Pompierii prahoveni s-au luptat, timp de mai multe ore, cu două incendii extrem de puternice, la Breaza și Baba Ana

Social (Categoria articolului)

Un incendiu violent a izbucnit marți, 13 august, la Breaza, la mai multe anexe gospodărești situate la Valea Târsei. La sosirea echipajelor de pompieri, focul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, cu degajare mare de fum.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, 14 pompieri militari cu trei autospeciale au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment. Operațiunea de stingerea fost îngreunată de temperatura ridicată, de fumul dens și gazele toxice degajate și a fost finalizată după aproximativ trei ore. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului purtat de vânt și căzut peste materiale combustibile. Din fericire, nu au existat victime, ci doar pagube materiale.
În noaptea de marți spre miercuri, un alt incendiu puternic a izbucnit la o fermă din satul Conduratu, comuna Baba Ana. După cum informează ISU Prahova, focul a cuprins rapid aproximativ 100 de tone baloți de furaje, manifestându-se violent pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Operațiunea a fost îngreunată de cantitatea mare de furaje depozitate și de fumul dens. Pompierii militari au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și au reușit să localizeze incendiul și să-l stingă. În această dimineață, popmpierii cu trei autospeciale se aflau în continuare la locul evenimentului, pentru înlăturarea efectelor negative și supravegherea zonei, astfel încât să nu mai existe vreun eventual focar. Nu sunt înregistrate victime.
(Sursă foto - ISU Prahova)

2811 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1659 vizualizari
18 aug. 2019 20:23

Emoțiile absolvirii pentru promoția 2016-2019 a Școlii Postliceale "Louis Pasteur" din Câmpina

În 2016, aproximativ 60 de tineri porneau pe un drum nou. Unii abia terminaseră liceul, alții aveau diverse meserii și au dorit să se reprofileze, alții voiau, pur și simplu, să-și încerce forțele, să se convingă dacă sunt sau nu pregătiți pentru o astfel de provocare. Cu toții au devenit colegi la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina și pentru toți au urmat trei ani grei, cu multe încercări, cu momente delicate, dar trei ani frumoși, în familia AMUS. Astăzi, acei tineri au absolvit școala, mai au de susținut examenul final și apoi vor primi diplomele de asistenți medicali generaliști.

2511 vizualizari
18 aug. 2019 10:44

Codul Rutier a fost modificat. Amendă și permis suspendat pentru șoferii care fac "live la volan"

1 comentarii

Guvernul a aprobat, la începutul săptămânii, Ordonanța de Urgență 11/2019 care modifică și completează Codul Rutier. Actul normativ a fost publicat deja în Monitorul Oficial. Potrivit OUG 11, se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului.

Alte stiri recente

206 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

298 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.