Înălțarea Domnului, sărbătorită la patruzeci de zile după Înviere, este și ziua de pomenire a tuturor Eroilor neamului românesc. În cele două războaie mondiale de la începutul secolului trecut, România a pierdut aproape un milion de soldați și oameni de rând. Cultul eroilor, adică pomenirea din generație în generație a celor care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei, credinței și neamului, este o adevarată cultură a sufletului românesc. În comuna Cornu din județul Prahova, Ziua Eroilor este marcată în fiecare an, la eveniment participând autorități locale și județene, dar și mulți cetățeni.
Ca în fiecare an, acțiunile dedicate Zilei Eroilor s-au desfășurat și astăzi, 25 mai 2023, în superbul parc din centrul comunei Cornu, acolo unde se află și impunătorul Monument al Eroilor, opera în granit și bronz a sculptorului Nicolae Otto Kruch, realizat în 1986 și restaurat în 2018, anul Centenarului. Garda de Onoare a fost formată din elevi de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina și un detașament de la ISU Prahova. Alături de primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, de alți reprezentanți ai Primăriei și de consilierii locali din comună, s-au aflat deputatul Rodica Paraschiv și prefectul județului, Virgiliu Daniel Nanu.
După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și intonarea Imnului Național, a fost oficiată o slujbă religioasă, apoi au urmat câteva momente artistice susținute de copii frumoși și talentați din localitate, de la Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu", după care primarul Cornel Nanu, deputatul Rodica Paraschiv, prefectul Virgiliu Nanu și generalul (r) Constantin Cândea s-au adresat publicului. (video)
Au fost depuse apoi coroane de flori la Monumentul Eroilor Neamului, cel pe care sunt scrise numele eroilor din Cornu, care au pierit în cele două războaie mondiale. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și un scurt moment artistic oferit de fanfara Centrului Cultural Județean Prahova.
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.