Prahova, vineri, 24 aprilie: 296 persoane aflate în autoizolare (dintre care 16 la Câmpina) și 295 în carantină instituționalizată

Actualitate (Categoria articolului)

La 24 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 296 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, dintre care 16 sunt în Câmpina. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 295 de persoane, în opt unități de cazare. La nivelul județului Prahova sunt 55 de persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus. De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre prahovenii confirmați cu COVID-19, doi și-au pierdut viața, iar 28 au fost declarați vindecați și externați.

Dintre cele 296 persoane aflate în autoizolare, cinci au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 28 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. ”În vederea combaterii răspândirii noului coronavirus, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context, echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor de Interne au continuat seria de verificări atât la persoanele fizice, cât și la agenții economici. În cursul zilei de joi, 23 aprilie, au fost făcute verificări la 44 agenți economici, au fost legitimate peste 1.400 persoane și oprite în vederea verificării peste 900 autoturisme. În urma acestor controale a fost deschis un nou dosar penal unei persoane care este acuzată de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. De asemenea, au fost aplicate 371 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 550.000 lei, dintre care 323 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele Militare, patru pentru nerespectarea măsurilor de izolare și 44 pentru alte contravenții. De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 84 de dosare penale pentru 106 persoane și au aplicate aproape 13.00 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 18 milioane lei", se precizează într-un comunicat remis de Prefectura Prahova.

2687 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2929 vizualizari
12 iul. 2020 12:11

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în Prahova de duminică, ora 18.00, până luni, ora 2.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta și în Prahova, în intervalul de duminică, ora 18.00, până luni la ora 2.00.

3069 vizualizari
11 iul. 2020 20:27

Horia Tiseanu beneficiază de o nouă amânare în procesul în care este acuzat de fapte de corupție. Noul termen, în plină campanie electorală

Pe 9 iulie s-a desfășurat al 23-lea termen al procesului în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție. Deși procesul se apropie la această primă instanță de final, s-a reușit o nouă amânare, pe portalul oficial al instanțelor din România fiind afișat la motivul amânării ”lipsă apărare”. (foto)

Alte stiri recente

863 vizualizari
13 iul. 2020 07:43

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 13 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2170 vizualizari
12 iul. 2020 14:50

Numărul infectărilor cu COVID-19 crește vertiginos, în timp ce Opoziția tergiversează adoptarea legii privind carantina și izolarea

După ce Curtea Constituțională a decis că măsurile luate împotriva pandemiei de coronavirus sunt neconstituționale, astfel încât statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor, Guvernul a adoptat destul de rapid un alt act normativ prin care redefinește carantina și izolarea. Dar când lucrurile au ajuns în Parlamentul României, inconștiența unora dintre politicieni a bulversat total lucrurile. Pe acest fond, numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut vertiginos. La fel și numărul deceselor.... Cine răspunde pentru toate acestea?