Incredibil! Cei trei tineri acuzați de furturi și tâlhării, inclusiv la Câmpina, au fost eliberați din arestul preventiv și plasați în arest la domiciliu

Actualitate (Categoria articolului)

În toamna anului trecut, în Cartierul Slobozia din Câmpina a avut loc o spargere. Trei tineri au intrat peste o familie, l-au lovit pe bărbat, au smuls lănțișorul de aur de la gâtul femeii, apoi au sustras bijuterii și alte bunuri. Cei trei tâlhari au fost prinși de polițiști în urma unor acțiuni de amploare, a mai multor percheziții, iar pe 24 noiembrie 2019 au fost prezentanți instanței cu propunerea de arestare preventivă. De atunci s-au aflat în arest... Până zilele trecute, când instanța Judecătoriei Câmpina a decis să-i elibereze din arest preventiv și să-i plaseze în arest la domiciliu.

Este destul de greu de înțeles care ar fi argumentele care ar putea sta la baza unei asemenea decizii, atunci când vorbim de fapte cu violență, premeditate. Practic, cei trei bărbați cu vârste între 21 și 32 de ani, intrau peste oameni în casă și sub amenințare, furau cele mai de preț bunuri. Pentru cine a trăit o asemenea experiență, urmările sunt cutremurătoare și poți rămâne marcat pe viață. Cum să înțeleagă femeia din Cartierul Slobozia, care și-a văzut soțul lovit și a simțit smulgându-i-se lănțișorul de aur de la gât, o asemenea decizie a unui judecător?!
Cei trei bărbați, inculpați într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Câmpina și care are ca următor termen 29 mai, sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani, conform Art. 234 din Codul Penal. În cazul celor trei intervin și circumstanțele agravante prevăzute de Art.77 din Codul Penal, faptele fiind săvârșite de trei persoane prin metode sau mijloace de natură să pună în pericol alte persoane.
Vă reamintim că, în afara tâlhăriei din Cartierul Slobozia, din cercetările polițiștilor a reieșit că cei trei bărbați au comis mai multe furturi și tâlhării. Este vorba de spargerea unei locuințe din București, unde au intrat peste doi bătrâni, pe care i-au amenințat și i-au legat, sustrăgând apoi bani și bijuterii, dar și de sustragerea a 100.000 lei din locuința unui om de afaceri din Valea Doftanei.

(Foto cu caracter ilustrativ)

5906 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Chitu C 17.05.2020 18:38 Cred ca ar trebui sa dati si numele judecatorilor care au luat asemenea decizie.Ar putea fi util pentru cetateni, anonimatul este o ascunzatoare .

Actualitate

1097 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1141 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1249 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

913 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.