La Câmpina, 26 persoane au schimbat cinci PET-uri pentru un bilet de călătorie cu transportul public local

Social (Categoria articolului)

Câmpina, alături de alte 64 de localități din toate județele României, a participat la #VinereaVerde, un program prin care oamenii sunt încurajați să aducă deșeuri reciclabile (PET-uri, doze de aluminiu, sticle), iar pentru cinci astfel de deșeuri primesc un bilet de călătorie pentru transportul public local.

Această mișcare națională este dezvoltată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland Romania și sprijinită de Ministerul Mediului, iar câmpinenii au putut aduce vineri, 16 septembrie, cinci astfel de deșeuri la automatele de colectare Tomra din zona Kaufland.
Pentru că municipiul Câmpina a intrat destul de târziu în acest proiect național, dar și - poate - pentru că, în conformitate cu un studiu de trafic realizat recent, doar 5% din populația Câmpinei folosește mijloace de transport public local, această primă campanie de la Câmpina a avut rezultate modeste. În opt ore doar 26 de câmpineni au adus deșeuri în schimbul cărora au primit câte un bilet gratuit de călătorie cu transportul public local, dar și cupoane cu o reducere de 10% la anumite produse în magazinul Kaufland.
Cu siguranță, acțiunea de vineri, 16 septembrie, este doar începutul, iar la viitoarele acțiuni similare atât organizatorii, cât mai ales câmpinenii se vor mobiliza mai bine.

2125 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Glodeanu Liviu 16.09.2022 21:36 DACĂ BILETELE AR FI FOST PE RUTA BĂNEȘTI-POANA CÂMPINA, CU SIGURANȚĂ AR FI FOST MAI MULTĂ LUME INTERESATĂ DE ACȚIUNEA ASTA!

Social

2218 vizualizari
16 mar. 2023 07:38

O nouă campanie de donare de sânge a Asociației Roata de Foc, la Câmpina

Asociația ”Club Sportiv – Roata de Foc R. C. Câmpina” și Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești organizează, în data de 18 martie 2023, campania numită ”Avem viață în sânge”, la Casa Tineretului Câmpina. Este primul eveniment de acest gen organizat în 2023, dar a 12-a oară când motocicliștii clubului câmpinean se implică într-o activitate de donare de sânge.

1908 vizualizari
15 mar. 2023 18:11

La finalul lunii martie, va începe tipărirea și livrarea cardurilor europene de asigurări sociale de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a transmis un comunicat de presă privind tipărirea și livrarea cardurilor europene de asigurări sociale de sănătate.

Alte stiri recente

98 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1323 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.