Incendiu de proporții la depozitul de deșeuri periculoase Ecoburn Brazi. Populația, avertizată prin RO-ALERT

Social (Categoria articolului)

UPDATE - ISU Prahova anunță că, de la ora 19.00, la locul incendiului au mai rămas trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru a continua misiunea de stingere pe parcursul nopții. Încă mai sunt focare izolate la care apa ajunge foarte greu sau aproape deloc. Se va continua misiunea de stingere pe parcursul nopții, iar joi dimineață, dacă se poate realiza accesul în hală în siguranță, se va acționa cu un utilaj care va ridica materialele pentru ca apa să ajungă până la ultimele focare.
UPDATE - Miercuri, la ora 12.00, intervenția de lichidare a incendiului este încă în desfășurare, existând mai multe focare în interior. Materialele combustibile din interiorul halei sunt depozitate pe platforme, unele ajungând și până la 10 metri înălțime. Nu se poate pătrunde în hală. Pompierii acționează din exteriorul halei și de la înălțime, potrivit ISU Prahova.

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, în comuna Brazi, la hala de depozitare a deșeurilor periculoase, aparținând societății Ecoburn. Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 4.000 mp. La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri cu șase mașini de stingere, două autoscări, o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și o ambulanță Smurd. Incendiul a fost localizat în jurul orei 4.55. În total, 53 de pompieri intervin pentru lichidarea incendiului.
Din cauza degajării mari de fum toxic, în jurul orei 4.50 a fost emis un mesaj RO-ALERT de avertizare a populației din zonă: "Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL, cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie!" Precizăm faptul că fumul toxic degajat de ardere se vede și se simte la peste 10 km distanță de hala care arde.
După cum informează Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, hala nu prezintă siguranță, plafonul s-a prăbușit, iar echipajele de pompieri nu pot pătrunde în interior. În curtea societății a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care autoritățile nu exclud posibilitatea ca în interiorul halei să fi fost surprinsă o persoană.
Acesta nu este primul incendiu care izbucnește la Ecoburn, au fost mai multe în ultimii ani, toate cu un impact masiv de poluare. Potrivit Ralucăi Vasiloae, societatea Ecoburn "d
eține autorizație de securitate la incendiu din anul 2011, cu obiect de activitate hală incinerator deșeuri periculoase. Ultimul control a fost în data de 08.01.2021, ocazie cu care s-au aplicat două amenzi în cuantum de 7.500 lei pentru instalația de hidranți care nu funcționa și diminuarea gabaritului căilor de evacuare prin amplasarea de pubele la intrarea în hală".

(Sursă foto - ISU Prahova)

3280 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rares 02.06.2021 12:16 Greseala intentionata precum la Icim in Mimiu. Legaturi cu Flaminia,politicieni influenti,bineinteles Psd,programul laptele si cornu in Prahova.Unii provoaca poluarea intentionat.Cine comanda si cine executa nu merita sa arda precum sobolanii? In Ploiesti se fac invarteli,la Campina doar.mici gainarii...

Social

2268 vizualizari
17 aug. 2022 16:08

260 de tineri susțin examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina

În perioada 16 august - 3 septembrie are loc sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, la care participă cei care nu au absolvit acest examen la sesiunea din vară, dar și la sesiunile din anii anteriori. În total, la nivel național s-au înscris pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat aproape 35.000 candidați, dintre care 22.586 provin din promoția acestui an, iar diferența de peste 12.000 provine din promoțiile anterioare.

2772 vizualizari
17 aug. 2022 07:41

Încă un accident grav pe DN1. Un bărbat a fost lovit mortal de o mașină, în timp ce traversa drumul național

UPDATE - Victima avea 30 ani și era din Bușteni.
Miercuri dimineață, în jurul orei 6.15, un grav accident rutier s-a produs pe DN1, la intersecția cu drumul spre Băicoi, între municipiile Câmpina și Ploiești. Un bărbat care traversa neregulamentar partea carosabilă a fost lovit de un autoturism condus de un bărbat de 44 ani și a decedat pe loc.

Alte stiri recente

908 vizualizari
19 aug. 2022 22:57

ISU a emis mesaj RO-ALERT pentru prezența unui urs pe Strada Fabricii, din Câmpina

În ultima vreme, în zona Câmpinei situată la ieșirea spre Telega - Brebu, și-a făcut apariția mai multe zile la rând un urs.

1378 vizualizari
19 aug. 2022 21:35

Urmărire ca-n filme pe DN1, la doi pași de Câmpina. Au lipsit doar focurile de armă...

Joi dupa-amiază, în jurul orei 16.45, un echipaj de Poliție a avut de efectuat o urmărire ca-n filme, la Bănești, la doi pași de Câmpina, după ce un conducător auto a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Știa el ce știa, pentru că avea să se aleagă cu un dosar penal.