Curățenie generală la școala din Poiana Câmpina, făcută de primar, consilieri, angajați din Primărie, profesori și părinți

Actualitate (Categoria articolului)

La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina se face curățenie generală. De la văruit, gletuit, vopsit, până la șters geamuri și curățat parchetul, în clase, cancelarie, laboratoare, toalete. Iar toate acestea le fac reprezentanții administrației locale împreună cu cadrele didactice și părinții. Vă reamintim că Primăria Poiana Câmpina a obținut finanțare europeană pentru un proiect privind dotarea cu mobilier (bănci, scaune, catedre, table, dulapuri etc) și echipament IT a școlii din comună și a celor două grădinițe.

Valoarea totală a proiectului este de 120.290 euro, din care 80.000 euro fonduri europene, iar diferența este asigurată de la bugetul local. Este un proiect derulat prin GAL "Dealurile Sultanului", cu finanțare de la Fondul European de Dezvoltare Regională. Aparatura IT a a ajuns deja la școală. Echipamentele constau în computere, monitoare, videoproiectoare, un copiator multifuncțional și două televizoare. Zilele viitoare, după finalizarea curățeniei, va fi adus și montat mobilierul.
"Ne-am mobilizat cu toții, consilieri locali, colegi din Primărie, cadre didactice și părinți, pentru a face o curățenie generală, o igienizare completă a școlii. În timpul săptămânii s-a lucrat mai mult după program, iar în week-end, de dimineață până seara. Vrem ca școala să arate foarte bine, mai ales că urmează să fie montat noul mobilier achiziționat din fonduri europene. Am decis să facem noi această curățenie pentru a economisi bani de la bugetul local. După cum știți avem în derulare acest proiect cu fonduri europene, va urma încă un proiect, cel privind reabilitarea și modernizarea grădiniței din Poiana Câmpina, la care urmează să semnăm contractul de finanțare, iar la aceste proiecte trebuie să asigurăm și noi partea noastră de cofinanțare. Pentru că bugetul nu ne permite prea multe cheltuieli suplimentare și pentru că nu dorim să luăm bani de la investiții pentru astfel de cheltuieli, am decis să punem cu toții umărul la treabă și să nu angajăm o firmă pentru aceste lucrări de la școală. Când copiii vor reveni la cursuri vor avea o surpriză foarte frumoasă", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. (video)
"Îmbunătățirea bazei materiale de la școala noastră, scopul principal al proiectului european derulat de Primăria Poiana Câmpina, era imperios necesară pentru a facilita un act educațional de calitate. Ne bucurăm foarte mult, pentru că este o realizare importantă pentru școala noastră, dar și pentru comunitate. Pentru că avem un scop comun noi și reprezentanții administrației locale, ne-am hotărât, de comun acord, să ne mobilizăm și să reamenajăm școala. Dorim să promovăm o educație de calitate în școala noastră și prin aceste acțiuni, dorim să-i motivăm în special pe copiii noștri prin puterea exemplului personal. În privința mobilierului vechi, intenționăm să-l donăm unei școli care are mare nevoie", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", prof. Elena Nițu. (video)

5874 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciurariu lia 11.07.2019 13:13 Un primar care se implică și îmi pare rău că nu este primar in Câmpina!

Actualitate

380 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

155 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

168 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

424 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.