Una dintre grupele de juniori ale CS Câmpina va participa la prima competiție peste hotare: Balkan International Cup 2022

Sport (Categoria articolului)

Este o discuție mai veche care se poartă mai ales la nivelul staff-ului tehnic al grupelor de juniori ale CS Câmpina, aceea de a duce una dintre aceste grupe la un turneu internațional de fotbal. După mai mulți ani de încercări, în vara anului 2022 acest lucru se va realiza, grupa de juniori 12-14 ani a antrenorului Roberto Opatchi înscriindu-se la Balkan International Cup, o competiție care are loc la Salonic, în Grecia, în perioada 24-27 iunie 2022.

Discuția se purta în momentul în care CS Câmpina era suspendată din orice competiție, în urma litigiului ajuns în instanță cu HM Junior, litigiu în care fusese angrenată și Asociația Județeană de Fotbal Prahova, organizatorul campionatului județen de juniori. Apoi, a urmat pandemia de coronavirus și eforturile de a duce o echipă de juniori la un turneu internațional s-au lovit de restricțiile sanitare impuse în toate țările. În fine, important este că s-a reușit acum, iar spre finalul lunii iunie, grupa de juniori 12-14 ani a CS Câmpina va participa la această competiție din Grecia.
Conform site-ului oficial al competiției, înscrierea unei echipe la acest turneu costă 155 euro/persoană, iar programul arată astfel:
24 iunie - sosirea și ședința tehnică la ora 18;
25 iunie - între orele 9-18, meciurile din grupe;
26 iunie - între orele 9-12 vor continua meciurile din grupe; între orele 12-15, încep meciurile din faza finală;
27 iunie - între orele 9-12 vor continua meciurile din faza finală; în jurul orei 14 - ceremonia de premiere.
Balkan International Cup se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă: sub 8 ani, sub 10 ani, sub 12 ani, sub 13 ani, sub 14 ani, sub 16 ani, la masculin, și o singură categorie la feminin.
Din România, pe lângă CS Câmpina s-au mai înscris până acum la acest turneu alte câteva echipe, dar vor mai fi prezente și cluburi din țări precum Cipru, Serbia, Bulgaria, Turcia, Croația, Bosnia, Macedonia, Muntenegru, Albania, Statele Unite ale Americii și, desigur, Grecia.
Ne place să credem că este doar un început, pentru că participarea la astfel de competiții nu poate decât să asigure acumularea unei experiențe sportive de calitate, dar și o amintire frumosă peste ani pentru acești copii.

1473 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 02.05.2022 13:33 Este bine pentru că munca unor antrenori și pasiunea copiilor este recompensată. Felicitări tuturor și mult succes!👏

Sport

1937 vizualizari
03 aug. 2022 08:13

S-a stabilit programul primei etape în Liga A Prahova, la fotbal. Care sunt adversarele echipelor câmpinene

La sediul Asociației Județene de Fotbal Prahova a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului noii ediții de campionat în Liga A Prahova, competiția eșalon a fotbalului prahovean. Iată programul primei etape:

4767 vizualizari
28 iul. 2022 22:34

Câmpineanul Darius Coman, medalie de argint la FOTE, în ștafeta de 4x100m mixt, la natație

Performanță de excepție pentru sportul românesc, dar și pentru Câmpina. La Banska Bystrica, în Slovacia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, echipa României a obținut medalia de argint în proba de ștafetă 4x100m mixt.

Alte stiri recente

142 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2992 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.