Școala Gimnazială Centrală din Câmpina a obținut avizul de securitate la incendiu

Social (Categoria articolului)

Școala Gimnazială Centrală Câmpina a avut mereu o problemă în obținerea autorizației de securitate la incendiu, chiar dacă este, practic, cea mai nouă școală din Câmpina, clădirea în care funcționează fiind dată în folosință în anul 2007.

Au fost prevederi legale care s-au bătut cap în cap, au fost unele probleme legate de anumite dotări, au existat și unele situații la limita ridicolului, uneori, dar acum, Școala Gimnazială Centrală din Câmpina a intrat pe un făgaș de normalitate, obținând avizul de securitate la incendiu din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Instituția de învățământ a obținut avizul ISU pentru clădirea pe cinci niveluri (subsol, demisol, parter și două etaje) și care are o capacitate de 651 persoane. Obținerea avizului de securitate la incendiu nu pune capăt definitiv problemei, dar este pasul decisiv înaintea obținerii autorizației de securitate la incendiu. Autorizația de securitate la incendiu va fi obținută după realizarea unor lucrări pentru care au fost alocați bani de la bugetul local, anul acesta. Este vorba despre 375.000 lei pentru montarea de detectoare de fum și instalații luminoase de avarii, așa cum a solicitat ISU Prahova.
Noul imobil al Școlii Gimnaziale Centrale a fost inaugurat pe 17 septembrie 2007, de la acel moment funcționând în toată această perioadă fără autorizație de securitate la incendiu.

2905 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3198 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.

2153 vizualizari
24 nov. 2021 22:52

Despre reziliență și bullying, inclusiv în școlile și liceele din Câmpina, cu psihologul Georgiana Fenic

În cadrul discuției de zilele trecute de la sediul Asociației ”Fluturi albi” privind derularea proiectului ”7forEDU”, una dintre temele abordate a fost cea privind reziliența și bullyingul, fenomene, din păcate, prea puțin cunoscute în societate, în ansamblul ei, dar mai ales în mediul educațional. Acestea au fost premizele pentru care am invitat-o pe Georgiana Fenic la o discuție mai amplă pe această temă.

Alte stiri recente

1100 vizualizari
26 nov. 2021 20:46

26.000 lei, valoarea amenzilor aplicate în ultima săptămână de Poliția Locală Câmpina pentru parcarea fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități

Poliția Locală Câmpina a intensificat în ultimele zile verificările în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, sancționând parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

7189 vizualizari
25 nov. 2021 12:46

Poliția Locală Câmpina caută conducătorul unui vehicul care a intrat în intersecția de la Răcitor peste betonul proaspăt turnat

1 comentarii

Miercuri, 24 noiembrie 2021, s-a turnat mai mult de jumătate din placa de beton de la intersecția străzilor B.P. Hasdeu și Calea Doftanei din municipiul Câmpina, cunoscută ca fiind intersecția de la Răcitor. Apoi, muncitorii au blocat și marcat corespunzător intrarea în intersecție și au plecat. Joi dimineață, surpriză...