Câmpina primește 2,75 milioane lei de la Guvern pentru refacerea unor străzi afectate de alunecările de teren

Actualitate (Categoria articolului)

În ședința din 17 septembrie 2021, Guvernul României a alocat 377.213.000 lei de la Fondul de Intervenție pentru localități din 24 de județe, afectate de calamități naturale. Printre localitățile respective se numără și municipiul Câmpina, care primește 2.752.000 lei pentru refacerea unor străzi afectate de alunecări de teren, în patru zone ale localității. este vorba despre alunecări de teren care s-au reactivat și amplificat în urma precipitațiilor abundente din vara acestui an.

Acești bani vin în urma demersurilor făcute de Primăria Câmpina către Prefectura județului, solicitându-se în mai multe rânduri intervenția Comisiei pentru Situații de Urgență, procesele-verbale încheiate de această comisie și reprezentanții Primăriei, în urma verificărilor din teren, stând la baza alocărilor aprobate de Guvern. Câmpinei i s-a alocat suma menționată pentru refacerea unor străzi pe o lungime totală de 810 m, astfel:
- Strada Siretului - într-un punct unde s-au produs surpări, alunecări și tasări ale drumului, afectând o bandă de circulație pe o lungime de 50 metri, o lățime de 3 metri și o diferență de nivel de 7 metri; într-un alt punct unde s-au produs surpări, alunecări și tasări ale drumului afectând în totalitate strada pe o lungime de 30 metri, o lățime de 5 metri și o diferență de nivel de 20 metri, ceea ce a dus la întreruperea totală a circulației rutiere;
- Strada Plevnei - în zona cuprinsă între intersecțiile cu străzile Vasile Alecsandri și Pictor Nicolae Grigorescu, unde s-a reactivat fenomenul de tasare a terenului pe o lungime de 550 metri, ceea ce a afectat drumul prin apariția de fisuri, crăpături în asfalt, dar și tasare cu o diferență de nivel de 50 centimetri;
- B-dul Carol I (la ieșirea spre Cornu) – unde s-a produs degradarea drumului pe o lungime de 100 metri, pe toată lățimea drumului, de 11 metri, prezentând tasări accentuate, crăpături și deplasări, care au generat inclusiv o diferență de nivel de 50 centimetri;
- Strada Pictor Nicolae Grigorescu - la capătul dinspre podul peste râul Prahova și DN1, unde s-a constatat tasarea drumului pe o lungime de 80 metri, o lățime de 20 metri și o diferență de nivel cuprinsă între 25 și 50 centimetri, care îngreunează traficul rutier.

Prin aceeași hotărâre de Guvern se alocă 25.824.000 lei Consiliului Județean Prahova pentru mai multe lucrări de refacere a unor drumuri județene afectate de alunecări de teren. Printre acestea se numără și porțiuni de drum de pe teritoriul administrativ al Câmpinei: DJ 102I (Șoseaua Paltinu, în zona fostei fabrici 21 Decembrie), DJ 101R (intrarea pe podul de peste râul Prahova) și DJ 207 (dintre Câmpina și Șotrile, la 800 m de Spitalui Voila, spre Șotrile).

4401 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • coca mociornita 18.09.2021 18:44 SI STRADA CAMPINEANU ??? bancile cred ca au 50 de ani,sunt penibile,strada la fel
  • Goslan Gheorghe 18.09.2021 21:52 Nu datorită precipitațiilor se produc diferențele de nivel pe str.carol spre ieșirea spre cornu si pe DN 1intre cele doua markete, geologi știu acest lucru dar nu vor să-și dea cu părerea.
  • Bran Tamara 19.09.2021 17:14 Bravo celor care au sesizat problemele(care sunt mai demult)și să sperăm că se v-am realiza lucrările la timp. Bravo domnului primar și consilierilor domniei sale.
  • Rodica 20.09.2021 15:00 Daca o str. care este asfaltata de Primăria ,poate lasa intrarile in curte neaccesibile ?Sau la o singură curte poate face din banii Primăriei pt 2 intrari asfaltate si la toti ceilalti neaccesibile cu masina ? Viceprimarul ,spune ca cei ce ce vor sa își construiasca singuri pe banii lor podețe proprii pe drumurul public ! Legea administratiei oare este cunoscută de acest electrician ?
  • Adrian 21.09.2021 11:32 Fereasca Dzeu de furia lui.Campina detine bogatii.Sare si petrol.Zona Eruptiei si platoul Bucea de la Autogara,zona fostei schele acum cart Uniunea Europeana..Maine daca se a descoperi pacla de petrol se or trezi ca va instala Omv sonda la ei in curte.Sa stai pe un butoi cu pulbere,iresponsabilitate crasa.Nu sunt locuinte,blocuri,case dar se pot produce tragedii.Ok vrei sa iti construiesti casa intr-o fosta zona bogata in petrol,iresponsabilitate celor care dau avize din primarie sa se faca case si blocuri.La fel se poate intampla si daca duce Rafinaria la fier vechi,nu sunt nostalgic dar presupune riscuri si poluare.

Actualitate

1917 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

2169 vizualizari
19 oct. 2021 20:10

Documentația pentru concesionarea Muzeului Doftana unui investitor privat, în dezbaterea Consiliului Local Telega

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, a Consiliului Local Telega se află un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate, raportului de evaluare și redevenței minime în vederea concesionării Muzeului Doftana (fosta închisoare) unui investitor privat. 

Alte stiri recente

2467 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5342 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.