Tineri câmpineni cu inițiativă. Câmpina Express, la vânătoare de comori ale democrației europene

Actualitate (Categoria articolului)

Peste 60 de tineri din liceele câmpinene, cu vârste de 18-19 ani, vor învăța despre democrația europeană și vor pune în practică informațiile acumulate în cadrul unor probe de tip „vânătoare de comori în 12 locuri diferite din oraș”. Este un proiect inedit pe plan local, o adaptare în... spirit european a emisiunii “Asia Express”, o modalitate de promovare a campaniei “De data asta votez!”, de promovare a votului, având în vedere apropiatele alegeri europarlamentare.

Activitatea în aer liber se va desfășura sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 10.00. Toți participanții se vor strânge în Centrul Civic (Parcul Regele Mihai I, zona Soldat), vor participa la o sesiune de informare susținută de Mădălina Georgiana Vintiloiu, studentă în anul trei la Studii Europene și promor al democrației, cursant demospromotori. Ea le va vorbi participanților despre principii europene și despre importanța mersului la vot. Apoi, tinerii vor forma echipe care vor porni la “vânătoarea de comori”, prin 12 puncte de control, unde vor trebui să facă față la diferite provocări. Aceste puncte de control vor fi la: parcul de lângă Lacul Bisericii, Muzeul “Nicolae Grigorescu”, Lacul Curiacul, Casa de Cultură “Geo Bogza”, sediul Detașamentului de Popieri, Biblioteca Municipală, Liceul Tehnologic Energetic, Clubul Copiilor, Casa Tineretului, Colegiul Tehnic Forestier, Pasajul de la Ceas, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”. La fiecare punct de control, echipele trebuie să găsească steluțele aurii cu care, la final, vor completa steagul Uniunii Europene.

Vor fi multe probe extrem de interesante, toate legate de Uniunea Europeană și democrația europeană. Echipa care va găsi cele mai multe steluțe aurii va fi fotografiată și postată pe contul de Instagram al proiectului. Membrii echipei care va ajunge prima la finalul competiției vor primi trofeul pentru „Cei mai activi tineri cetățeni europeni din Câmpina”. Membrii echipei cu cele mai multe postări din timpul vânătorii de comori europene vor primi premiul pentru “Cei mai buni promotori”, iar tinerii care le vor vorbi oamenilor de pe stradă despre alegerile europarlamentare și se vor fotografia cu aceștia vor primi titlul de “Cei mai buni comunicatori”. Vor fi și alte premii pentru echipele participante. 
Grupul de inițiativă al acestui proiect se numește “Game Changers” și este format din elevi de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” și Liceul Tehnologic Energetic. Ideea s-a conturat în urma participării tinerilor la cursul “Promotori pentru democrație europeană”, iar proiectul derulat la Câmpina se bucură de sprijinul Biroului Parlamentului European, Asociației Pro Democrația și Geyco.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook - Tineri cu inițiativă.
Cei care doresc să se înscrie ca voluntari la acest acest proiect trebuie să completeze un formular - AICI.

2508 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

801 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

1238 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.

Alte stiri recente

1874 vizualizari
18 iul. 2019 20:14

La SanConfind se efectuează intervenții clasice, dar și minim invazive în chirurgia ginecologică

Secția de Obstetrică Ginecologie a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina este, probabil, una dintre cele mai moderne din țară, dotările de aici, aparatura medicală de ultimă generație și personalul foarte bine pregătit stând la baza actului medical de calitate. Trebuie să știți că la SanConfind se efectuează intervenții chirurgicale ginecologice complexe atât prin metoda clasică, operația obișnuită, cât și prin tehnici minim-invazive (chirurgia laparoscopică).

1817 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.