La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina se face curățenie generală. De la văruit, gletuit, vopsit, până la șters geamuri și curățat parchetul, în clase, cancelarie, laboratoare, toalete. Iar toate acestea le fac reprezentanții administrației locale împreună cu cadrele didactice și părinții. Vă reamintim că Primăria Poiana Câmpina a obținut finanțare europeană pentru un proiect privind dotarea cu mobilier (bănci, scaune, catedre, table, dulapuri etc) și echipament IT a școlii din comună și a celor două grădinițe.
Valoarea totală a proiectului este de 120.290 euro, din care 80.000 euro fonduri europene, iar diferența este asigurată de la bugetul local. Este un proiect derulat prin GAL "Dealurile Sultanului", cu finanțare de la Fondul European de Dezvoltare Regională. Aparatura IT a a ajuns deja la școală. Echipamentele constau în computere, monitoare, videoproiectoare, un copiator multifuncțional și două televizoare. Zilele viitoare, după finalizarea curățeniei, va fi adus și montat mobilierul.
"Ne-am mobilizat cu toții, consilieri locali, colegi din Primărie, cadre didactice și părinți, pentru a face o curățenie generală, o igienizare completă a școlii. În timpul săptămânii s-a lucrat mai mult după program, iar în week-end, de dimineață până seara. Vrem ca școala să arate foarte bine, mai ales că urmează să fie montat noul mobilier achiziționat din fonduri europene. Am decis să facem noi această curățenie pentru a economisi bani de la bugetul local. După cum știți avem în derulare acest proiect cu fonduri europene, va urma încă un proiect, cel privind reabilitarea și modernizarea grădiniței din Poiana Câmpina, la care urmează să semnăm contractul de finanțare, iar la aceste proiecte trebuie să asigurăm și noi partea noastră de cofinanțare. Pentru că bugetul nu ne permite prea multe cheltuieli suplimentare și pentru că nu dorim să luăm bani de la investiții pentru astfel de cheltuieli, am decis să punem cu toții umărul la treabă și să nu angajăm o firmă pentru aceste lucrări de la școală. Când copiii vor reveni la cursuri vor avea o surpriză foarte frumoasă", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. (video)
"Îmbunătățirea bazei materiale de la școala noastră, scopul principal al proiectului european derulat de Primăria Poiana Câmpina, era imperios necesară pentru a facilita un act educațional de calitate. Ne bucurăm foarte mult, pentru că este o realizare importantă pentru școala noastră, dar și pentru comunitate. Pentru că avem un scop comun noi și reprezentanții administrației locale, ne-am hotărât, de comun acord, să ne mobilizăm și să reamenajăm școala. Dorim să promovăm o educație de calitate în școala noastră și prin aceste acțiuni, dorim să-i motivăm în special pe copiii noștri prin puterea exemplului personal. În privința mobilierului vechi, intenționăm să-l donăm unei școli care are mare nevoie", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", prof. Elena Nițu. (video)
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.