"Poliția Locală nu se va desființa, dar va trebui adaptată la realitățile de astăzi"

Social (Categoria articolului)

Afirmația îi aparține ministrului de Interne, Marcel Vela, și a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul vizitei la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Ministrul Marcel Vela a vorbit despre activitatea Poliției Locale, despre diferențele mari între salariile polițiștilor locali și cele ale agenților din Poliția Română, în condițiile în care cei din urmă au multe mai multe atribuții și responsabilități și a precizat că va trebui făcută o analiză și, probabil, modificată legislația în privința atribuțiilor Poliției Locale.

"Poliția Locală este necesară pentru primării, dar trebuie să o adaptăm la realităţile de astăzi. Adică, în prezent, conform legislației în vigoare, la o mie de locuitori se poate angaja un poliţist local. Cred că ar trebui să schimbăm legislaţia și să lăsăm primăriilor posibilitatea să poată angaja un număr suplimentar de poliţişti locali pentru şcolile sau grădiniţele din localităţile respective, unde ar trebui ca Poliţia Locală să se implice în protecţia copiilor şi împreună să facem planuri de acţiune astfel încât şcolile să fie protejate. Ar trebui să facem o analiză pentru a echilibra cumva tot ce ţine de Poliţia Locală şi Poliţia Naţională", a afirmat ministrul Marcel Vela. (video)
După cum știți, în prezent, foarte multe unități de învățământ au pază privată, asigurată fie de la bugetele locale, fie din banii părinților, iar ministrul de Interne consideră că școlile ar trebui păzite de polițiștii locali. De asemenea, la nivelul Ministerului de Interne se intenționează ca de anul viitor Poliția Română să-și schimbe denumirea în Poliția Națională, pentru a nu mai exista confuzii între structura din subordinea MAI și cea care aparține administrațiilor locale. Iar în privința diferențelor salariale în favoarea Poliției Locale, ministrul a recunoscut că sunt multe astfel de cazuri generate de explozia salarială de la nivelul Poliției Locale.
"Diferenţele de salarii sunt generate de ceea ce s-a întâmplat la nivelul primăriilor. Sunt într-adevăr primării care şi-au evaluat salarizările la un nivel înalt şi, ei fiind funcţonari publici, se raportează la funcţiile din primării. În aceste condiții, evident, a avut o explozie salarială aferentă legilor care au echilibrat sau au generat aceste creşteri de salarii din Poliţia Locală. În contextul acesta, cred că trebuie analizată activitatea Poliţiei Locale, trebuie să vedem ce face strict Poliția Locală pentru protecţia cetăţenilor în evaluarea salarială", a mai afirmat ministrul Marcel Vela.

6121 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Politist 04.12.2019 15:06 Gresit,in spatiul public nu exista RESPONSABILITATE,doar spalare de bani fara rost.De ce nu instalati camere video conectate la Politie?nu este mai ieftin si eficient?sau scopul este de a creea noi locuri de munca bugetare fara rost.Poate sa spuna cineva dac vede vreun politist local in actiune?doar plinbandu-se in masina consumand degeaba bani.Mai reflectati ,ce solutii aplica cei din vest?poate mai eficiente.
  • SUNTEM CU OCHII PE VOI 12.12.2019 13:59 CONSIDER CA MULT MAI PREGATITI SUNT JANDARMII SA FACA CE FAC ACESTI INDIVIZI , MAI MULT DE ATAT JANDARMI SUNT MAI RESPECTATI !

Social

1 vizualizari
22 ian. 2020 10:16

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 22 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

3050 vizualizari
20 ian. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

3443 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

5308 vizualizari
20 ian. 2020 11:47

Punctaje între 99 și 71 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2020

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (99 puncte) la admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina l-a obținut o candidată din județul Gorj – Iuliana Adela Predoiu, iar între primii zece admiși se numără cinci fete și cinci băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 71 puncte. S-a intrat, așadar, cu punctaje mari, asta și pentru că, spre deosebire de sesiunile anterioare de admitere, de această dată au fost mai puține locuri disponibile - doar 765. Proba scrisă a avut loc duminică, 19 ianuarie 2020, iar rezultatele au fost afișate în jurul orei 23.30, după corectarea tuturor lucrărilor și întocmirea listelor de clasificare a candidaților în ordinea descrescătoare punctajelor obținute.