Liberalii câmpineni vor o întâlnire cu Horia Tiseanu. Părerile lor privind o eventuală demisie sunt împărțite

Politică (Categoria articolului)

Situație dificilă pentru PNL, la nivel național, după începerea urmăririi penale împotriva lui Vasile Blaga, acuzat de trafic de influență. Situație foarte delicată și la PNL Câmpina, după ce primarul Horia Tiseanu (președinte al organizației locale) a fost acuzat de DNA de abuz în serviciu și luare de mită și pus sub control judiciar. 

Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL. Unii liberali câmpineni așteaptă același lucru și de la Horia Tiseanu. Nu toți, pentru că sunt și reprezentanți ai PNL Câmpina care îl susțin în continuare pe Tiseanu, iar alții consideră că decizia unei eventuale demisii de onoare îi aparține exclusiv președintelui organizației. Iată ce ne-au declarat astăzi mai mulți reprezentanți ai PNL Câmpina: 

Virgil Guran, deputat
„Nu cred că Horia Tiseanu ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PNL. Ceea ce s-a întâmplat cu Vasile Blaga este cu totul şi cu totul altceva, pentru că impactul la nivel naţional este mult diferit. Dacă ar demisiona toţi primarii liberali care sunt şi preşedinţi ai organizaţiilor locale ale PNL, unde am ajunge?! Eu cred că trebuie să lăsăm mai întâi justiţia să-şi facă datoria şi apoi să luăm o decizie”. 

Dragomir Enache, consilier local
„Consider că problema unei eventuale demisii a preşedintelui organizaţiei locale a PNL, Horia Tiseanu, este strict o problemă personală a domniei sale. Da, după ce Vasile Blaga a demisionat, ar putea şi Horia Tiseanu să facă acelaşi lucru, dar, repet, este strict decizia sa personală. Oricum, eu sunt realmente scârbit de ceea ce se întâmplă în ţara asta, cu poporul din care şi eu fac parte!”

Monica Clinciu, consilier local, președinte al Organizației Județene de Femei a PNL Prahova
“Dacă își dă sau nu demisia de onoare din funcția de președinte al organizației este strict decizia domnului Tiseanu. Nu poate fi obligat de nimeni. Controlul judiciar impus are legătură cu funcția administrativă și nu cu cea politică. Aici, decizia îi aparține. Eu cred că se va gândi, totuși că este o perioadă grea și pentru partid, că mai sunt două luni până la alegerile parlamentare, alegeri foarte importante, de altfel, că avem multe de făcut și că organizația trebuie condusă, trebuie coordonată, nu poate fi lăsată fără lider. Părerea mea este că, oricât de greu i-ar fi în această perioadă, dl. Tiseanu trebuie să ia o decizie și apoi să ne-o comunice și nouă, indiferent care ar fi ea. Să ne întâlnim toți și să stabilim ce facem mai departe”.

Dan Nica
„După ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu Horia Tiseanu eu tot aştept o convocare pentru o şedinţă la partid. Mie aşa mi s-ar părea normal, să fim chemaţi la o şedinţă, la care să participe şi Horia Tiseanu şi în care să ne explice ce s-a întâmplat, care este punctul său de vedere cu privire la acuzațiile care i se aduc, ce impact are această situaţie asupra partidului, mai ales că vine o nouă campanie electorală, vin alegerile parlamentare. Doar după ce vom avea un punct de vedere al d-lui Tiseanu eu unul mă voi pronunţa dacă este bine sau nu ca el să demisioneze de la conducerea organizaţiei locale a PNL”. 

Viorel Bondoc, consilier local
„Nu ştiu ce ar fi cel mai bine pentru partid, pentru noi ca şi organizaţie. Ar trebui să ne întâlnim, să discutăm şi împreună să vedem ce este cel mai bine pentru partid. Personal, cred că prezumţia de nevinovăţie ar trebui să funcţioneze şi să nu se ia nicio hotărâre până când nu avem o decizie definitivă a unei instanţe. Sigur, cu excepţia situaţiei în care preşedintele nostru ar decide să se retragă”.

Rodica Papuc, consilier județean
„Nu ştiu dacă este bine şi constructiv să discutăm cazuri concrete, ci doar principii. Eu nu discut situaţia lui Horia Tiseanu, pentru că nu cunosc toate detaliile, nu ştiu exact ce s-a întâmplat şi dacă Horia Tiseanu se face sau nu vinovat de vreo faptă de corupţie. Oricum, în principiu, mi se pare de lăudat gestul pe care l-a făcut Vasile Blaga şi consider că aşa ar trebui să procedeze toţi cei care ajung în astfel de situaţii şi nu vor să pună în niciun fel în pericol partidul”. 

Gena Preda
„Îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu ştiu care este adevărul şi nici nu vreau să-l trăiesc. Eu am venit în politică mereu cu inima deschisă şi sufletul curat, iar când am constatat că unii dintre cei din jurul meu nu sunt la fel, am decis să mă retrag. Horia Tiseanu şi cu bunul Dumnezeu ştiu exact care este adevărul, dar consider că înainte de o eventuală demisie a cuiva, trebuie văzut şi dacă ai pe cine pune în loc”. 

Dan Muşat
„Cu siguranţă Horia Tiseanu trebuie să demisioneze din toate funcţiile de conducere din PNL, dar mai mult decât atât, eu consider că tot biroul organizaţiei locale trebuie să demisioneze, pentru că l-a susţinut pe Tiseanu. Vă aduceţi aminte că mi-am depus candidatura în interiorul organizaţiei pentru a candida la funcţia de primar. Mi-au spus atunci că nu am experienţă în administraţia locală. În ce consta experienţa? Să ştii cum să împarţi o factură în două ca să poţi să-ţi iei o limuzină?! I-am mai întrebat de ce riscă să ajungă să conducă oraşul unul care a luat 5% din 30-40% câţi au venit la vot, adică tot cam atât cam cât are o scară de bloc cu 10 etaje?! Acum, cred că trebuie să suporte toţi consecinţele şi întreg biroul local să demisioneze!” 

Liviu Briciu
„Dacă se ştie vinovat, dl. Tiseanu ar trebui să demisioneze. Dacă nu, atunci va trebui să aşteptăm ca justiţia să-şi facă datoria. Oricum, Vasile Blaga a făcut un gest pe care eu îl consider de onoare, pentru că în principiu nimeni nu poate face politică la un asemenea nivel dacă are probleme de această gravitate cu justiţia”. 

Corina Topală, consilier local
„Îl susţin pe domnul Horia Tiseanu şi părerea mea este că nu trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al PNL Câmpina”. 

Doru Trifan
„Bineînţeles că trebuie să demisioneze şi sunt convins că va demisiona până la o sentinţă definitivă a instanței sau până la scoaterea de sub urmărirea penală. Conform protocolului de unificare, preşedinte rămâne dl. Enache până la nominalizarea de către foştii pedelişti a unui alt copreşedinte. Am convingerea că Horia Tiseanu va demisiona, pentru că la noi nu este ca la PSD, unde se agaţă băieţii de toate scaunele şi uşile!” 

Gheorghe Sandu
"Da, cred că Horia Tiseanu, aşa cum îl cunosc eu de atâţia ani, va demisiona din funcţia de preşedinte al PNL Câmpina. Nu se va crampona de această funcţie şi cred că ar fi mai benefic atât pentru el personal, cât şi pentru partid să facă acest lucru”.

6529 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vicky 29.09.2016 20:49 de bun simt din partea lui era sa demisioneze si din functia de primar si din ce de presedinte de partid! dar de unde bun simt la cazul de fata?
  • Capone piky 04.10.2016 11:20 DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA cat mai rapid si reorganizat PNL-ul din oras,de bun augur ideea de reverificare a contractelor publice si private ,mai mult ca sigur vor iesi si alte mizerii marca Tiseanu.In asta consta experienta lui in administratie a invatat toate smecheriile contractuale, cata minte sa ai sa cumperi cu mana altora o masina de 30mii euro ,traieste in alta lume ,cand sunt nevoi multe la SPITAL,SCOLI,etc.De ex.SPITALUL a trecut pe PROFIT si face lucrari de modernizare cu banii pacientilor. Medicamentele scumpe nu se administreaza decat cumparate de pacienti RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEE ... si tu iei MITA 10% din banii oamneilor.CONSILIERII STIU MAGARIA ASTA?HUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOO!Incepe si fa-ti bagajul catre locul in care il meriti cu prisosinta.
  • richard radu 06.10.2016 10:28 FELICITARI pt D-l Dan Musat ,atitudine cu adevarat demna si corecta ,nu este un club privat ci spatiu public- politic pe banii cetatenilor,DEMISIA se impune URGENT.Pluteau de mult suspiciuni de MITA si acum se adeveresc nu mai vorbim de abuz si trafic de influenta ce se pot demonstra in urma controlului Curtii de Conturi. RUSINEEEEE celor cu pareri duplicitare ce se ascund dupa ''cires'' ,si o parte din consilieri trebuie sa PLECE nu au nici o legatura cu fisa postului de unde ridica indemnizatie si excursii gratuite pe bani publici. Cat TUPEU sa ai sa revii la PRIMARIE ?cand stii ca esti VINOVAT?
  • A. Ilie 15.10.2016 17:33 Saracu´ domn-primar! Dece va legatzi de el , "saracu´ ", ia uite ce-i pe declaratia lui de avere din 27.06.2016 = NIMIC. Hopa... dar nu e semnata! Precis ca i-au impims-o dusmanii püolitici acolo. Anul trecut, daca nu ma insel, posedaa 2 case + terenuri + apart. si acum, cand e la inghesuiala ....lulu..a raamas sarac! Deci scoala PNL-ului (PSD-ul nu-i cu mimic mai bun) ce ne invata? Punem boticul la ciolan pana la comanda: "ho!", si daca e sa fie...("rau, ca sa nu fie bine") mai vedem (cum a zis orbul)... Nu mai sunt in Cimpina / Romania din 1980 /1987, asa ca n-am votat, dar daca capetele de acuzare sunt reale (si numai atunci), se confirma inca odata ca in mocirla politica a Romaniei totzi se manjesc. RUSINE !
  • doina 17.10.2016 09:43 Nu-i cu tine Horia,nu-i cu tine.Pe cine mai consiliaza Dula? Isi freaca oare palmele Fratila?In sedinta fara primar nu se auzea musca,erau mielusei.Asistenta Topala mai bogata decat profesorul si ziaristul Fratila?Singurul care poate da replica inca primarului este Dragomir

Politică

3411 vizualizari
01 feb. 2023 07:33

Acuze grave dinspre PSD Câmpina spre Ploiești: ”Se fac presiuni asupra consilierilor și li se promit funcții în societăți de stat”

1 comentarii

În cadrul conferinței de presă a Organizației Câmpina a Partidului Social Democrat, în cadrul căreia au fost prezentate proiectele pentru bugetul local al acestui an, președintele Ioan Mușat a lansat un atac dur spre Ploiești, mai exact spre lideri politici cu funcții importante în administrație.

2782 vizualizari
01 feb. 2023 06:52

PSD Câmpina și-a prezentat proiectele pentru bugetul local - un nou sens giratoriu, parcări, o grădină publică și... fără pasaj subteran

1 comentarii

Cu două zile înaintea ședinței Consiliului Local Câmpina în care se va discuta proiectul privind bugetul local pentru anul 2023, filiala locală a Partidului Social Democrat a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat proiectele pe care această formațiune politică le va propune ca amendamente la bugetul local.

Alte stiri recente

375 vizualizari
02 feb. 2023 12:22

Podul feroviar de la Bobolia (Poiana Câmpina) intră în a doua etapă de consolidare

Sucursala Regională București a CFR SA a desemnat oferta câștigătoare la licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de realizare a unui baraj mic în albia râului Prahova, în zona podului feroviar de la km 89+140 al căii ferate București - Ploiești Vest - Câmpina (pe raza satului Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina).

513 vizualizari
02 feb. 2023 09:55

Joi dimineață, acțiune a Poliției Rutiere pe DN1, la Nistorești

În cursul dimineții de joi, 2 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova desfășoară o acțiune pe Drumul Național 1, zona Nistorești, pentru verificarea respectării restricțiilor de circulație pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, precum și verificarea dotării lor cu anvelope de iarnă sau lanțuri, având în vedere condițiile meteo-rutiere din zona montană spre care se îndreaptă.