Denunțătorul primarului Tiseanu, doi ani și șase luni cu suspendare pentru luare de mită

Actualitate (Categoria articolului)

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Radu Cezar Liviu Ionescu, a fost condamnat la doi ani și șase luni închisoare cu suspendare. Sentința a fost pronunțată astăzi de magistrații Secției Penale a Tribunalului Prahova, dar nu este definitivă. Radu Ionescu poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Decizia completă a completului de judecată este următoarea: doi ani și șase luni închisoare, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termen de încercare de șase ani și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani, confiscarea sumei de 101.340 lei reprezentând beneficiul realizat ca urmare a săvârșirii infracțiunii de luare de mită, menținerea sechestrului și plata cheltuielilor judiciare în sumă de 5.000 lei. Radu Ionescu a fost acuzat de DNA că a pretins și primit de la un om de afaceri, în perioada în care era vicepreședinte al CJ Prahova, un autoturism Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, pentru a sprijini societatea respectivului afacerist în derularea unor contracte de lucrări cu Consiliul Județean și efectuarea la timp a plăților aferente.

Vă reamintim că Radu Ionescu este cel care l-a denunțat la DNA pe primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, spunând că Tiseanu i-a cerut 10% din valoarea unui contract de lucrări, facilitându-i în schimb câștigarea selecției de oferte pentru executarea lucrărilor (montarea de termopane la Casa Tineretului). În urma denunțului, Horia Tiseanu a fost acuzat de luare de mită.

5620 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

503 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2276 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

346 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

430 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.