Tineri câmpineni cu inițiativă. Câmpina Express, la vânătoare de comori ale democrației europene

Actualitate (Categoria articolului)

Peste 60 de tineri din liceele câmpinene, cu vârste de 18-19 ani, vor învăța despre democrația europeană și vor pune în practică informațiile acumulate în cadrul unor probe de tip „vânătoare de comori în 12 locuri diferite din oraș”. Este un proiect inedit pe plan local, o adaptare în... spirit european a emisiunii “Asia Express”, o modalitate de promovare a campaniei “De data asta votez!”, de promovare a votului, având în vedere apropiatele alegeri europarlamentare.

Activitatea în aer liber se va desfășura sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 10.00. Toți participanții se vor strânge în Centrul Civic (Parcul Regele Mihai I, zona Soldat), vor participa la o sesiune de informare susținută de Mădălina Georgiana Vintiloiu, studentă în anul trei la Studii Europene și promor al democrației, cursant demospromotori. Ea le va vorbi participanților despre principii europene și despre importanța mersului la vot. Apoi, tinerii vor forma echipe care vor porni la “vânătoarea de comori”, prin 12 puncte de control, unde vor trebui să facă față la diferite provocări. Aceste puncte de control vor fi la: parcul de lângă Lacul Bisericii, Muzeul “Nicolae Grigorescu”, Lacul Curiacul, Casa de Cultură “Geo Bogza”, sediul Detașamentului de Popieri, Biblioteca Municipală, Liceul Tehnologic Energetic, Clubul Copiilor, Casa Tineretului, Colegiul Tehnic Forestier, Pasajul de la Ceas, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”. La fiecare punct de control, echipele trebuie să găsească steluțele aurii cu care, la final, vor completa steagul Uniunii Europene.

Vor fi multe probe extrem de interesante, toate legate de Uniunea Europeană și democrația europeană. Echipa care va găsi cele mai multe steluțe aurii va fi fotografiată și postată pe contul de Instagram al proiectului. Membrii echipei care va ajunge prima la finalul competiției vor primi trofeul pentru „Cei mai activi tineri cetățeni europeni din Câmpina”. Membrii echipei cu cele mai multe postări din timpul vânătorii de comori europene vor primi premiul pentru “Cei mai buni promotori”, iar tinerii care le vor vorbi oamenilor de pe stradă despre alegerile europarlamentare și se vor fotografia cu aceștia vor primi titlul de “Cei mai buni comunicatori”. Vor fi și alte premii pentru echipele participante. 
Grupul de inițiativă al acestui proiect se numește “Game Changers” și este format din elevi de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” și Liceul Tehnologic Energetic. Ideea s-a conturat în urma participării tinerilor la cursul “Promotori pentru democrație europeană”, iar proiectul derulat la Câmpina se bucură de sprijinul Biroului Parlamentului European, Asociației Pro Democrația și Geyco.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook - Tineri cu inițiativă.
Cei care doresc să se înscrie ca voluntari la acest acest proiect trebuie să completeze un formular - AICI.

3179 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1783 vizualizari
30 mai 2020 13:32

Cu mască și fără mască. Orban și miniștrii săi, la o "petrecere de birou" în sediul Guvernului

UPDATE - Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 lei pentru fumat și pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului. Premierul a achitat amenda prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

De mai puțin de 24 de ore se ”rostogolește” în spațiul virtual o fotografie ”scăpată” din biroul premierului Ludovic Orban. Imaginea a fost recunoscută de premier ca fiind de luni, 25 mai, de la ziua sa de naștere, atunci când la sfârșitul programului a fost vizitat de câțiva colegi din Guvern, care i-au urat ”La mulți ani”, iar Orban i-a ”cinstit” cu o gustare și o băutură alcoolică. În imagine apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe - Bogdan Aurescu, ministrul Economiei - Virgil Popescu și ministrul Transporturilor - Lucian Bode.

4840 vizualizari
30 mai 2020 11:15

Accident pe DN1, la Bănești. Un bărbat care schimba un cauciuc a fost lovit de un autoturism

UPDATE - Traficul a revenit la normal, în jurul orei 12.15.
Sâmbătă, în jurul orei 11.00, pe DN1, pe raza comunei Bănești, a avut loc un accident de circulație mai puțin obișnuit. Un autoturism era tras pe partea dreaptă a sensului de mers Ploiești - Câmpina, iar un bărbat schimba un cauciuc al mașinii, după ce avusese pană.

Alte stiri recente

2155 vizualizari
30 mai 2020 10:06

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1996 vizualizari
29 mai 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.