Câmpina și-a schimbat containerele pentru colectarea selectivă, dar năravul unora a rămas același. Chiar și în noile containere se aruncă gunoi la grămadă, orice fel de gunoi, fără a se ține cont de diferențierea deșeurilor reciclabile. Și din păcate, asta se întâmplă frecvent, în mai multe zone din localitate.
"Noi am achiziționat două mașini speciale pentru containerele de colectare selectivă, dar avem o mare problemă. În aceste containere este gunoi amestecat. Sunt oameni care selectează gunoiul menajer, dar sunt și oameni care îl aruncă la grămadă și atunci eu degeaba vin cu mașinile speciale, pentru că nu rezolv nimic. Sunt mulți oameni civilizați, care înțeleg importanța colectării selective și pun gunoiul în containere pe categorii, dar sunt și mai mulți cei care nu acordă importanță acestui lucru. Așa se întâmplă în cele mai multe zone și în special la blocuri. Cred că ține de mentalitatea fiecăruia, încă nu avem acea cultură a colectării selective a deșeurilor și probabil va mai trece mult timp până vom conștientiza aceste lucruri", ne-a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu.
Câmpina produce anual în jur de 10.400 tone deșeuri, din care o cantitate foarte mică este colectată selectiv (173 tone în 2016, 162 tone în 2017). Gradul de colectare selectivă este extrem de redus - 1,55% anul trecut, sub media pe țară de 2,58% și cu mult sub media europeană de 20%. Noile containere pentru colectarea selectivă au fost achiziționate anul trecut (cu 300.000 lei) și amplasate în 54 de locații din municipiu.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.