CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Peste 100 de lucrări realizate de elevii Școlii Centrale Câmpina la cea de-a III-a ediție a concursului ”ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”

- Social -

Peste 100 de lucrări realizate de elevii Școlii Centrale Câmpina la cea de-a III-a ediție a concursului ”ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”

"Iubire necondiționată, nonviolenţă şi pace. Iubirea necondiţionată este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa, pacea este mai bună decât războiul”, acesta este mesajul de bază al Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoli şi Păcii, celebrată anual la 30 ianuarie. În același timp, acesta este și moto-ul concursului judeţean interdisciplinar ”ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, concurs ajuns la cea de-a treia ediție și care se derulează la Școala Gimnazială Centrală Câmpina și în acest an școlar.

Marți au fost centralizate peste 100 de lucrări ale elevilor participanți la secțiunile afiş tematic și pictură, pe categorii de vârstă, conform regulamentului disponibil pe site-ul www.scoalacentralaph.ro, după cum ne-a precizat unul dintre coordonatorii proiectului, profesor Carmen Grapa. De asemenea, elevilor și profesorilor doritori de a se implica în activități extracurriculare, pe tema nonviolenței în școala, le-a fost lansată invitația de a se înscrie la următoarele probe de concurs, respectiv, creaţia literară tip eseu (data limită de expediere a lucrărilor fiind 29 februarie 2024) și proba de desen, cu participarea directă a elevilor, la sediul Școlii Centrale, în data de 5 iunie 2024. Participarea elevilor și profesorilor este gratuită. Lucrările de tip eseu vor fi cuprinse într-o publicaţie înregistrată la Biblioteca Naţională a României, cu ISSN 2668-4136 (format tipărit), ISSN 2668-4144 (format on-line), ISSN-L 2668-4136.
Lucrările de la celelalte secțiuni - afiș, pictură și desen - vor fi aranjate în cadrul unei expoziţii, în cadrul Școlii Centrale, apoi jurizate de către o comisia de evaluare, pe secţiuni şi categorii de vârstă, în data de 5 iunie 2024 - chiar de Ziua Învățătorului.
“Copiii pot asimila mai ușor informațiile prin implicarea directă în activitățile educaționale care au la bază acţiuni de cooperare şi de stimulare a creativităţii prin utilizarea resurselor artistice de care dispun în scopul promovării unui comportament prosocial de dezvoltare. Relaţiile interumane elev-elev, elev-profesor, elev-părinte, părinte-profesor trebuie dezvoltate având ca bază sentimente pozitive, empatie, bunăvoinţă şi acceptare, în care binele comun trebuie să primeze binelui individual”, ne-a declarat profesor Florentina Dumitrașcu, coordonator al proiectului ”ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent” încă de la prima ediție.
Scopul Zilei Internaţionale a Nonviolenţei şi Păcii este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect.


31 Jan 2024 21:34 1120 vizualizari


Comentarii


  • 01.02.2024 07:14 diss Felicitări tuturor!
396 vizualizari 19 Jul 2024 15:14 Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Gruparea de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești organizează concurs prin încadrare directă sau rechemare în activitate în vederea ocupării a 16 posturi de subofițer - 15 la Ordine Publică, iar unul la Administrarea Patrimoniului Mondial.

citeste mai mult
541 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
298 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
1570 vizualizari 09 Jul 2024 12:44 Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Anul școlar 2023-2024 a însemnat pentru trei școli din județul Prahova o inovare prin colaborare. Astfel, aproximativ 60 elevi prahoveni și circa 300 elevi la nivel european au desfășurat diverse activități integrate curricular, având Luna ca și context de învățare.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV