Incendiu de proporții la depozitul de deșeuri periculoase Ecoburn Brazi. Populația, avertizată prin RO-ALERT

Social (Categoria articolului)

UPDATE - ISU Prahova anunță că, de la ora 19.00, la locul incendiului au mai rămas trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru a continua misiunea de stingere pe parcursul nopții. Încă mai sunt focare izolate la care apa ajunge foarte greu sau aproape deloc. Se va continua misiunea de stingere pe parcursul nopții, iar joi dimineață, dacă se poate realiza accesul în hală în siguranță, se va acționa cu un utilaj care va ridica materialele pentru ca apa să ajungă până la ultimele focare.
UPDATE - Miercuri, la ora 12.00, intervenția de lichidare a incendiului este încă în desfășurare, existând mai multe focare în interior. Materialele combustibile din interiorul halei sunt depozitate pe platforme, unele ajungând și până la 10 metri înălțime. Nu se poate pătrunde în hală. Pompierii acționează din exteriorul halei și de la înălțime, potrivit ISU Prahova.

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, în comuna Brazi, la hala de depozitare a deșeurilor periculoase, aparținând societății Ecoburn. Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 4.000 mp. La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri cu șase mașini de stingere, două autoscări, o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și o ambulanță Smurd. Incendiul a fost localizat în jurul orei 4.55. În total, 53 de pompieri intervin pentru lichidarea incendiului.
Din cauza degajării mari de fum toxic, în jurul orei 4.50 a fost emis un mesaj RO-ALERT de avertizare a populației din zonă: "Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL, cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie!" Precizăm faptul că fumul toxic degajat de ardere se vede și se simte la peste 10 km distanță de hala care arde.
După cum informează Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, hala nu prezintă siguranță, plafonul s-a prăbușit, iar echipajele de pompieri nu pot pătrunde în interior. În curtea societății a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care autoritățile nu exclud posibilitatea ca în interiorul halei să fi fost surprinsă o persoană.
Acesta nu este primul incendiu care izbucnește la Ecoburn, au fost mai multe în ultimii ani, toate cu un impact masiv de poluare. Potrivit Ralucăi Vasiloae, societatea Ecoburn "d
eține autorizație de securitate la incendiu din anul 2011, cu obiect de activitate hală incinerator deșeuri periculoase. Ultimul control a fost în data de 08.01.2021, ocazie cu care s-au aplicat două amenzi în cuantum de 7.500 lei pentru instalația de hidranți care nu funcționa și diminuarea gabaritului căilor de evacuare prin amplasarea de pubele la intrarea în hală".

(Sursă foto - ISU Prahova)

2874 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rares 02.06.2021 12:16 Greseala intentionata precum la Icim in Mimiu. Legaturi cu Flaminia,politicieni influenti,bineinteles Psd,programul laptele si cornu in Prahova.Unii provoaca poluarea intentionat.Cine comanda si cine executa nu merita sa arda precum sobolanii? In Ploiesti se fac invarteli,la Campina doar.mici gainarii...

Social

131 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

3379 vizualizari
22 sept. 2021 18:44

Acțiune de control și prevenție a polițiștilor câmpineni la mai mulți agenți economici din municipiu și comunele vecine, pe tema COVID-19

Polițiștii câmpineni au desfășurat astăzi, 22 septembrie 2021, în municipiul Câmpina și în câteva dintre comunele învecinate (Brebu, Telega, Cornu și Provița de Jos), o acțiune de control și prevenție care a avut la bază noile reglementări legale privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. Au fost verificate 45 de obiective economice, dintre care șapte restaurante, cinci hoteluri, 30 baruri/cafenele, trei stații de combustibil, trei săli de jocuri, dar și mijloace de transport în comun.

Alte stiri recente

1045 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.

2859 vizualizari
22 sept. 2021 18:55

Încă o clasă de la Colegiul ”Grigorescu” din Câmpina trece în... online

După ce săptămâna trecută, imediat după începerea noului an școlar, două clase a XI-a de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au intrat în scenariul roșu, cu desfășurarea cursurilor exclusiv online, acum și o clasă a IX-a trece de joi, 23 septembrie 2021, în sistemul online de învățământ.