115 ani de la sfințirea Bisericii Catolice de la Câmpina. Numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie de Hram

Eveniment (Categoria articolului)

Credincioșii catolici din Câmpina au sărbătorit duminică, 13 iunie 2021, hramul Bisericii Catolice "Sfântul Anton de Padova". Și tot duminică s-au împlinit 115 ani de la sfințirea superbei biserici de la Câmpina, ctitorie a inginerului petrolist Anton Raky.

Biserica catolică celebrează anual, în 13 iunie, comemorarea liturgică a Sfântului Anton de Padova, frate din Ordinul franciscan al minorilor conventuali, preot și învățător al Bisericii (1195-1231). Sfântul Anton de Padova este patronul spiritual al Bisericii Catolice de la Câmpina, iar la Sfânta Liturghie de Hram a fost prezent duminică și Monseniorul Cornel Damian, pe care Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit, în anul 2003, episcop auxiliar al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, locțiitorul arhiepiscopului în funcție. În predica sa, înaltul prelat a subliniat faptul că Sfântul Anton de Padova a făcut și minuni, dar mai ales, toată viața, a respectat cu strictețe Evanghelia și a trăit o adevărată viață creștinească, în dragoste față de Dumnezeu și față de semenii săi. Este un sfânt universal, fiind prețuit și de credincioșii ortodocși. De altfel, duminică la slujba de la Biserica Catolică au fost prezenți și mai mulți credincioși ortodocși din localitate și împrejurimi.
Așa cum este tradiția, la finalul slujbei au fost binecuvântați copiii, în amintirea faptului că pruncul Isus i-a apărut Sfântului Anton sub chip de prunc spre finalul vieții sale, când era suferind, și crinii, flori atribuite Sfântului Anton de Padova. Există credința că acești crini uscați ajută la tratarea bolilor, la trecerea cu bine a examenelor, la găsirea unor obiecte pierdute, la potolirea furtunilor sau a duhurilor rele. 
Parohia catolică Sf. Anton de Padova datează din anul 1899, dar actualul lăcaș de cult, ctitorie a inginerului petrolist Anton Raky, a fost construită între anii 1904 și 1906, clădirea fiind o bijuterie arhitecturală. Sfințirea Bisericii Catolice "Sfântul Anton de Padova" a avut loc la 13 iunie 1906.

6111 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

302 vizualizari
08 dec. 2023 18:55

Musicum Adolescentia revine la Câmpina cu un concert de colinde, pe 19 decembrie 2023

Asociația Musicum Adolescentia din Craiova revine la Câmpina cu un nou spectacol din cadrul proiectului "Zâmbete pe portativ". De această dată este vorba despre un concert de colinde organizat marți, 19 decembrie 2023, de la ora 19.00, la Casa Tineretului.

9017 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

2 comentarii

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.