Tineri câmpineni cu inițiativă. Câmpina Express, la vânătoare de comori ale democrației europene

Actualitate (Categoria articolului)

Peste 60 de tineri din liceele câmpinene, cu vârste de 18-19 ani, vor învăța despre democrația europeană și vor pune în practică informațiile acumulate în cadrul unor probe de tip „vânătoare de comori în 12 locuri diferite din oraș”. Este un proiect inedit pe plan local, o adaptare în... spirit european a emisiunii “Asia Express”, o modalitate de promovare a campaniei “De data asta votez!”, de promovare a votului, având în vedere apropiatele alegeri europarlamentare.

Activitatea în aer liber se va desfășura sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 10.00. Toți participanții se vor strânge în Centrul Civic (Parcul Regele Mihai I, zona Soldat), vor participa la o sesiune de informare susținută de Mădălina Georgiana Vintiloiu, studentă în anul trei la Studii Europene și promor al democrației, cursant demospromotori. Ea le va vorbi participanților despre principii europene și despre importanța mersului la vot. Apoi, tinerii vor forma echipe care vor porni la “vânătoarea de comori”, prin 12 puncte de control, unde vor trebui să facă față la diferite provocări. Aceste puncte de control vor fi la: parcul de lângă Lacul Bisericii, Muzeul “Nicolae Grigorescu”, Lacul Curiacul, Casa de Cultură “Geo Bogza”, sediul Detașamentului de Popieri, Biblioteca Municipală, Liceul Tehnologic Energetic, Clubul Copiilor, Casa Tineretului, Colegiul Tehnic Forestier, Pasajul de la Ceas, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”. La fiecare punct de control, echipele trebuie să găsească steluțele aurii cu care, la final, vor completa steagul Uniunii Europene.

Vor fi multe probe extrem de interesante, toate legate de Uniunea Europeană și democrația europeană. Echipa care va găsi cele mai multe steluțe aurii va fi fotografiată și postată pe contul de Instagram al proiectului. Membrii echipei care va ajunge prima la finalul competiției vor primi trofeul pentru „Cei mai activi tineri cetățeni europeni din Câmpina”. Membrii echipei cu cele mai multe postări din timpul vânătorii de comori europene vor primi premiul pentru “Cei mai buni promotori”, iar tinerii care le vor vorbi oamenilor de pe stradă despre alegerile europarlamentare și se vor fotografia cu aceștia vor primi titlul de “Cei mai buni comunicatori”. Vor fi și alte premii pentru echipele participante. 
Grupul de inițiativă al acestui proiect se numește “Game Changers” și este format din elevi de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” și Liceul Tehnologic Energetic. Ideea s-a conturat în urma participării tinerilor la cursul “Promotori pentru democrație europeană”, iar proiectul derulat la Câmpina se bucură de sprijinul Biroului Parlamentului European, Asociației Pro Democrația și Geyco.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook - Tineri cu inițiativă.
Cei care doresc să se înscrie ca voluntari la acest acest proiect trebuie să completeze un formular - AICI.

2408 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2812 vizualizari
14 mai. 2019 20:30

Norocoșii câștigători ai celor patru autoturisme Ford KA+ de la tombola Medimfarm

2 comentarii

Zeci de mii de persoane din întreaga țară, care au cumpărat produse de la Farmaciile Medimfarm, s-au înscris la tombola de la finalul campaniei "Fii FORDmidabil cu Medimfarm!". Premiile au constat în 100 de produse TVS (de bucătărie), iar marele premiu - un atoturism Ford KA+ înmulțit cu... patru. Pentru că au fost patru astfel de autoturisme puse la bătaie de Medimfarm și, bineînțeles, patru norocoși care le-au câștigat.

2346 vizualizari
12 mai. 2019 13:02

Colecția completă Jules Verne, darul Câmpinatv.ro pentru Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" din Câmpina

1 comentarii

Jules Verne s-a numărat printre autorii preferați din copilăria și adolescența noastră. I-am citit și recitit cărțile și am trăit nenumărate aventuri, alături de personajele sale. Am făcut "O călătorie spre centrul pământului", am navigat "20.000 leghe sub mări" și apoi pe “Minunatul Orinocco”, pentru ca după aceea să mergem "De la pământ la lună". Am dus la bun sfârșit "Ocolul pământului în 80 zile", ne-am aventurat spre "Insula Misterioasă", i-am însoțit pe “Copiii căpitanului Grant” și am zburat “Cinci săptămâni în balon”. Am visat să avem “Doi ani de vacanță” la “Școala Robinsonilor”, am găsit “Steaua Sudului” și am vizitat “Castelul din Carpați”. Acum, este rândul altor copii să se bucure de aceste aventuri, citind cărțile lui Jules Verne. 

Alte stiri recente

54 vizualizari
21 mai. 2019 08:55

Robert Turcescu, candidat PMP la alegerile europarlamentare: "Cu toții trebuie să susținem proiectul Europei unite!"

La 44 de ani și cu o carieră importantă de jurnalist în spate, Robert Turcescu a intrat în politică relativ recent, în anul 2016, atunci când s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară și a candidat la Primăria Capitalei. În decembrie 2016 a fost ales deputat de Constanța din partea PMP, înregistrând cel mai mare scor al acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților. Acum, Robert Turcescu se află pe lista candidaților PMP pentru Parlamentul European, acolo unde își dorește să ducă mesajul și proiectele partidului pe care îl reprezintă.

813 vizualizari
20 mai. 2019 22:59

Cupa României, faza județeană, semifinale. Avancronici

La mijlocul acestei săptămâni sunt programate jocurile contând pentru semifinalele fazei județene a Cupei României la fotbal. Jocurile se vor disputa la Câmpina și Plopeni, dar AJF Prahova nu a anunțat încă, în mod clar, până la această oră, locurile de desfășurare ale partidelor. Ba, mai mult, nu se știu nici echipele exacte, având în vedere că CS Cornu a făcut o contestație la jocul din faza precedentă cu Tricolorul Breaza, fiind foarte posibil s-o câștige, un verdict urmând a fi dat marți, cu o zi înaintea jocurilor. De asemenea, până la acest moment, nu au fost date publicității nici numele oficialilor acestor jocuri. În măsura în care vor apărea noutăți, vom reveni. Până atunci, iată programul și scurte avancronici: