"Poliția Locală nu se va desființa, dar va trebui adaptată la realitățile de astăzi"

Social (Categoria articolului)

Afirmația îi aparține ministrului de Interne, Marcel Vela, și a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul vizitei la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Ministrul Marcel Vela a vorbit despre activitatea Poliției Locale, despre diferențele mari între salariile polițiștilor locali și cele ale agenților din Poliția Română, în condițiile în care cei din urmă au multe mai multe atribuții și responsabilități și a precizat că va trebui făcută o analiză și, probabil, modificată legislația în privința atribuțiilor Poliției Locale.

"Poliția Locală este necesară pentru primării, dar trebuie să o adaptăm la realităţile de astăzi. Adică, în prezent, conform legislației în vigoare, la o mie de locuitori se poate angaja un poliţist local. Cred că ar trebui să schimbăm legislaţia și să lăsăm primăriilor posibilitatea să poată angaja un număr suplimentar de poliţişti locali pentru şcolile sau grădiniţele din localităţile respective, unde ar trebui ca Poliţia Locală să se implice în protecţia copiilor şi împreună să facem planuri de acţiune astfel încât şcolile să fie protejate. Ar trebui să facem o analiză pentru a echilibra cumva tot ce ţine de Poliţia Locală şi Poliţia Naţională", a afirmat ministrul Marcel Vela. (video)
După cum știți, în prezent, foarte multe unități de învățământ au pază privată, asigurată fie de la bugetele locale, fie din banii părinților, iar ministrul de Interne consideră că școlile ar trebui păzite de polițiștii locali. De asemenea, la nivelul Ministerului de Interne se intenționează ca de anul viitor Poliția Română să-și schimbe denumirea în Poliția Națională, pentru a nu mai exista confuzii între structura din subordinea MAI și cea care aparține administrațiilor locale. Iar în privința diferențelor salariale în favoarea Poliției Locale, ministrul a recunoscut că sunt multe astfel de cazuri generate de explozia salarială de la nivelul Poliției Locale.
"Diferenţele de salarii sunt generate de ceea ce s-a întâmplat la nivelul primăriilor. Sunt într-adevăr primării care şi-au evaluat salarizările la un nivel înalt şi, ei fiind funcţonari publici, se raportează la funcţiile din primării. În aceste condiții, evident, a avut o explozie salarială aferentă legilor care au echilibrat sau au generat aceste creşteri de salarii din Poliţia Locală. În contextul acesta, cred că trebuie analizată activitatea Poliţiei Locale, trebuie să vedem ce face strict Poliția Locală pentru protecţia cetăţenilor în evaluarea salarială", a mai afirmat ministrul Marcel Vela.

3724 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Politist 04.12.2019 15:06 Gresit,in spatiul public nu exista RESPONSABILITATE,doar spalare de bani fara rost.De ce nu instalati camere video conectate la Politie?nu este mai ieftin si eficient?sau scopul este de a creea noi locuri de munca bugetare fara rost.Poate sa spuna cineva dac vede vreun politist local in actiune?doar plinbandu-se in masina consumand degeaba bani.Mai reflectati ,ce solutii aplica cei din vest?poate mai eficiente.

Social

5398 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1693 vizualizari
06 dec. 2019 10:04

Restituiri. Apa potabilă s-a introdus în Câmpina în anii 1900. Sursa - izvorul de pe Valea Sunătoarea din Breaza, analizat de însuși dr. C.I. Istrati

Vă prezentăm, de-a lungul mai multor episoade, file din istoria mai puțin cunoscută a Câmpinei. Sunt informații preluate din Anuarul Societății de Științe Istorice din România - Filiala Câmpina. Sunt povești adevărate din istoria localității și poate că unii dintre dumneavoastră vor fi interesați să le citească.

Alte stiri recente

1891 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.

2247 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.