CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

"În prezent, la nivelul administrației locale câmpinene, nu există o transparență totală"

- Politică -

Așa consideră Partidul Mișcarea Populară, care își propune să schimbe radical abordarea în relația de comunicare existentă atât în interiorul Primăriei, cât și între Primărie și cetățeni. "Vrem o comunicare corectă și transparentă. Oamenii trebuie să știe tot ce face administrația locală, de la activitatea propriu-zisă, până la cheltuirea banului public", a afirmat președintele PMP Câmpina, Ioan Adrian Pițigoi, candidat al acestui partid la funcția de primar al municipiului.

Iată punctul de vedere al liderului PMP și soluțiile pe care acesta le are în vedere în privința transparentizării actului administrativ:
Prin natura ei, eficiența administrației publice depinde într-o mare măsură de comunicarea cu cetățenii. Am ajuns la această concluzie după o evaluare de aproape opt ani, timp în care am observat cu mare atenție, atât în calitate de locuitor al Câmpinei, cât și în calitate de consilier local, stilul de  comunicare al Primăriei. Momentan, administrația câmpineană suferă de lipsa unei transparențe totale, iar schimbul de informaţii nu este întotdeauna facil. Câmpineanul primește destul de greu și doar parțial informații referitoare la modul de administrare a banilor publici și asta din cauza unor lacune ale aparatului administrativ în materie de comunicare.
În mod normal, cetățenii trebuie să știe tot ce se întâmplă în administrație, ce decizii se iau, cum le sunt cheltuiți banii. Trebuie să terminăm cu jumătățile de măsură și să avem mai mult respect față de oameni. Trebuie să punem la punct comunicarea Primăriei cu cetățeanul, dar și comunicarea în interiorul Primăriei, pentru că și aici sunt probleme. În interior, comunicarea este bazată, în numeroase situații, pe “făcutul cu ochiul” sau pe “nu e nevoie să știi mai mult”, lucru nepermis în cadrul relațiilor dintre profesioniști.
Având în vedere toate acestea, eu și PMP ne propunem să schimbăm radical abordarea în relația de comunicare din interiorul Primăriei (unde profesionalismul și seriozitatea trebuie să primeze), precum și între Primărie și cetățeni. Iată câteva măsuri pentru îmbunătățirea comunicării cu câmpinenii:
- Vom înființa un call-center unde câmpineanul primește răspuns imediat la orice întrebare care nu necesită analiză, iar problemele mai complexe se transmit departamentului de specialitate, care va formula un răspuns în cel mult trei zile
;
- Pe site-ul Primăriei Câmpina vom publica fiecare cheltuială făcută de la bugetul local, inclusiv contractele de execuție a unor lucrări;
- Vom organiza în cartiere dezbateri publice referitoare la cele mai importante probleme ale localității și vom avea grijă ca toată lumea să știe când și unde vor avea loc aceste dezbateri;
- Va exista o cutie poștală specială, unde câmpinenii pot transmite administrației locale idei și propuneri, dar și nemulțumiri
.


13 May 2016 21:55 6656 vizualizari


Comentarii


  • 18.05.2016 14:34 marius despre ce "opozitie permanenta"vorbesti domnule Pitigoi?aceea pe care ati facut-o cand cei 4 consilieri PP-DD ati constiuit un grup in consiliul local impreuna cu USL-ul de atunci?singura opozitie ati facut-o primarului Tiseanu, ca sa iesiti in evidenta.Poate faceti un Raport pentru campinenii care v-au votat si le explicati de ce nu le-ati dat cei 20 mii euro promisi de Dan Diaconescu la mitingul organizat in parcul de la Soldat. Apoi ati fugit la PMP, partidul lui Basescu.Imi amintesc ca v-am vazut la televizor cum tunati si fulgerati impotriva"basistilor", asa ca cea mai scurta autocaracterizare pe care o puteti face suna cam asa:sunt un OPORTUNIST.
  • 14.05.2016 21:06 Pitigoi Ioan-Adrian Desigur, exista rapoarte de activitate pentru fiecare an de mandat incheiat (doar 7 pana acum, 8 se implinesc in iunie) si sunt publice! Am acordat audiente permanent tuturor campinenilor care au solicitat acest lucru si am oferit si solutii! Am intervenit de foarte multe ori (exista inregistrarile audio si video ale tuturor sedintelor Consiliului Local) cu opinii si amendamente atunci cand am considerat ca lucrurile nu sunt suficient de transparente sau sunt prost gestionate. Intr-adevar, poate campinenii nu au resimtit activitatea mea foarte profund, insa un lucru este cert si demonstrabil: am fost permanent vocea opozitiei si am urmarit doar interesul comunitatii! Multumesc.
  • 14.05.2016 12:29 minciunici atunci să începem transparența cu dl Pițigoi, un raport de activitate pentru cei 8 ani de cand e consilier local are? nu are despre ce vorbim atunci?
  • 14.05.2016 08:19 Horia Nici nu va putea exista transparenta pe care poate si-o doreste Pitigoi, atata vreme cat sunt oameni in primaria aia pe care nu ii misca nimic. Unii dintre ei au aceleasi metehne de acum 20-25 ani, de parca ar fi stapanii orasului - iti vorbesc de sus, rastit si parca iti fac o mare favoare ca iti permit sa li te adresezi. Eu unul daca as fi primar, as da concurs pentru toate posturile, cel putin cele la nivel de conducere si cele care sunt in relatia directa cu cetateanul. Sa vina oameni noi, care stiu macar sa se comporte, sa te duci cu inima deschisa la primaria cand ai de rezolvat o problema! Altiminteri, mult succes lui Ionut Pitigoi in alegeri!
  • 14.05.2016 06:55 dan Ce frumos vorbește! Așa cum domnul spune, în ultimii 8 ani a fost consilier local. Ce a făcut din această poziție în acest sens? A fost membru al comisiei de buget. Câte analize a facut și câte explicații si lămuriri a cerut administrației? În calitate de consilier local avea obligația să acorde audiențe. Câte audiențe a acordat si câte întâlniri cu cetățenii a făcut? Tot ce spune sunt VORBE GOALE.
1695 vizualizari 17 May 2024 21:36 “Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

“Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

În contextul alegerilor locale din 9 iunie, candidatul PSD pentru funcția de primar al Câmpinei, Irina Mihaela Nistor, subliniază importanța crucială a acestui vot, mai ales în ceea ce privește controversatul proiect al pasajului rutier subteran. Irina Mihaela Nistor consideră că votul din 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva acestui proiect și că rămânerea la cârma Primăriei a actualului primar, Alin Moldoveanu, va duce inevitabil la începerea lucrărilor pentru pasaj. 

citeste mai mult
1445 vizualizari 17 May 2024 20:59 Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Obiectivul nr. 1 este extinderea spitalului cu urgențe, secție dializă și stație ambulanță”

Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Obiectivul nr. 1 este extinderea spitalului cu urgențe, secție dializă și stație ambulanță”

”Continuarea demersurilor începute în anul 2023 pentru extinderea Spitalului Municipal Câmpina cu spații moderne pentru Compartiment Primiri Urgențe, pentru secție de dializă și pentru o stație de ambualnță”, a sintetizat Cosmin Raț, candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile din 9 iunie, obiectivul primordial.

citeste mai mult
1565 vizualizari 17 May 2024 20:28 Valentin Negoiță, candidat PNL la Consiliul Local Câmpina: ”Voi face o altfel de politică!”

Valentin Negoiță, candidat PNL la Consiliul Local Câmpina: ”Voi face o altfel de politică!”

Valentin Negoiță, candidat din partea Partidului Național Liberal la Consiliul Local Câmpina, la alegerile din 9 iunie, a fost invitatul nostru, în cadrul unei emisiuni electorale.

citeste mai mult
778 vizualizari 16 May 2024 20:04 Reamenajarea zonei Fântâna cu Cireși, una dintre prioritățile lui Bogdan Ene și Alianței Dreapta Unită

Reamenajarea zonei Fântâna cu Cireși, una dintre prioritățile lui Bogdan Ene și Alianței Dreapta Unită

Una dintre prioritățile incluse în programul electoral al candidatului Alianței Dreapta Unită (USR - PMP - Forța Dreptei) la funcția de primar al municipiului Câmpina, Bogdan Ene, precum și a întregii alianțe este reamenajarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV