2022 a competiției dedicată copiilor și juniorilor - Caraimanul Kids Cup.