115 ani de la sfințirea Bisericii Catolice de la Câmpina. Numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie de Hram

Eveniment (Categoria articolului)

Credincioșii catolici din Câmpina au sărbătorit duminică, 13 iunie 2021, hramul Bisericii Catolice "Sfântul Anton de Padova". Și tot duminică s-au împlinit 115 ani de la sfințirea superbei biserici de la Câmpina, ctitorie a inginerului petrolist Anton Raky.

Biserica catolică celebrează anual, în 13 iunie, comemorarea liturgică a Sfântului Anton de Padova, frate din Ordinul franciscan al minorilor conventuali, preot și învățător al Bisericii (1195-1231). Sfântul Anton de Padova este patronul spiritual al Bisericii Catolice de la Câmpina, iar la Sfânta Liturghie de Hram a fost prezent duminică și Monseniorul Cornel Damian, pe care Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit, în anul 2003, episcop auxiliar al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, locțiitorul arhiepiscopului în funcție. În predica sa, înaltul prelat a subliniat faptul că Sfântul Anton de Padova a făcut și minuni, dar mai ales, toată viața, a respectat cu strictețe Evanghelia și a trăit o adevărată viață creștinească, în dragoste față de Dumnezeu și față de semenii săi. Este un sfânt universal, fiind prețuit și de credincioșii ortodocși. De altfel, duminică la slujba de la Biserica Catolică au fost prezenți și mai mulți credincioși ortodocși din localitate și împrejurimi.
Așa cum este tradiția, la finalul slujbei au fost binecuvântați copiii, în amintirea faptului că pruncul Isus i-a apărut Sfântului Anton sub chip de prunc spre finalul vieții sale, când era suferind, și crinii, flori atribuite Sfântului Anton de Padova. Există credința că acești crini uscați ajută la tratarea bolilor, la trecerea cu bine a examenelor, la găsirea unor obiecte pierdute, la potolirea furtunilor sau a duhurilor rele. 
Parohia catolică Sf. Anton de Padova datează din anul 1899, dar actualul lăcaș de cult, ctitorie a inginerului petrolist Anton Raky, a fost construită între anii 1904 și 1906, clădirea fiind o bijuterie arhitecturală. Sfințirea Bisericii Catolice "Sfântul Anton de Padova" a avut loc la 13 iunie 1906.

4765 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2078 vizualizari
21 sept. 2021 20:20

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia, lansare oficială la Ploiești

Tineri întreprinzători din cele șapte județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Evenimentul de lansare a acestei structuri patronale va avea loc joi, 23 septembrie 2021, în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18.00.

3899 vizualizari
14 sept. 2021 18:08

Ceremonia de deschidere a unui nou an de învățământ la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.

Alte stiri recente

6 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1431 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: