Priviți și vă minunați cum sunt aruncate gunoaiele în Câmpina, pe fostul traseu de motocros, spre Cornu!

Social (Categoria articolului)

Pe parcursul lunii martie v-am prezentat zone din Câmpina invadate efectiv de tone de gunoaie. Ați văzut cum arată malul râului Doftana și Strada Siretului, adevărate dezastre ecologice făcute cu... mâna omului, cu bună-știință, cu nesimțire. Dar ceea ce a apărut de câteva zile pe fostul traseu de motocros, în apropierea drumului de la Câmpina spre Cornu, întrece orice imaginație. Iar aici nu a venit cineva cu sacoșa și a aruncat-o. A venit cineva cu o mașină încărcată cu saci de gunoi, cu multe ambalaje și a răsturnat-o, pur și simplu, în mijlocul naturii.

Fotografiile au fost realizate de un câmpinean, iubitor de natură și ciclism și au fost postate pe Facebook. Le-am preluat și vi le arătăm tuturor cu speranța că le vor vedea inclusiv cei care ar trebui să ia măsuri. Deși... am făcut asta și anii trecuți, în campaniile noastre "Câmpina curată" și "Omul sfințește locul", dar localitatea continuă să aibă mari probleme în privința gunoiului aruncat în locuri nepermise. Autoritățile locale par complet depășite de această situație, motiv pentru care vom sesiza din nou Garda de Mediu - Comisariatul Județean Prahova. 

Citiți și: Malul râului Doftana, invadat de gunoaie în zona Câmpinei

3401 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 03.04.2019 07:37 Eu intreb:pentru ce platim politia comunitara care toata ziua se plimba cu mașinile alea de lux???
  • Radu Gheorghe 03.04.2019 12:51 Frecventez des aceasta zona interesanta; asa e, iti vine sa plangi de cum a ajuns. Gunoiul pare a proveni din Campina, din zona Muscelului. Se poate investiga, avem politie locala si nu multe case sunt in renovare...
  • Ionut Popescu 03.04.2019 21:35 Cateva camere video instalate in zonele de deversare a gunoaielor ar rezolva problema. Iar costul acestora s-ar amortiza rapid din amenzi. Dar primaria nu e interesata sa stranga bani la buget. Indiferenta totala

Social

336 vizualizari
04 apr. 2020 19:11

Foarte puține persoane vârstnice au apelat la ajutorul Primăriei Câmpina pentru cumpărăturile de strictă necesitate

Una dintre obligațiile impuse administrațiilor locale prin Ordonanță Militară a fost și cea de a se realiza o evidență a persoanelor de peste 65 de ani din fiecare localitate și de a identifica acele persoane, din această categorie de vârstă, care nu au pe nimeni care să le ajute. S-a stabilit o întreagă procedură, astfel încât persoanele respective să poată fi sprijinite de administrațiile locale în această perioadă dificilă.

2335 vizualizari
04 apr. 2020 16:50

Încă o asistentă medicală de la SanConfind, a patra, confirmată cu COVID-19

Încă o asistentă medicală de la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina este infectată cu COVID-19. Rezultatele testelor au venit astăzi, asistenta în cauză fiind unul dintre contacții direcți ai medicului neonatolog depistat pozitiv pe 31 martie 2020. Informația ne-a fost confirmată de asistenta șefă de la SanConfind, Gabriela Grozea. Este a patra asistentă medicală de la spitalul privat din Poiana Câmpina la care se confirmă infectarea cu noul coronavirus. 

 

Alte stiri recente

1088 vizualizari
04 apr. 2020 16:22

Prahova, sâmbătă, 4 aprilie: 3.806 persoane aflate în autoizolare (dintre care 153 la Câmpina) și 380 în carantină instituționalizată

La 4 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 3.806 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, dintre care 153 sunt în Câmpina. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 380 de persoane.

1683 vizualizari
04 apr. 2020 09:58

Programul de colectare a deșeurilor menajere din Câmpina și localitățile limitrofe în perioada Sărbătorilor Pascale

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL Câmpina a anunțat programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește programul din 20 aprilie 2020, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează.