CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Tineri câmpineni cu inițiativă. Câmpina Express, la vânătoare de comori ale democrației europene

- Actualitate -

Tineri câmpineni cu inițiativă. Câmpina Express, la vânătoare de comori ale democrației europene

Peste 60 de tineri din liceele câmpinene, cu vârste de 18-19 ani, vor învăța despre democrația europeană și vor pune în practică informațiile acumulate în cadrul unor probe de tip „vânătoare de comori în 12 locuri diferite din oraș”. Este un proiect inedit pe plan local, o adaptare în... spirit european a emisiunii “Asia Express”, o modalitate de promovare a campaniei “De data asta votez!”, de promovare a votului, având în vedere apropiatele alegeri europarlamentare.

Activitatea în aer liber se va desfășura sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 10.00. Toți participanții se vor strânge în Centrul Civic (Parcul Regele Mihai I, zona Soldat), vor participa la o sesiune de informare susținută de Mădălina Georgiana Vintiloiu, studentă în anul trei la Studii Europene și promor al democrației, cursant demospromotori. Ea le va vorbi participanților despre principii europene și despre importanța mersului la vot. Apoi, tinerii vor forma echipe care vor porni la “vânătoarea de comori”, prin 12 puncte de control, unde vor trebui să facă față la diferite provocări. Aceste puncte de control vor fi la: parcul de lângă Lacul Bisericii, Muzeul “Nicolae Grigorescu”, Lacul Curiacul, Casa de Cultură “Geo Bogza”, sediul Detașamentului de Popieri, Biblioteca Municipală, Liceul Tehnologic Energetic, Clubul Copiilor, Casa Tineretului, Colegiul Tehnic Forestier, Pasajul de la Ceas, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”. La fiecare punct de control, echipele trebuie să găsească steluțele aurii cu care, la final, vor completa steagul Uniunii Europene.

Vor fi multe probe extrem de interesante, toate legate de Uniunea Europeană și democrația europeană. Echipa care va găsi cele mai multe steluțe aurii va fi fotografiată și postată pe contul de Instagram al proiectului. Membrii echipei care va ajunge prima la finalul competiției vor primi trofeul pentru „Cei mai activi tineri cetățeni europeni din Câmpina”. Membrii echipei cu cele mai multe postări din timpul vânătorii de comori europene vor primi premiul pentru “Cei mai buni promotori”, iar tinerii care le vor vorbi oamenilor de pe stradă despre alegerile europarlamentare și se vor fotografia cu aceștia vor primi titlul de “Cei mai buni comunicatori”. Vor fi și alte premii pentru echipele participante. 
Grupul de inițiativă al acestui proiect se numește “Game Changers” și este format din elevi de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” și Liceul Tehnologic Energetic. Ideea s-a conturat în urma participării tinerilor la cursul “Promotori pentru democrație europeană”, iar proiectul derulat la Câmpina se bucură de sprijinul Biroului Parlamentului European, Asociației Pro Democrația și Geyco.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook - Tineri cu inițiativă.
Cei care doresc să se înscrie ca voluntari la acest acest proiect trebuie să completeze un formular - AICI.


09 May 2019 11:26 4276 vizualizari


Comentarii


387 vizualizari 17 Jul 2024 22:42 Mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs la Telega

Mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs la Telega

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat, la ora 22.34, că a emis un mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Telega.

citeste mai mult
470 vizualizari 17 Jul 2024 20:46 Primim de la cititori. Parcare într-o intersecție din Câmpina

Primim de la cititori. Parcare într-o intersecție din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă marți după-amiază la intersecția străzilor Castanilor și Primăverii.

citeste mai mult
554 vizualizari 17 Jul 2024 17:15 Primăria a notificat constructorul pentru punerea în funcțiune a sistemului de climatizare de la Spitalul Municipal Câmpina

Primăria a notificat constructorul pentru punerea în funcțiune a sistemului de climatizare de la Spitalul Municipal Câmpina

În urma unui control al inspectorilor Direcției de Sănătate Publică Prahova la Spitalul Municipal Câmpina a fost semnalată problema nefuncționării sistemului de climatizare, ceea ce duce la o căldură insuportabilă în saloane. 

citeste mai mult
1157 vizualizari 17 Jul 2024 11:56 Câte ambalaje din sistemul de garanție-returnare se strâng într-o lună la Câmpina? De ce riscă primăria sancțiuni de la Fondul de Mediu?

Câte ambalaje din sistemul de garanție-returnare se strâng într-o lună la Câmpina? De ce riscă primăria sancțiuni de la Fondul de Mediu?

Sistemul de garanție-returnare, prin care consumatorii își pot preda ambalajele de plastic, aluminiu sau sticlă la automatele de colectare pentru a-și recupera garanția de 50 bani, a început să funcționeze din decembrie anul trecut.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV