La Câmpina, 26 persoane au schimbat cinci PET-uri pentru un bilet de călătorie cu transportul public local

Social (Categoria articolului)

Câmpina, alături de alte 64 de localități din toate județele României, a participat la #VinereaVerde, un program prin care oamenii sunt încurajați să aducă deșeuri reciclabile (PET-uri, doze de aluminiu, sticle), iar pentru cinci astfel de deșeuri primesc un bilet de călătorie pentru transportul public local.

Această mișcare națională este dezvoltată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland Romania și sprijinită de Ministerul Mediului, iar câmpinenii au putut aduce vineri, 16 septembrie, cinci astfel de deșeuri la automatele de colectare Tomra din zona Kaufland.
Pentru că municipiul Câmpina a intrat destul de târziu în acest proiect național, dar și - poate - pentru că, în conformitate cu un studiu de trafic realizat recent, doar 5% din populația Câmpinei folosește mijloace de transport public local, această primă campanie de la Câmpina a avut rezultate modeste. În opt ore doar 26 de câmpineni au adus deșeuri în schimbul cărora au primit câte un bilet gratuit de călătorie cu transportul public local, dar și cupoane cu o reducere de 10% la anumite produse în magazinul Kaufland.
Cu siguranță, acțiunea de vineri, 16 septembrie, este doar începutul, iar la viitoarele acțiuni similare atât organizatorii, cât mai ales câmpinenii se vor mobiliza mai bine.

1783 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Glodeanu Liviu 16.09.2022 21:36 DACĂ BILETELE AR FI FOST PE RUTA BĂNEȘTI-POANA CÂMPINA, CU SIGURANȚĂ AR FI FOST MAI MULTĂ LUME INTERESATĂ DE ACȚIUNEA ASTA!

Social

2041 vizualizari
27 sept. 2022 13:41

La Câmpina, petrecere caritabilă pe 8 octombrie - #rechizitepentrucopii

Am primit din partea Asociației “Happy Street Brotherhood” din Câmpina următorul comunicat de presă privind organizarea pe 8 octombrie a unei petreceri caritabile - #rechizitepentrucopii. Organizatorii acestui eveniment așteaptă să le fie alături și alți parteneri - asociații și societăți comerciale, astfel încât un număr cât mai mare de copii să poată beneficia la acest început de an școlar de un sprijin din partea comunității.

2410 vizualizari
23 sept. 2022 08:12

O nouă clinică veterinară în Câmpina – ORTHOCARE MEDICAL VET. Cu profesionalism și dragoste față de animale

ORTHOCARE MEDICAL VET este o nouă clinică veterinară deschisă în Câmpina de doar câteva zile. Se află pe Strada Milcovului, la nr. 10. Dar ORTHOCARE este mai mult decât o clinică sau cabinet, cum vreți să-i spuneți. În spatele său se află o poveste frumoasă, despre doi tineri plecați din Câmpina la facultate și specializări și care acum au revenit acasă.

Alte stiri recente

1439 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

423 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: