Tineri câmpineni cu inițiativă. Câmpina Express, la vânătoare de comori ale democrației europene

Actualitate (Categoria articolului)

Peste 60 de tineri din liceele câmpinene, cu vârste de 18-19 ani, vor învăța despre democrația europeană și vor pune în practică informațiile acumulate în cadrul unor probe de tip „vânătoare de comori în 12 locuri diferite din oraș”. Este un proiect inedit pe plan local, o adaptare în... spirit european a emisiunii “Asia Express”, o modalitate de promovare a campaniei “De data asta votez!”, de promovare a votului, având în vedere apropiatele alegeri europarlamentare.

Activitatea în aer liber se va desfășura sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 10.00. Toți participanții se vor strânge în Centrul Civic (Parcul Regele Mihai I, zona Soldat), vor participa la o sesiune de informare susținută de Mădălina Georgiana Vintiloiu, studentă în anul trei la Studii Europene și promor al democrației, cursant demospromotori. Ea le va vorbi participanților despre principii europene și despre importanța mersului la vot. Apoi, tinerii vor forma echipe care vor porni la “vânătoarea de comori”, prin 12 puncte de control, unde vor trebui să facă față la diferite provocări. Aceste puncte de control vor fi la: parcul de lângă Lacul Bisericii, Muzeul “Nicolae Grigorescu”, Lacul Curiacul, Casa de Cultură “Geo Bogza”, sediul Detașamentului de Popieri, Biblioteca Municipală, Liceul Tehnologic Energetic, Clubul Copiilor, Casa Tineretului, Colegiul Tehnic Forestier, Pasajul de la Ceas, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”. La fiecare punct de control, echipele trebuie să găsească steluțele aurii cu care, la final, vor completa steagul Uniunii Europene.

Vor fi multe probe extrem de interesante, toate legate de Uniunea Europeană și democrația europeană. Echipa care va găsi cele mai multe steluțe aurii va fi fotografiată și postată pe contul de Instagram al proiectului. Membrii echipei care va ajunge prima la finalul competiției vor primi trofeul pentru „Cei mai activi tineri cetățeni europeni din Câmpina”. Membrii echipei cu cele mai multe postări din timpul vânătorii de comori europene vor primi premiul pentru “Cei mai buni promotori”, iar tinerii care le vor vorbi oamenilor de pe stradă despre alegerile europarlamentare și se vor fotografia cu aceștia vor primi titlul de “Cei mai buni comunicatori”. Vor fi și alte premii pentru echipele participante. 
Grupul de inițiativă al acestui proiect se numește “Game Changers” și este format din elevi de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” și Liceul Tehnologic Energetic. Ideea s-a conturat în urma participării tinerilor la cursul “Promotori pentru democrație europeană”, iar proiectul derulat la Câmpina se bucură de sprijinul Biroului Parlamentului European, Asociației Pro Democrația și Geyco.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook - Tineri cu inițiativă.
Cei care doresc să se înscrie ca voluntari la acest acest proiect trebuie să completeze un formular - AICI.

3388 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2338 vizualizari
24 sept. 2020 18:16

Accident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina

Joi după-amiază, în jurul orei 13.40, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina, în dreptul intersecției spre centrele comerciale Lidl și Kaufland, a avut loc un accident de circulație soldat, din fericire, fără victime, dar cu pagube materiale considerabile.

1862 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

Alte stiri recente

194 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.

73 vizualizari
24 sept. 2020 21:53

”Pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina!”

Ioan Adrian Pițigoi este viceprimarul în funcție al municipiului Câmpina și candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020. ”Primarul trebuie să fie al tuturor oamenilor din Câmpina, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia, de aceea pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina”, susține Ioan Adrian Pițigoi.