Școala Gimnazială Centrală din Câmpina a obținut avizul de securitate la incendiu

Social (Categoria articolului)

Școala Gimnazială Centrală Câmpina a avut mereu o problemă în obținerea autorizației de securitate la incendiu, chiar dacă este, practic, cea mai nouă școală din Câmpina, clădirea în care funcționează fiind dată în folosință în anul 2007.

Au fost prevederi legale care s-au bătut cap în cap, au fost unele probleme legate de anumite dotări, au existat și unele situații la limita ridicolului, uneori, dar acum, Școala Gimnazială Centrală din Câmpina a intrat pe un făgaș de normalitate, obținând avizul de securitate la incendiu din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Instituția de învățământ a obținut avizul ISU pentru clădirea pe cinci niveluri (subsol, demisol, parter și două etaje) și care are o capacitate de 651 persoane. Obținerea avizului de securitate la incendiu nu pune capăt definitiv problemei, dar este pasul decisiv înaintea obținerii autorizației de securitate la incendiu. Autorizația de securitate la incendiu va fi obținută după realizarea unor lucrări pentru care au fost alocați bani de la bugetul local, anul acesta. Este vorba despre 375.000 lei pentru montarea de detectoare de fum și instalații luminoase de avarii, așa cum a solicitat ISU Prahova.
Noul imobil al Școlii Gimnaziale Centrale a fost inaugurat pe 17 septembrie 2007, de la acel moment funcționând în toată această perioadă fără autorizație de securitate la incendiu.

2601 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3146 vizualizari
18 iun. 2021 18:11

Oferta educațională a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina pentru anul de învățământ 2021-2022

În perioada 7 iunie - 10 septembrie, Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina face înscrieri pentru anul de învățământ 2021-2022. Planul de școlarizare cuprinde 75 locuri la specialitatea asistent medical generalist (3 ani, cursuri de zi) și 25 locuri la specialitatea asistent medical de farmacie (3 ani, cursuri de zi), ambele specializări fiind acreditate de Ministerul Educației și Cercetării.

4228 vizualizari
17 iun. 2021 19:03

Școala de șoferi Autoprof Câmpina premiază performanța. Reduceri pentru elevii cu media generală peste 9

Școala de șoferi Autoprof din Câmpina funcționează din anul 2005 și este un adevărat etalon în domeniu, fiind recunoscută ca o instituție care apreciază performanța. Acum, Autoprof vine cu o nouă provocare – acordă reduceri pentru elevii cu rezultate bune la învățătură, media generală peste 9 pe cel puțin un semestru.

Alte stiri recente

1600 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1254 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.