Gunoi la grămadă în noile containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina și-a schimbat containerele pentru colectarea selectivă, dar năravul unora a rămas același. Chiar și în noile containere se aruncă gunoi la grămadă, orice fel de gunoi, fără a se ține cont de diferențierea deșeurilor reciclabile. Și din păcate, asta se întâmplă frecvent, în mai multe zone din localitate.

"Noi am achiziționat două mașini speciale pentru containerele de colectare selectivă, dar avem o mare problemă. În aceste containere este gunoi amestecat. Sunt oameni care selectează gunoiul menajer, dar sunt și oameni care îl aruncă la grămadă și atunci eu degeaba vin cu mașinile speciale, pentru că nu rezolv nimic. Sunt mulți oameni civilizați, care înțeleg importanța colectării selective și pun gunoiul în containere pe categorii, dar sunt și mai mulți cei care nu acordă importanță acestui lucru. Așa se întâmplă în cele mai multe zone și în special la blocuri. Cred că ține de mentalitatea fiecăruia, încă nu avem acea cultură a colectării selective a deșeurilor și probabil va mai trece mult timp până vom conștientiza aceste lucruri", ne-a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu.
Câmpina produce anual în jur de 10.400 tone deșeuri, din care o cantitate foarte mică este colectată selectiv (173 tone în 2016, 162 tone în 2017). Gradul de colectare selectivă este extrem de redus - 1,55% anul trecut, sub media pe țară de 2,58% și cu mult sub media europeană de 20%. Noile containere pentru colectarea selectivă au fost achiziționate anul trecut (cu 300.000 lei) și amplasate în 54 de locații din municipiu. 

3762 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Loolizaurus Rex 26.04.2018 21:13 Cu siguranta tomberoanele sunt arondate unor blocuri. Singura solutie este sa amendati asociatiile de propietari unde sunt blocurile respective pentru ca locatarii nu respecta utilitatea fiecarui container. In momentul in care asociatia se va trezi cu 10000 lei amenda, impartita la 3 blocuri (presupun) si suma impartita la fiecare apartament in parte, va spun eu ca se potolesc toti. Cand or sa vada intretinere plus amenda TOTI (si vinovatii si nevinovatii) va garantez eu ca se potolesc
  • Serban Razvan 27.04.2018 20:43 Cred ca domnul Constantinescu ar trebui să-și trimita angajații pe teren și sa nu mai vorbeasca la general, pentru ca sunt multe containere pline cu cu deșeuri reciclabile care nu sunt golite la timp. Cu alte cuvinte nu își fac treaba.

Actualitate

503 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2276 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

346 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

430 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.