Cinci medalii naționale pentru CS Lido Câmpina, la Gala Campionilor motocrosului românesc. Și un nou titlu balcanic după 28 ani!

Sport (Categoria articolului)

În elegantele saloane ale Hotelului Radisson Blu din București, a avut loc sâmbătă seară Gala Campionilor organizată de Federația Română de Motociclism.

Gala a cuprins ultimii doi ani competiționali, având în vedere că, din cauza pandemiei de coronavirus, la finalul sezonului 2021 nu s-a putut organiza o astfel de premiere.
Clubul Sportiv Lido Câmpina, înființat și condus de Cătălin Duță, a avut nu mai puțin de cinci clasări pe podiumul național în acești ultimi doi ani. Astfel, la finalul sezonului 2021, la categoria veterani, Sebastian Strechioiu s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul general, iar Marcel Vișoiu, pe locul al treilea.
La finalul acestui sezon, 2022, cei doi au inversat locurile - Marcel Vișoiu ocupând locul al doilea, iar Sebastian Strechioiu, locul al treilea. În plus, la categoria MX2, Alin Pandele a ocupat locul al treilea în clasamentul general, contribuind astfel la ridicarea ștachetei rezultatelor foarte bune ale motocrosului câmpinean.
Cel mai frumos moment al Galei Campionilor a fost premierea la Balcaniada de motocros pe echipe, acolo unde - după 28 ani - echipa României a ocupat din nou primul loc, în fața Bulgariei și Turciei, care au ocupat în această ordine celelalte trepte ale podiumului. Pentru Cătălin Duță a fost un moment special, în 1994 fiind în echipa care cucerea acel titlul balcanic, iar acum, ca președinte al Comisiei de Motocros din cadrul federației, fiind cel care a primit frumosul trofeu pentru echipa României. După bucuria din ultima etapă de la Ciolpani, când, practic, s-a câștigat titlul balcanic, acum, la Gala Campionilor, a fost momentul împlinirii unui vis de 28 ani, la o ediție în care din cele șase titluri balcanice puse în joc, românii și-au adjudecat patru.
”A fost un sezon reușit pentru motocrosul românesc, care a izbutit după 28 ani să câștige din nou titlul balcanic pe echipe. Țin să le mulțumesc tuturor sportivilor, antrenorilor de la cluburi, părinților care fac niște eforturi considerabile și, în mod special, antrenorului lotului național, Adrian Răduță”, ne-a declarat, la finalul Galei Campionilor, Cătălin Duță, fost multiplu campion național și balcanic, președintele Comisiei de Motocros și prim-vicepreședintele Federației Române de Motociclism.

4112 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

179 vizualizari
05 iun. 2023 08:21

Trei atleți câmpineni medaliați la Campionatele Internaționale ale României

La finele săptămânii trecute, la București, a avut loc ediția a 68-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, comptiție la startul căreia s-au aflat și cinci sportivi câmpineni, chiar dacă - din păcate - din motive despre care am mai vorbit, nu toți mai reprezintă vreun club câmpinean. Cu toate acestea, ei sunt tot câmpineni și poate că ar fi trebuit găsite resursele necesare pentru a ne mândri și oficial cu ei.

1670 vizualizari
04 iun. 2023 19:28

Cinci clasări pe podium pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționale, categoriile sub 16 și sub 18 ani

Pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București au avut loc, sâmbătă și duminică, etape ale Campionatului Național de Atletism pentru categoriile sub 16 și sub 18 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin, a obținut cinci clasări pe podium, demonstrând încă odată valoarea pregătirii care se realizează la Câmpina.

Alte stiri recente

337 vizualizari
05 iun. 2023 10:06

Accident grav pe o șosea din Prahova. Un băiat de 18 ani a murit, iar șoferul de 24 ani a ajuns în arest

Noaptea trecută, în jurul orei 23.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați despre faptul că pe DJ 101 F, în comuna Ciupelnița s-ar fi produs un accident rutier cu victimă. 

1288 vizualizari
04 iun. 2023 21:23

Gest incalificabil al viceprimarului Dumitrache. Ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis?

2 comentarii

În administrația câmpineană, probabil, ca peste tot în țara aceasta, se întâmplă și lucruri... nefirești, ca să nu fim mai duri. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu viceprimarul Liviu Dumitrache a întrecut, însă, orice măsură! Culmea, nimeni din Consiliul Local sau din cadrul Primăriei Câmpina nici măcar nu l-a deranjat cu vreo întrebare, într-o situație în care onorant ar fi fost să demisioneze. Iar dacă nu are onoare, să fie demis!