Ceremonie emoționantă de Ziua Eroilor în comuna Cornu

Eveniment (Categoria articolului)

Înălțarea Domnului, sărbătorită la patruzeci de zile după Înviere, este și ziua de pomenire a tuturor Eroilor neamului românesc. În cele două războaie mondiale de la începutul secolului trecut, România a pierdut aproape un milion de soldați și oameni de rând. Cultul eroilor, adică pomenirea din generație în generație a celor care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei, credinței și neamului, este o adevarată cultură a sufletului românesc. În comuna Cornu din județul Prahova, Ziua Eroilor este marcată în fiecare an, la eveniment participând autorități locale și județene, dar și mulți cetățeni.

 Ca în fiecare an, acțiunile dedicate Zilei Eroilor s-au desfășurat și astăzi, 25 mai 2023, în superbul parc din centrul comunei Cornu, acolo unde se află și impunătorul Monument al Eroilor, opera în granit și bronz a sculptorului Nicolae Otto Kruch, realizat în 1986 și restaurat în 2018, anul Centenarului. Garda de Onoare a fost formată din elevi de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina și un detașament de la ISU Prahova. Alături de primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, de alți reprezentanți ai Primăriei și de consilierii locali din comună, s-au aflat deputatul Rodica Paraschiv și prefectul județului, Virgiliu Daniel Nanu.
După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și intonarea Imnului Național, a fost oficiată o slujbă religioasă, apoi au urmat câteva momente artistice susținute de copii frumoși și talentați din localitate, de la Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu", după care primarul Cornel Nanu, deputatul Rodica Paraschiv, prefectul Virgiliu Nanu și generalul (r) Constantin Cândea s-au adresat publicului. (video)
Au fost depuse apoi coroane de flori la Monumentul Eroilor Neamului, cel pe care sunt scrise numele eroilor din Cornu, care au pierit în cele două războaie mondiale. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și un scurt moment artistic oferit de fanfara Centrului Cultural Județean Prahova.

2514 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1232 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2050 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

201 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

408 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.