"Poliția Locală nu se va desființa, dar va trebui adaptată la realitățile de astăzi"

Social (Categoria articolului)

Afirmația îi aparține ministrului de Interne, Marcel Vela, și a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul vizitei la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Ministrul Marcel Vela a vorbit despre activitatea Poliției Locale, despre diferențele mari între salariile polițiștilor locali și cele ale agenților din Poliția Română, în condițiile în care cei din urmă au multe mai multe atribuții și responsabilități și a precizat că va trebui făcută o analiză și, probabil, modificată legislația în privința atribuțiilor Poliției Locale.

"Poliția Locală este necesară pentru primării, dar trebuie să o adaptăm la realităţile de astăzi. Adică, în prezent, conform legislației în vigoare, la o mie de locuitori se poate angaja un poliţist local. Cred că ar trebui să schimbăm legislaţia și să lăsăm primăriilor posibilitatea să poată angaja un număr suplimentar de poliţişti locali pentru şcolile sau grădiniţele din localităţile respective, unde ar trebui ca Poliţia Locală să se implice în protecţia copiilor şi împreună să facem planuri de acţiune astfel încât şcolile să fie protejate. Ar trebui să facem o analiză pentru a echilibra cumva tot ce ţine de Poliţia Locală şi Poliţia Naţională", a afirmat ministrul Marcel Vela. (video)
După cum știți, în prezent, foarte multe unități de învățământ au pază privată, asigurată fie de la bugetele locale, fie din banii părinților, iar ministrul de Interne consideră că școlile ar trebui păzite de polițiștii locali. De asemenea, la nivelul Ministerului de Interne se intenționează ca de anul viitor Poliția Română să-și schimbe denumirea în Poliția Națională, pentru a nu mai exista confuzii între structura din subordinea MAI și cea care aparține administrațiilor locale. Iar în privința diferențelor salariale în favoarea Poliției Locale, ministrul a recunoscut că sunt multe astfel de cazuri generate de explozia salarială de la nivelul Poliției Locale.
"Diferenţele de salarii sunt generate de ceea ce s-a întâmplat la nivelul primăriilor. Sunt într-adevăr primării care şi-au evaluat salarizările la un nivel înalt şi, ei fiind funcţonari publici, se raportează la funcţiile din primării. În aceste condiții, evident, a avut o explozie salarială aferentă legilor care au echilibrat sau au generat aceste creşteri de salarii din Poliţia Locală. În contextul acesta, cred că trebuie analizată activitatea Poliţiei Locale, trebuie să vedem ce face strict Poliția Locală pentru protecţia cetăţenilor în evaluarea salarială", a mai afirmat ministrul Marcel Vela.

6835 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Politist 04.12.2019 15:06 Gresit,in spatiul public nu exista RESPONSABILITATE,doar spalare de bani fara rost.De ce nu instalati camere video conectate la Politie?nu este mai ieftin si eficient?sau scopul este de a creea noi locuri de munca bugetare fara rost.Poate sa spuna cineva dac vede vreun politist local in actiune?doar plinbandu-se in masina consumand degeaba bani.Mai reflectati ,ce solutii aplica cei din vest?poate mai eficiente.
  • SUNTEM CU OCHII PE VOI 12.12.2019 13:59 CONSIDER CA MULT MAI PREGATITI SUNT JANDARMII SA FACA CE FAC ACESTI INDIVIZI , MAI MULT DE ATAT JANDARMI SUNT MAI RESPECTATI !

Social

1040 vizualizari
07 aug. 2020 10:44

HidroPrahova a introdus program de furnizare a apei potabile în satul Urleta din comuna Bănești

Mai mulți locuitori din comuna Bănești, satul Urleta, ne-au semnalat faptul că, de câteva zile, sunt întreruperi mari în furnizarea apei potabile. În timpul nopții, nu curge deloc apă, dar acest lucru se întâmplă și în cursul dimineții.

619 vizualizari
07 aug. 2020 07:28

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 7 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

2845 vizualizari
06 aug. 2020 19:49

Echipa Partidului Verde pentru Consiliul Local Câmpina

După cum scriam zilele trecute, Partidul Verde are organizație locală și la Câmpina, lansarea candidaților acestui partid la Consiliul Local Câmpina făcându-se în prezența lui Florin Călinescu, președinte al partidului la nivel național. Printre candidați regăsim persoane cunoscute, dar și persoane care nu au mai fost implicate până acum în politică. Și nu lipsesc unele surprize.

2052 vizualizari
06 aug. 2020 18:25

PMP merge la Primăria Breaza pe mâna unui fost jurnalist

Fostul jurnalist Alex Ferariu va candida din partea Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al orașului Breaza, informația fiind confirmată de Ioan Adrian Pițigoi, secretar executiv PMP și prim-vicepreședinte al organizației județene a acestei formațiuni politice.